Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николина Ангелкова: Историческите ни забележителности влизат във виртуален проект

Снимка: БГНЕС

Иновативна идея на екип от Русенския университет ще представи  във виртуална реалност културно-историческите ни забележителности – това съобщи в курорта „Златни пясъци” край Варна министърът на туризма Николина Ангелкова, която проведе заседание на Националния съвет по туризъм.

Подробностите са в репортажа на Даниела Стойнова:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Варненски и Великопреславски митрополит Йоан

Св. Синод ще избере наместник-председател

На заседание на Светия Синод във вторник се очаква да бъде избран наместник-председател, който да отговаря за избора на нов патриарх в рамките на следващите 4 месеца. 9 от 13 митрополити могат да бъдат избрани за поста на патриарх. Според устава на БПЦ - те трябва да са навършили 50 години и да са били митрополити поне 5 години. Старозагорският..

публикувано на 18.03.24 в 19:48

Затварят за две седмици участък от АМ “Тракия” край Бургас

От 19 март до 2 април за ремонт на фуги на мост се променя организацията на движение в посока Бургас при 339-ти км на АМ „Тракия“. Трафикът ще се осъществява двупосочно в платното за София. За извършването на ремонтните дейности ще бъде затворен участък от около 300 метра, съобщиха от АПИ. От 19 март до 2 април се променя организацията на движение в..

публикувано на 18.03.24 в 19:41

Проверяват ремонта на СУ „Димчо Дебелянов“ за нарушения

Пълна проверка на всички нарушения, допуснати през годините от 2019 г. насам при ремонта на покрива на СУ „Димчо Дебелянов“ във Варна, поиска кметът на Варна Благомир Коцев. Той нареди на администрацията да му се докладва за всички пропуски в строително-ремонтните работи, така че отговорните лица да понесат пълна отговорност за некачественото..

публикувано на 18.03.24 в 19:25

Община Варна с нов секретар

Силва Крикорян е новият секретар на Община Варна. Тя става част от екипа  на кмета Благомир Коцев на мястото на досегашния секретар Нора Момчева,  която остава на работа в общинската администрация на друга позиция. От края на 2008 г. досега Силва Крикорян е директор на Регионална дирекция - Варна на Агенцията по вписванията, а преди това – длъжностно..

публикувано на 18.03.24 в 18:46

Костадинов: Успешната ротация на кабинета означава неуспешно развитие за България

Успешната ротация на кабинета означава неуспешно развитие за България, това коментира във Варна лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Той прогнозира, че тепърва коалицията ПП-ДБ ще има проблем с политическото си оцеляване и ще започне вътрешна борба във връзка с европейските избори. "Ставаме свидетели на поредна доза изключително пошъл..

публикувано на 18.03.24 в 17:14

Започва подмяна на несветещите лампи в Морската градина

Започва подмяна на несветещите лампи в Морската градина във Варна.  В бюджета за 2024 г. има предвидени над 200 000 лв. за ремонт на осветлението в града, припомни кметът Благомир Коцев по време на оперативка на администрацията и нареди незабавно започне подмяна на неработещите осветителни тела в Морската градина и централната част на града.  От..

публикувано на 18.03.24 в 16:39

Пролетен благотворителен бал организират Ротари клубовете в Балчик и Каварна

Ротари клубовете в Балчик и Каварна организират традиционния си пролетен благотворителен бал на 30 март, обединени под мотото "Здраве, спорт и развитие". Събраните средства от куверти, търг и томбола ще бъдат предоставени за финансиране на изявени детски спортни клубове. Домакин на официалната вечеря ще бъде един от голф комплексите между двата..

публикувано на 18.03.24 в 15:31