Връчват дипломите на студентите от „Випуск 2017” на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”

БГНЕС

Тържественото връчване на дипломите на студентите от „Випуск 2017” на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” започна в зала1 на Фестивален и конгресен център – Варна. От образователно-квалификационна степен „бакалавър” ще се дипломират 230 студенти по специалностите: „Корабоводене”, „Експлоатация на флота и пристанищата“, „Океанско инженерство”, „Мениджмънт на водния транспорт”, „Корабни машини и механизми”, „Електрообзавеждане на кораба”, „Корабна радиоелектроника”, „Технология и управление на флота и пристанищата” и „Технология на кораборемонта“.

Дипломи ще получат и 52 студенти от образователно-квалификационна степен „магистър”. Първенец от „Випуск 2017”е Калина Велезарова Димова от специалност „Океанско инженерство”, степен „бакалавър”, която завършва с общ успех „Отличен - 5.94”.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Предупреждения за пожароопасност днес в редица области на страната, включително Варна, Добрич и Бургас

Екстремален индекс за пожароопасност е в сила за днес в редица области на страната. Най-високата степен на опасност е обявена за областите Плевен, Добрич, Бургас, Варна, Ямбол, Сливен, Хасково, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик и Благоевград. Властите съветват хората да бъдат внимателни сред природата, да не палят огън на открито, както и да не..

публикувано на 19.08.17 в 11:41

Част от Варна без вода

До около 15 часа на сухо ще останат абонатите в каретата между булевардите "Владислав" , "Сливница", "Съборни" и улица "Дрин" и  булевард "Цар Освободител" и улиците"Брегалница", "Битоля" и "Селиолу ". Информацията е от сайта на ВиК- Варна

публикувано на 19.08.17 в 11:28

В Слънчев бряг ще протестират срещу акциите на вицепремиера Валери Симеонов, хотелиерите го подкрепят

Протест срещу акциите на вицепремиера Валери Симеонов срещу шума в Слънчев бряг ще се състои днес от 17 ч. в курорта. Организаторите посочват, че са получили официално разрешение за проявата. В сряда около 500 души блокираха част от улиците в курорта. Те протестираха срещу акциите на Симеонов, при които беше иззета озвучителна техника на..

публикувано на 19.08.17 в 10:36

Жителите на Чернево на референдум в неделя

1270 жители на село Чернево, община Суворово имат право на глас на местния референдум срещу изграждането на депо за неопасни отпадъци в землището на селото, който ще се състои в населеното място на 20 август. Валентин Георгиев, председател на Инициативния комитет за провеждането на референдума припомни,че над 600 жители поискаха провеждането му..

обновено на 19.08.17 в 09:51

Платформа за птици изграждат в езеро

Доброволци ще изградят платформа за гнездене и почивка на къдроглавите пеликани в Атанасовското езеро край Бургас. Съоръженията са с площ от 80 квадратни метра и ще бъдат свързани с построените през ноември миналата година две по-малки платформи. Така ще се обособи голяма изкуствена платформа.Строителството е част от дейността на 29-тата..

обновено на 19.08.17 в 09:37

Младежи учат екстремни занимания

Нестандартна възможност   за едно „Различно лято” предлага на млади хора на възраст от 15 до 29 години морски клуб ”Приятели на морето” – Варна. В продължение на 3 месеца 20 младежи ще научат повече за екстремните занимания и как безопасно да ги практикуват, ще получат водолазна правоспособност и ще  придобият  умения за работа в екип,..

публикувано на 19.08.17 в 09:02

Протест в Слънчев бряг?

От 17 часа на паркинг в Слънчев бряг  ще се проведе протест на работници срещу „показните проверки“ в курорта. За него има разрешение и се очаква да се включат и туристи, които са дошли в курорта с намерение да присъстват на вече отменения SOLAR Summer.

публикувано на 19.08.17 в 08:23