Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млади маркетолози ще се надпреварват по креативност във Варна

Маркетинг експерти от цял свят се събират на конференция в ИУ във Варна, за да отбележат 20 години от създаването на едноименната катедра. По същия повод студенти ще премерят знания, умения и креативност по време на четвъртата олимпиада по маркетинг. 12 екипа от 6 университета в страната и чужбина ще се включат в надпреварата чрез разработване на казус по конкретен проблем и публично представяне на резултатите. Казусът, по който ще работят студентите, ще бъде по реални проблеми в рамките на тематичните направления. В програмата се предвижда публично представяне на компанията-спонсор на наградния фонд - Horizon Software Solutions Ltd., и на резултатите от работата на участващите екипи по казуса. Освен планираните награди, които ще бъдат определени от професионалното жури, ще се излъчи и награда на публиката, която ще определи най-атрактивната презентация сред всички екипи на база на публичното представяне. Програмата на олимпиадата и съпътстващите събития можете да намерите в сайта на Икономически университет – Варна: http://www.ue-varna.bg/bg/article.aspx?id=18026. Сред подалите заявка за участие са и студенти, които се обучават по програмата Еразъм + в Икономически университет – Варна. Официалното й откриване е в 9.00 ч. в зала 51.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Слънчево, без валежи

Днес ще преобладава слънчево време. Все още по-значителна облачност ще има сутринта в крайните североизточни райони, но без валежи. По-късно и там облачността ще намалее до предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен западен вятър, който следобед ще отслабне и ще се обърне от южна четвърт. Максимални температури между 25° и 30°, за Варна около..

публикувано на 12.09.24 в 05:55

Адресите без ток

На 12.09.2024, от 09:00 до 16:00 , поради неотложни ремонтни дейности на съораженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на гр. Варна - кв. Чайка - 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 184, 185, 186, 187, 188, 203, ул. Бриз-юг - 2, 297, 2047, ул. Д-р Любен Попов 28, 30, ул. Д-р Петър Скорчев 22, м-ст Свети..

публикувано на 12.09.24 в 05:00

Планирано е увеличение на учителските заплати с 15%

Трябва да продължи тенденцията за заплатите на учителите да са 125 процента от средната работна заплата, каза министър Галин Цоков, предаде БНР. Съгласувателната процедура за бюджета за 2025 г. започна и бяха изпратени най-общи рамки в Министерството на финансите по отношение на бюджета и те са свързани с разходите от предходния бюджет, но ние..

публикувано на 11.09.24 в 19:57

Вицепрезидентът Илияна Йотова: политическите партии да рестартират доверието на българите

"Надявам се българските политически партии да рестартират доверието на българите и да чуем какво предлагат, а не да обсъждаме теми, свързани с регистрацията им, защото се намираме не само в политическа, но и във финансова криза, а всички ние искаме да живеем добре". Това заяви във Варна вицепрезидентът Илияна Йотова, която дойде за откриването..

публикувано на 11.09.24 в 19:52

28 партии и 11 коалиции се регистрираха за изборите на 27 октомври

28 партии и 11 коалиции подадоха документи за регистрация за предстоящите парламентарни избори на 27 октомври към крайния срок, който изтече в 17.00 часа, предаде БНР. Всички, спазили срока, ще бъдат регистрирани в условията на т. нар. "неприключила проверка". Главна дирекция ГРАО проверява списъците, представени от партиите и коалициите, като..

публикувано на 11.09.24 в 19:52

Обилните валежи в област Добрич наводниха частни и обществени сгради

Обилните валежи в област Добрич наводниха частни и обществени сгради , нарушена на места е и инфраструктурата. Населени места в община Каварна са останали без ток и вода. По данни на Метеостанция Добрич падналият дъжд в Каварна е 60 литра на квадратен метър. Силен дъжд, придружен с гръмотевици, причини редица проблеми в община Каварна. По..

публикувано на 11.09.24 в 17:26

Политиците около Ахмед Доган се явяват на избори с нова коалиция - „Алианс за права и свободи“

В Централната избирателна комисия бяха внесени документи за регистрация на коалиция "Алианс за права и свободи". Документите депозираха Румен Йончев - председател на "Земеделски народен съюз" и Веселин Пенев, представител на партия СБОР, предаде БНР. Румен Йончев обясни: "Името не е случайно както се досещате. Искаме с думата "алианс" да заявим едно..

публикувано на 11.09.24 в 17:12