Връчват дипломите на студентите от „Випуск 2017” на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”

БГНЕС

Тържественото връчване на дипломите на студентите от „Випуск 2017” на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” започна в зала1 на Фестивален и конгресен център – Варна. От образователно-квалификационна степен „бакалавър” ще се дипломират 230 студенти по специалностите: „Корабоводене”, „Експлоатация на флота и пристанищата“, „Океанско инженерство”, „Мениджмънт на водния транспорт”, „Корабни машини и механизми”, „Електрообзавеждане на кораба”, „Корабна радиоелектроника”, „Технология и управление на флота и пристанищата” и „Технология на кораборемонта“.

Дипломи ще получат и 52 студенти от образователно-квалификационна степен „магистър”. Първенец от „Випуск 2017”е Калина Велезарова Димова от специалност „Океанско инженерство”, степен „бакалавър”, която завършва с общ успех „Отличен - 5.94”.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Облачно ще бъде утре, но без валежи

През следващото денонощие ще преобладава облачно време, но почти без валежи. В началото на нощта ще духа слаб, по Черноморието до умерен вятър от север-североизток, който постепенно ще се обърне и утре ще е от изток-югоизток. Минимални температури предимно между минус 4 и плюс 1, по Южното Черноморие до 2-3 градуса, а максималните ще са..

публикувано на 24.03.18 в 16:22

Косят тревата и пълнят дупките по "правителствения" път

Бригади от косачи работят на булевард „Княз Борис Първи” във Варна и в съботния ден. Коси се трева и се събират стари листа по целия участък. Служителите споделиха, че обичайно работят само в делнични дни, но днес е изключение и вероятно е свързано с домакинството на срещата на Европейския съюз и Турция в понеделник. Повече е и броя на..

публикувано на 24.03.18 в 15:05

Турският посланик Хасан Улусой направи дарение на варненския Дом за медико-социални грижи за деца

Посланикът на Турция у нас Хасан Улусой,придружаван от генералния консул на Турция в Бургас Нурай Иньонтепе,направи дарение на Дома за медико-социални грижи за деца във варненския квартал "Виница".Директорът на дома д-р Стефка Джанкова благодари за апарата веноскоп за  лесно и безболезнено откриване на вени при бебета и малки деца. Посланик..

публикувано на 24.03.18 в 13:34
Община Провадия

Христо Гичев: Общинският съвет в Провадия не прие декларацията срещу кмета Филчо Филев

Общинският съвет в Провадия не е приел декларацията, в която се искаше местния парламент да се разграничи от работата на кмета Филчо Филев. Това съобщи в предаването „Позиция” на Радио Варна председателят на общинския съвет Христо Гичев /на снимката долу/. Той уточни, че вчерашната извънредна сесия е била свикана по искане на седем съветници с цел..

публикувано на 24.03.18 в 13:25
Емил Радев

Емил Радев: Споразумението между ЕС и Турция за бежанците е важно за сигурността на България

"Постигането на споразумение между Европейския съюз и Турция за бежанците е изключително важен въпрос за националната сигурност на България, тъй като страната ни е първата по пътя на мигрантите към Европа." Това заяви в предаването „Позиция” на Радио Варна евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев по повод срещата на 26 март. Той изрази надежда, че ще..

публикувано на 24.03.18 в 12:43

Как Европа ще финансира безплатния безжичен интернет?

Комисарят по цифрова икономика Мария Габриел и министърът на транспорта Ивайло Московски представят днес процедурата за подготовка и подаване на проекти за безплатен безжичен интернет на обществени места. Онлайн регистрацията в платформата WiFi4EU стартира преди два дни, но вече има регистрирани близо 4000 български общини. Кои от тях ще..

публикувано на 24.03.18 в 11:17

Варна очаква чудотворна икона от украинския град Ананиев

Иконата на Пресвета Богородица "Скоропослушница" от град Ананиев в Одеска област ще бъде пренесена в катедралния храм "Успение Богородично" след 16.30 днес. Тя ще остане за поклонение във Варна до Възкресение Христово. Иконата започва своя път от Света гора. През 1915 г. иконата е дарена на съборния храм, посветен на Св. Александър Невски в град..

публикувано на 24.03.18 в 10:18