Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Варненски студенти стават ветроходци

Снимка: БТА

96 студенти между 18 и 29 г. набира Яхт клуб „Кап. Г. Георгиев-Порт Варна“ за предстоящия ветроходен курс по проект “ВЕТРОХОДНА АКАДЕМИЯ“. Курсът е в две части като най-добрите и мотивирани варненски студенти ще продължат с втората част : Основи на ветроходството от 17 до 30 юли и  Спортно килово ветроходство в национален клас Конрад 25R (Петерсон), регатно съдийство и участие в междууниверситетска регата „Академика“ от  1 август до 17 септември. Записването е до 21.07.2017 г. в Яхт клуб „Кап. Г. Георгиев-Порт Варна“ на Морска гара-Варна.

Треньори и инструктори в проект „Ветроходна академия“ са едни от най-добрите български ветроходци, многократни шампиони в национални и международни регати: Петър Димитров, Мартин Велков, Иван Георгиев, Александър Милев и Ивайло Танев, както и със специалното участие на Михаил Копанов, Александър Калчев и Павел Дуков.

Регатно съдийство ще преподават международните съдии и членове на Световната ветроходна организация проф. Камен Фильов и Искра Йовкова.

Участниците в Проекта ще се включат в творчески ателиета за превенция срещу зависимости и агресия. Ще се срещнат и с изявени ветроходци от различни поколения, за да чуят техните необикновени морски истории.

На 16 и 17 Септември 2017 г. ще се проведе първата за България междууниверситетска регата „Академика“, в която участниците ще покажат придобитите знания и умения в екипаж с професионален шкипер от изброените по-горе, ще представят университета си и ще се състезават за Купата на „Академика“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

1786 бебета са родени в АГ-болницата във Варна от началото на годината

8 милиона лева са приходите на АГ-болницата във Варна. лечебното заведение завършва годината на печалба. Това стана ясно по време на отчет на комисия "Собственост и стопанство" в Община Варна. Над 5 хиляди са пациентите, преминали през гинекологичната болница. Родени за последната година са 1786 бебета. Най-използвани са леглата в сектор..

публикувано на 13.09.24 в 12:17

Разбиха наркооранжерия в центъра на Варна (СНИМКИ)

Наркооранжерия са разбили при специализирана акция в центъра на  Варна криминалистите от Първо районно управление. 700 растения от рода на конопа са открити в оборудвани със системи за отглеждане на наркокултурта помещения в къща на ул. "Панагюрище" 6, съобщават от варненската полиция. Открити са и 5 килограма изсушена тревиста маса. От началото на..

публикувано на 13.09.24 в 11:26

86-годишен мъж от Провадия предаде на "муле" таксиметров шофьор 6500 лева за борба с алоизмамите

6 500 лева са били възстановени от криминалисти на ОДМВР Варна, на мъж на 86 – годишна възраст, жител на Провадия, станал жертва на телефонна измама. Вчера, възрастния човек е бил заблуден, че трябва да съдейства на полицията, за залавяне на телефонни измамници и да даде посочената сума.  Изпратения от мошениците таксиметров шофьор – нищо не подозиращ, е..

публикувано на 13.09.24 в 11:16
Стоил Цицелков

Стоил Цицелков: Кризата в ДПС може да се окаже полезен процес

В следобедните часове вчера Върховният административен съд (ВАС) окончателно спря коалицията на Ахмед Доган "Демокрация, права и свободи-ДПС" от участие в парламентарните избори на 27 октомври. Засега на поддръжниците на почетния лидер на ДПС им остава да разчитат на резервния си вариант – да използват листите на коалицията "Алианс за права и..

публикувано на 13.09.24 в 09:58

Вноската по ипотечен кредит - нагоре след 1 октомври

Мерките на БНБ да затегне ипотечното кредитиране от 1 октомври няма да повлияят съществено върху обема на сделките с недвижими имоти. Това коментира пред Радио Варна Добромир Ганев, член на УС на Националното сдружение недвижими имоти. Причината е в ниския дял на хората, които разчитат на ипотечен кредит, за да си купят жилище във Варна...

публикувано на 13.09.24 в 09:30

Близо 400 украински деца ще започнат новата учебна година във варненски училища

Близо 400 украински деца ще започнат новата учебна година във варненски училища. Това каза началникът на Регионалното управление по образованието (РУО) Ирена Радева. Допълнителни часове по български език и консултации ще бъдат предоставяни на желаещите, каза още тя. Недостиг на учители има по природни науки - физика, химия и биология. На места липсват..

публикувано на 13.09.24 в 09:24

Жители на Пчелина затвориха улица "Прилеп"

Жители на варненската местност Пчелина излязоха на пореден протест тази сутрин.  Те блокираха ул. "Прилеп" за  близо час. Причина за недоволството им е неспазеният срок за възстановяване на улиците след разкопаването им заради реализацията на големия ВиК проект. Те поискаха нормална инфраструктура, добро сметосъбиране и казаха, че вече не вярват на..

публикувано на 13.09.24 в 08:35