Джаз, класика и неравноделни ритми в двора на Археологическия музей

В Английския двор на музея на 11 август гостува проектът на пианиста Константин Костов, който представлява микс от жанрове и стилове. Димитър Карамфилов - контрабас и Невян Ленков - перкусии обещават миш маш от класически теми, фолклорно вдъхновение и модерен джаз. Ключовата дума е импровизация. "Ако живееш извън границите на България, ти започваш да разбираш много добре корените си, а когато свириш музиката, с която си израснал, тогава се получава най-истинското преживяване. Очаквам във Варна да го постигнем", казва Константин.

Началото на концерта на 11 август е от 21:00 в Английския двор на Археологическия музей.

ОЩЕ ЗА МУЗИКАНТИТЕ:

СнимкаКонстантин Костов, пиано

Константин Костов работи в областта на modern jazz, crossover jazz, folk jazz. Много от концертите му са излъчвани пряко и като записи по радио и телевизионни канали в Европа. През 2010 г. неговото трио в състав Константин Костов (пиано), Невян Ленков (перкусии) и Михаил Леончик (цимбали), печели втора награда и награда на публиката на първия конкурс Terem Crossover - Clasic/Jazz в Санкт Петербург. Следват концерти в залата на Филхармонията „Шостакович“ в Санкт Петербург, в малката зала на Дома на композиторите в Москва, Концертната зала в Иркутск. Изнася съвместни концерти в Русия с Данил Крамер, Анатоли Крол, Игор Бутман, Ана Валюлина. От 2007 г. Костов участва често на фестивали в Япония, сред които Sapporo Jazzfest, Takatsuki Jazz Street, Tokushima Jazzfest, Blue Note-Nagoya, Kyoto- Jazz RAG, Yokohama Jazzfest и концертира в различни клубове в Япония. От 2011 до сега е ангажиран с интензивна концертна дейност в Полша.

СнимкаДимитър Карамфилов, контрабас

Димитър Карамфилов е един от най-търсените концертиращи и студийни контрабасисти в България. Свири с популярни български музиканти, както и с много международно признати артисти. В музикалната му биография са отбелязани участия на всички значими годишни джаз фестивали в България, както и на много престижни музикални форуми в чужбина. През 2007 г. взима участие в композирането и записването на музиката към последния спектакъл на Нешка Робева “Бежанци“.

Снимка


Невян Ленков, перкусии

Перкусионистът Невян Ленков се отдава на изпълнителска и преподавателска дейност в Европа и Русия. Едно от най-големите му постижения е спечелването с триото на Константин Костов на специалната награда на публиката и втората награда на международния конкурс „Терем Кросовер“ в Санкт Петербург през 2010 г.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Унгарският график Ищван Орос с изложба в Добрич

Изложба графика и сценичен плакат на унгарския художник Ищван Орос представя от 22 август Художествената галерия в Добрич. В експозицията са включени десет от най-известните плакати и 28 графики на унгарския визуален артист.Графиките са с геометрични и оптични елементи, а експериментите с перспективата създават пространствени илюзии, твърдят..

публикувано на 21.08.17 в 17:10

Класически арии, рок и латино ще огласят Летния театър тази вечер

Уникалните гласове Борис Луков, Веселин Вачев и Георги Петров ще гостуват на сцената на Летен театър Варна от 21:00 часа. Зрителите ще могат да чуят класически арии, италиански канцонети, евъргрийни, латино, рокендрол, руски шлагери, популярни български песни, шедьоври в различни стилове - рок, поп, джаз, латино. Концертът във Варна е част от турне,..

публикувано на 21.08.17 в 12:00

"Слугинята-господарка" оживява в съвременен прочит на сцена "Римски треми" във Варна

Държавна опера Стара Загора гостува на сцена Римски терми във Варна с комичната опера от Джовани Перголези. Режисьор е Славчо Николов, а диригент е Димитър Косев. Сценографията е на Иван Токаджиев, а костюмите на Ана-Мария Токаджиева. Хореографията е дело на Ромина Славова. Сюжетът на най-често изпълняваната опера на Перголези – краткото интермецо..

публикувано на 21.08.17 в 12:25

Операта на Джузепе Верди "Атила" на сцената на Летния театър" в морската столица

Операта на Джузепе Верди "Атила" ще бъде представена премиерно на 19 август от 21 ч. на ММФ "Варненско лято" - "Опера в Летния театър" в морската столица. "Атила" е внушителен музикален разказ за любов, война и предателство. Либретото е на Темистокле Солера и Франческо Мария Пиаве по драмата на Захариас Вернер "Атила, крал на хуните"...

публикувано на 19.08.17 в 12:56

Теди Москов представя "Възгледите на един пън" във Варна

Авторският спектакъл на Теди Москов "Възгледите на един пън" ще бъде представен утре вечер във Варна. Спектакълът за възрастни донесе ИКАР за режисура на Теди Москов, Голямата награда „Златен делфин” и отличието за сценография и костюми на Свила Величкова. В ролите ще видите Стоян Стоянов, Галин Гинев, Вера Стойкова, Красимир Добрев, Боян Стоянов,..

публикувано на 18.08.17 в 10:11

"Прелестите на изневярата" тази вечер на сцена "Римски терми"

Варненският драматичен театър представя комедията "Прелестите на изневярата" на сцена "Римски терми" във Варна. Режисьор на спектакъла е Костадин Бандутов, преводът е на Добринка Стефанова. Сценография и костюми Петър Митев Участват: ТОЙ-ВАЛЕНТИН МИТЕВ ТЯ - ВЕСЕЛИНА МИХАЛКОВА ТЯ - ЦВЕТИНА ПЕТРОВА ТЯ - ГЕРГАНА АРНАУДОВА ТОЙ - ДИМИТЪР МАРТИНОВ..

публикувано на 18.08.17 в 09:54

Гледайте спектакъла "Комичната илюзия" в Театър Римски терми

На сцена "Римски терми" във Варна тази вечер ще се играе премиерният спектакъл "Комичната илюзия" от Пиер Корней. Режисьор е Васил Дуев, а сценограф е Даниела Николчова. Музиката е на Стефан Здравески, а хореографията на Валери Кирилов и Филип Миланов. На сцената ще видите Гергана Арнаудова, Ненчо Костов, Цветина Петрова , Пламен Димитров,..

публикувано на 17.08.17 в 15:37