Джаз, класика и неравноделни ритми в двора на Археологическия музей

В Английския двор на музея на 11 август гостува проектът на пианиста Константин Костов, който представлява микс от жанрове и стилове. Димитър Карамфилов - контрабас и Невян Ленков - перкусии обещават миш маш от класически теми, фолклорно вдъхновение и модерен джаз. Ключовата дума е импровизация. "Ако живееш извън границите на България, ти започваш да разбираш много добре корените си, а когато свириш музиката, с която си израснал, тогава се получава най-истинското преживяване. Очаквам във Варна да го постигнем", казва Константин.

Началото на концерта на 11 август е от 21:00 в Английския двор на Археологическия музей.

ОЩЕ ЗА МУЗИКАНТИТЕ:

СнимкаКонстантин Костов, пиано

Константин Костов работи в областта на modern jazz, crossover jazz, folk jazz. Много от концертите му са излъчвани пряко и като записи по радио и телевизионни канали в Европа. През 2010 г. неговото трио в състав Константин Костов (пиано), Невян Ленков (перкусии) и Михаил Леончик (цимбали), печели втора награда и награда на публиката на първия конкурс Terem Crossover - Clasic/Jazz в Санкт Петербург. Следват концерти в залата на Филхармонията „Шостакович“ в Санкт Петербург, в малката зала на Дома на композиторите в Москва, Концертната зала в Иркутск. Изнася съвместни концерти в Русия с Данил Крамер, Анатоли Крол, Игор Бутман, Ана Валюлина. От 2007 г. Костов участва често на фестивали в Япония, сред които Sapporo Jazzfest, Takatsuki Jazz Street, Tokushima Jazzfest, Blue Note-Nagoya, Kyoto- Jazz RAG, Yokohama Jazzfest и концертира в различни клубове в Япония. От 2011 до сега е ангажиран с интензивна концертна дейност в Полша.

СнимкаДимитър Карамфилов, контрабас

Димитър Карамфилов е един от най-търсените концертиращи и студийни контрабасисти в България. Свири с популярни български музиканти, както и с много международно признати артисти. В музикалната му биография са отбелязани участия на всички значими годишни джаз фестивали в България, както и на много престижни музикални форуми в чужбина. През 2007 г. взима участие в композирането и записването на музиката към последния спектакъл на Нешка Робева “Бежанци“.

Снимка


Невян Ленков, перкусии

Перкусионистът Невян Ленков се отдава на изпълнителска и преподавателска дейност в Европа и Русия. Едно от най-големите му постижения е спечелването с триото на Константин Костов на специалната награда на публиката и втората награда на международния конкурс „Терем Кросовер“ в Санкт Петербург през 2010 г.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Победител в конкурс с първи запис в Радио Варна

Младата Сехер Карабибер е родена в Истанбул. Възпитаничка е на Mimar Sinan Fine Arts University State Conservatory в класа на Özlem Noyan. През 2014 участва в конкурса млади виртуози в София. 2016-а е годината в която талантът и изгрява с пълна сила, печелейки последователно International Marsias Flute Competition в..

публикувано на 23.10.17 в 10:26

Румен Рашев с юбилейна изложба във Варна

Художникът представя рисунки, създадени през последните 15 години. 2002 е годината, в която той се дипломира във Велико Търново, но открива и първата си самостоятелна изложба в Градската художествена галерия във Варна. В началото и края на 2011 г. открива още две самостоятелни изложби: във варненската галерия „Юка“ и в oтдел „Изкуство“ на Регионална..

публикувано на 23.10.17 в 07:25

Станимир Гъмов и Ернестина Шинова "В жена ми се казва Борис"

Комедията от Рафи Шарт "Жена ми се казва Борис" можете да гледате отново във Варна днес и утре. Режисьор е Владлен Александров. Сценографията е на Петьо Начев, а костюмите са на Антония Попова и Алина Тютър. Участват Станимир Гъмов, Румен Угрински, Стефан Рядков, Ернестина Шинова, Дияна Любенова, Жанина Дончева, Петьо Петков - Шайбата...

публикувано на 23.10.17 в 06:10

"Комичната илюзия" във Варна

Театралната комедия от Пиер Корней ще се играе тази вечер на сцена филиал на Варненския драматичен театър. Режисьор е Васил Дуев, а сценограф е Даниела Николчова. Музиката е на Стефан Здравески, а хореографията на Валери Кирилов и Филип Миланов. На сцената ще видите Гергана Арнаудова, Ненчо Костов, Цветина Петрова , Пламен Димитров, Стоян..

публикувано на 23.10.17 в 06:00

Повече участници в тазгодишния флейтов конкурс във Варна

Двойно повече участници ще се включат във второто издание на Международния флейтов конкурс във Варна – 32-ма на брой. Събитието, което започва утре в морската ни столица ще премине под патронажа на кмета на града Иван Портних. Той ще връчи специалната награда - ръчно изработен сол ключ. Конкурсната програма на фестивала, който е част от..

публикувано на 22.10.17 в 16:40

Премиера на "Музикална Революция"

22 октомври, неделя, 18.30 часа, Клуб Винтидж 33 Премиера на компилацията "Музикална революция", събрала авторска музика на млади изпълнители от цялата страна. Два диска, две дати, две музикални сцени във Варна и едно обещаващо начало. Каним малки и големи, почитатели на съвременната българска музика да се присъединят, за да отбележим събитието..

публикувано на 22.10.17 в 06:15

Премиерен филм на Чили и Франция - „Поезия без край“

22 октомври, неделя, зала 6 на Фестивален и конгресен център Варна,  20 ч. „ПОЕЗИЯ БЕЗ КРАЙ“ – премиерен филм на Чили и Франция Режисьор и сценарист: Алехандро Ходоровски В ролите: Адан Ходоровски, Бронтис Ходоровски, Памела Флорес, Алехандро Ходоровски, Леандро Тауб Музика: Адан Ходоровски Оператор: Кристофър Дойл Един..

публикувано на 22.10.17 в 06:10