Връчват дипломите на студентите от „Випуск 2017” на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”

БГНЕС

Тържественото връчване на дипломите на студентите от „Випуск 2017” на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” започна в зала1 на Фестивален и конгресен център – Варна. От образователно-квалификационна степен „бакалавър” ще се дипломират 230 студенти по специалностите: „Корабоводене”, „Експлоатация на флота и пристанищата“, „Океанско инженерство”, „Мениджмънт на водния транспорт”, „Корабни машини и механизми”, „Електрообзавеждане на кораба”, „Корабна радиоелектроника”, „Технология и управление на флота и пристанищата” и „Технология на кораборемонта“.

Дипломи ще получат и 52 студенти от образователно-квалификационна степен „магистър”. Първенец от „Випуск 2017”е Калина Велезарова Димова от специалност „Океанско инженерство”, степен „бакалавър”, която завършва с общ успех „Отличен - 5.94”.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Филчо Филев: Има интерес от фирми да бутилират минерална вода в Провадия

Община Провадия подготвя процедура за даване на концесия на минералния извор. Има интерес от фирми да бутилират водата и да я продават. Това съобщи в предаването „Позиция” на Радио Варна кметът на Провадия Филчо Филев. "От тези 2 литра в секунда, на които общината има право, може да се бутилират около 1 л и 200 мл. Останалите 800 милилитра ще бъдат..

публикувано на 21.10.17 в 13:23
Галинка Павлова

Д-р Галинка Павлова: Отново може да има протести на лекари заради бюджета на НЗОК

Отново ще има протести на медици, ако в бюджета на НЗОК за 2018-та година не се увеличат средствата за общопрактикуващите лекари и специалистите в извънболничната помощ. Това каза в предаването „Позиция” на Радио Варна зам.-председателят на Българския лекарски съюз д-р Галинка Павлова. Според нея в бюджета на Здравната каса отново са предвидени..

публикувано на 21.10.17 в 13:00
Иван Бъчваров

Бургаските пожарникари - без ботуши

Началникът на бургаската пожарна Николай Николаев поиска финансова помощ от общината. На прага на зимата се оказва, че огнеборците ни нямат ботуши, с които да работят при тежки метеорологични условия. Писмото му ще бъде разгледано на редовното заседание на Общински съвет - Бургас през следващата седмица.  Исканата от пожарната сума е 6 400 лева. Пари,..

публикувано на 21.10.17 в 12:50

Благотворителен концерт набира средства за детската онкохематология към УМБАЛ „Св. Марина“

 В зала 1 на Фестивален и конгресен център - Варна, от 18.30 ч. варненци ще имат възможността да подкрепят децата с тежки диагнози.  УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна е една от трите специализирани клиники в България за диагноза, лечение и проследяване на деца с хематологични и онкологични заболявания в няколко направления. Събирането на средства си поставя..

публикувано на 21.10.17 в 10:35

Компютри за ученици-далтонисти

Компютрите в училищата и детските градини в област Добрич ще разполагат с приложение за хора с далтонизъм. Изобретателите са дарили ключа за активирането му на областния управител Красимир Кирилов. Област Добрич е третата в страната, която ще помогне за преодоляването на цветната слепота сред подрастващите. Софтуерното приложение „Вижън“ е..

публикувано на 21.10.17 в 10:24

Министър и ректори заседават във Варна

Икономически университет – Варна е домакин на заседанието на Съвета на ректорите на висшите училища в Република България. Форумът се открива в този час в присъствието на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. Сред обсъжданите теми ще бъдат нуждата от изготвяне на нов „Закон за висше образование и наука“, необходимите реформи във..

публикувано на 21.10.17 в 10:21

Адресите без ток във Варна и областта на 21 октомври

В периода 01.10.2017 - 30.10.2017 от 09:00 ч. до 16:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Девня - бул. “Съединение“, ул. “Здравец“, ул. “Кирил и Методи“, ул. “Ангел Кънчев“, ул. “Любен Каравелов; с. Добрина; с. Манастир; с...

публикувано на 21.10.17 в 09:45