Млади финансисти с еко идеи в банковия мениджмънт

Новите методи за финансов мениджмънт 12-те варненски специалисти са усвоили в Мадрид. Там са се запознали с т.нар. „goinggreen“ стратегии в кредитирането и финансовия мениджмънт. В дните на стажа финансистите ни са посетили 10 финансови институции в столицата на Испания. Посещението на неконвенционални банки като „Etica“ – Мадрид, доказа на учениците разширяването на възможности за кредитиране, когато се предлагат средства за изграждане на екологични обекти с цел ползването им от ограничен кръг хора. Най-любопитният пример за тях бе ексклузивното финансиране на жилищен комплекс за хора над 70 години или на обекти, предназначени за хора с особена сексуална ориентация или със специфични здравословни проблеми. Усвояването на умения за намаляване разходите на природни ресурси и отчитането на икономическата ефективност в бизнеса чрез екологична оценка, обогати професионалните знания на бъдещите финансисти.Посещението е част от съвместния проект на Частна Търговска гимназия Варна и „MADforEurope“– неправителствена организация от Мадрид по програма Erasmus+.

Получените Europass сертификати, обогатяването на личната култура с преживявания от посещения на културни обекти в столицата Мадрид и уменията им за работа в международен екип са част от незабравимите преживявания и постижения на участниците. Признание за положените от тях усилия, те получиха на заключителното мероприятие в Търговско индустриалната камара във Варна и защитата на техни екологични проекти във финансовата сфера може да станат утрешни добри примери за прилагане на екологични решения в управлението на финансови предприятия.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Варна отбелязва независимостта с военно-историческа възстановка

Мащабна военно-историческа възстановка на различните периоди от създаването на българската армия досега ще бъде показана в Аспаруховския парк във Варна на 22 септември - Деня на независимостта на България. Началото на спектакъла е в 11 часа, осигурени са всички мерки за безопасност за зрителите, уточниха организаторите от Министерството на..

обновено на 21.09.18 в 18:55

Дигитализацията и глобализацията като съвременни бизнес модели бяха дискутирани в Икономическия университет във Варна

Дискусионен форум на тема „Дигитализация и глобализация - съвременни бизнес модели и форми на труд „се проведе в Икономическия университет във Варна. Научноизследователският институт и катедра „Правни науки” със съдействието на Асоциацията на индустриалния капитал в България и организира актуалната дискусия с участието и на представители на..

публикувано на 21.09.18 в 16:52

„Топъл обяд” ще получават още 100 човека във Вълчи дол

От 10 октомври още 100 човека от уязвимите групи в община Вълчи дол ще получават топъл обяд по европроект, съобщи за Радио Варна администраторът на проекта Стилияна Стоянова. Това стана възможно благодарение на допълнителното към Договора за безвъзмездна финансова помощ, което общината сключи. Така броят на лицата, ползващи социалната услугата..

публикувано на 21.09.18 в 16:43

Бившият областен управител на Добрич беше осъден за престъпления по служба

Осъдителни присъди за престъпления по служба постанови Окръжният съд в Добрич срещу бившия областен управител Динчер Хаджиев, бившия шеф на дирекция "Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост” в Областна управа Пламен Ганев и Костадин Великов – бивш началник на отдел в Службата по кадастър в Добрич. Бившият..

публикувано на 21.09.18 в 16:32

Горските в Тервел се погрижиха са 141 дка млади дървета

Лесовъдите от Държавното ловно стопанство „Тервел” подпомогнаха растежа на две- и тригодишни горски култури в землищата на селата Коларци и Ангеларий. На площ от общо 141 дка в община Тервел се извършиха ръчно плевене, окопаване и осветление, съобщават от североизточното държавно предприятие. „Механизирано – с помощта на горски косачки от..

публикувано на 21.09.18 в 16:13

Курсанти и военни лекари положиха клетва

21 курсанти за Военноморските сили и 20 военни лекари положиха военна клетва на тържествен ритуал във Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров” във Варна. Курсантите ще се обучават по специалността „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво”. Положилите клетва бяха поздравени от началника на Морското училище..

публикувано на 21.09.18 в 15:48

Общината подпомага 12 варненски двойки с репродуктивни проблеми

12 варненски двойки с репродуктивни проблеми ще получат финансова помощ от общината. Решението за отпускане на средствата беше взето на днешното заседание на постоянната комисия „Здравеопазване“ към Варненския общински съвет. Десет от семействата ще бъдат подпомогнати с по 3 500 лeва, а другите две с по 2 000 лева за инвитро процедури. Няма..

публикувано на 21.09.18 в 15:08