Младежки фестивал на изкуствата „Пътуване към миналото“ за седми път във Варна

Младежкият фестивал на изкуствата ”Пътуване към миналото ” ще се проведе  от 23 до 26 август във Варна. Организатори са Фондация "Пътуване към миналото" в партньорство със Студио "Палас", Музея за нова история на Варна. По традиция фестивалът се провежда в пет последователни дни и се посвещава на празника на Варна – 15 август. Той няма конкурсен характер. На принципа на отворената сцена  в пет концертни вечери ще се представят детски и младежки творчески формации от Варна , техните ръководители и педагози, работещи в различни жанрове на изкуството. Предвижда се участие на публиката в тематични викторини и познавателни игри. Чуйте още подробности от Красимир Янев, един от основните двигатели на форума:ВИЖТЕ ОЩЕ

Шедьоври на Клод Моне - на изложба в Рим

Публиката може да види общо 60 творби на бащата на импресионизма. Платната са били в дома на художника в Живерни преди синът му Мишел да ги предостави на парижки музей. Клод Моне превръща рисуването на открито в истински ритуал. Екзпозицията представя еволюцията в кариерата на майстора. Изложбата в италианската столица продължава до 11-ти..

публикувано на 21.10.17 в 13:09

За 14-и път изложба живопис „Балчик без граници”

Исторически музей -  Балчик и Съюзът на румънските художници организират в Белия град живописната изложба "Балчик без граници". От 20 до 27 октомври могат да бъдат видени живописни творби, изработени предимно от масло. За първи път румънски автор се представя със собственоръчно направени часовници. Участват 20 художници.  Изданието тази..

публикувано на 20.10.17 в 15:25

Даниела Викторова с награда "Любимец" 13

Актрисата Даниела Викторова от Варненския драматичен театър бе отличена с една от националните награди "Любимец 13" – Димитровград 2017. Темата през тази година „Многоликият талант на българския актьор - Другото лице на актьора“ е абсолютно по нейната мярка, защото освен артистично, Дънда, както я наричат всички, притежава и поетично дарование...

публикувано на 20.10.17 в 07:11

Художникът Светлин Ненов празнува рожден ден с изложба „В синьо-бялата омая“

За втори път със самостоятелна изложба любимият варненски художник Светлин Ненов ще отпразнува своя рожден ден. Експозицията се нарича „В синьо-бялата омая“. Творбите са  около двайсетина и са рисувани за експозицията. Звучат като една изповед на художника, като едно пътуване към миналото и към корените, като едно преклонение. Почитателите освен,..

публикувано на 19.10.17 в 16:12

Добричкият хор "Лира" с 10-годишен юбилей

Хор „Лира“ при Дома  за стари хора в Добрич ще отбележи своя 10-годишен юбилей с концерт на 20 октомври от 10.00 ч. в залата на Общинския младежки център „Захари Стоянов“. Хорът е сформиран през есента на 2007 г. и от тогава до сега са изнесени 120 концерта, по различни поводи, проведени са  над 550 репетиции. Съставът е участвал в много фестивали..

публикувано на 19.10.17 в 15:35
Били Джоел

Били Джоуел отново ще става баща

Американският певец и композитор Били Джоуел ще става баща за трети път на 68 години, съобщи Контактмюзик. Изпълнителят на хита "Uptown Girl" е разкрил, че съпругата му Алексис Родерик е в напреднала бременност и следващия месец ще го дари с второ за двойката отроче. Джоуел и 35-годишната Родерик са семейство от 2015 г. Съпрузите имат..

публикувано на 19.10.17 в 14:31

Светлин Ненов открива изложба на рождения си ден

"Понякога нещата се случват на точното място и в точното време. Така се роди тази изложба" , разказва галеристът Нели Вълчева. Яхти, вятър в платната, рибарски мрежи и плажни чадъри, озарени от слънчеви лъчи и нощно лунно сияние. Всичко това събрано в 12 творби, обединени от мотото „В синьо-бялата омая“. Авторът Светлин Ненов ни отвежда към..

обновено на 19.10.17 в 06:25