Млади финансисти с еко идеи в банковия мениджмънт

Новите методи за финансов мениджмънт 12-те варненски специалисти са усвоили в Мадрид. Там са се запознали с т.нар. „goinggreen“ стратегии в кредитирането и финансовия мениджмънт. В дните на стажа финансистите ни са посетили 10 финансови институции в столицата на Испания. Посещението на неконвенционални банки като „Etica“ – Мадрид, доказа на учениците разширяването на възможности за кредитиране, когато се предлагат средства за изграждане на екологични обекти с цел ползването им от ограничен кръг хора. Най-любопитният пример за тях бе ексклузивното финансиране на жилищен комплекс за хора над 70 години или на обекти, предназначени за хора с особена сексуална ориентация или със специфични здравословни проблеми. Усвояването на умения за намаляване разходите на природни ресурси и отчитането на икономическата ефективност в бизнеса чрез екологична оценка, обогати професионалните знания на бъдещите финансисти.Посещението е част от съвместния проект на Частна Търговска гимназия Варна и „MADforEurope“– неправителствена организация от Мадрид по програма Erasmus+.

Получените Europass сертификати, обогатяването на личната култура с преживявания от посещения на културни обекти в столицата Мадрид и уменията им за работа в международен екип са част от незабравимите преживявания и постижения на участниците. Признание за положените от тях усилия, те получиха на заключителното мероприятие в Търговско индустриалната камара във Варна и защитата на техни екологични проекти във финансовата сфера може да станат утрешни добри примери за прилагане на екологични решения в управлението на финансови предприятия.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Есенна Варна- фоторепортаж

19 градуса достигна термометъра във Варна на 20 ...октомври. Слънце, цветя и ...есенни листа. За някои листата са красота, за други - красив килим, за трети - работа, която трябва да свършат. За някои водата във фонтаните е за красота, за други - разхлаждане, за трети - може и за "баня за велосипеда"...

публикувано на 20.10.17 в 17:53

Министър Красимир Вълчев откри "Студентска улица" във Варна

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев присъства на откриването на проекта на Икономическия университет във Варна „Студентска улица”. Студентската улица улеснява младите хора, тъй като там са офисите на Студентски я съвет, отдел „Стипендии и общежития, банков офис, културен център, книжарница. Репортерът Даниела Стойнова с..

публикувано на 20.10.17 в 17:47

Да чакаш да се "вдигне мъглата"...

Заради мъглата тази сутрин с около 5 часа закъсня полет от София за Варна на Bulgaria Air. За това сигнализира един от близо 250-те пътници - Мария Маринова - Алкалай. Дамата е консултант по проекти и идва в морската столица по работа. Пътува често това разстояние и затова решава този път да го направи със самолет, защото е по-бързо. По нейните..

обновено на 20.10.17 в 16:40

Протест за прекратяване на добива на природен газ в Добруджа

Пред РИОСВ-Варна се проведе митинг, на който бе оповестено искането за незабавно прекратяване на обществените обсъждания за добив на природен газ в Добруджа и издаване на отрицателно решение за инвестиционно намерение на „Русгеоком БГ“. Тук сме се събрали против разработката на Добруджа и..

публикувано на 20.10.17 в 16:26

Насърчават предприемачеството на разяснителна среща в Балчик

Предстоящата процедура „Насърчаване на предприемачеството“ по оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ предизвика най-сериозен интерес на проведена разяснителна среща в Балчик от екип на Областен информационен център. Нови предприятия в приоритетни сектори и специфични сфери ще получат 90 % финансиране за реализиране на..

публикувано на 20.10.17 в 16:03

Протестно автомобилно шествие от Генерал Тошево до с. Кардам

Протестно автомобилно шествие от Генерал Тошево до с. Кардам организира на 22 октомври инициативният комитет срещу добива на природен газ на територията на общината. Проявата е в знак на несъгласие с инвестиционното намерение за добиване на газ, поясниха организаторите. Автошествието е с начален час 11-сет, центъра на Генерал Тошево. Проявата..

публикувано на 20.10.17 в 15:55

Варна ще е домакин на "Академия за родители"

Детски център „Мама и аз“ във Варна ще бъде домакин на втората извън столицата „Академия за родители“. На 21 октомври, събота, от 9:45 до 17:00 часа, в центъра за обучение и забавление ще гостуват именити експерти по ранно детско развитие, детско здраве, възпитание и образование, пълноценна псилогическа среда в България. “Академия за..

публикувано на 20.10.17 в 15:17