Връчват дипломите на студентите от „Випуск 2017” на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”

Снимка: БГНЕС

Тържественото връчване на дипломите на студентите от „Випуск 2017” на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” започна в зала1 на Фестивален и конгресен център – Варна. От образователно-квалификационна степен „бакалавър” ще се дипломират 230 студенти по специалностите: „Корабоводене”, „Експлоатация на флота и пристанищата“, „Океанско инженерство”, „Мениджмънт на водния транспорт”, „Корабни машини и механизми”, „Електрообзавеждане на кораба”, „Корабна радиоелектроника”, „Технология и управление на флота и пристанищата” и „Технология на кораборемонта“.

Дипломи ще получат и 52 студенти от образователно-квалификационна степен „магистър”. Първенец от „Випуск 2017”е Калина Велезарова Димова от специалност „Океанско инженерство”, степен „бакалавър”, която завършва с общ успех „Отличен - 5.94”.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Кой прави най-вкусната баница?

Състезание по най-вкусно приготвена баница организират бабите от село Изгрев на 25 юли. Групата „Веселите кулинарки“ е единствената в   община Суворово, която проучва, съхранява и разпространява традициите на българската кухня. Редовно участват в национални състезания и печелят награди. Затова канят ценителите на вкусотии да дойдат в сряда..

публикувано на 22.07.18 в 18:17

Варна - 140 години свобода

Изложба за българското опълчение е подредена на входа на Морската градина във Варна. Инициативата е на Община Варна и Музея на Възраждането и е по повод 140 години от освобождението на Варна на 27 юли. 26 табла проследяват създаването на военното съединение и най-важните битки на българските доброволци – при Стара Загора, Шипка и Шейново...

публикувано на 22.07.18 в 16:38

Прогнозата за времето промени програмата на Международния балетен конкурс

Поради неблагоприятните метеорологични условия двете концертни вечери от Втори тур на Международния балетен конкурса „Варна 2018“, предвидени за 22 и 23 юли, ще бъдат слети в една и ще се проведат на 22 юли от 20:30 ч. в Летния театър. Всички, закупили билети за двете вечери, могат да влязат с тях на концерта на 22 юли без заверка...

публикувано на 22.07.18 в 15:34

Да поиграем на...дама

Игрите с тебешир върху асфалт не са забравени и доказателство е нарисуваната дама на метри от входа на Радио Варна, която е предизвикателство за мнозина, които отиват или се връщат от плажа, или са на разходка в Морската градина. Много често малчугани подскачат по квадратчетата, а родителите дават наставления. Да спреш в горещото време, за да..

публикувано на 22.07.18 в 14:51

Учението "Бриз- 2018" приключи

Мащабното военноморско учение „БРИЗ 2108" приключи и днес чуждестранните участници ще отплават от Порт Бургас. 25 бойни и спомагателни кораба и катери от 11 държави в продължение на 10 дни изпълняваха различни задачи в открито море. В различните епизоди участие взеха самолети и хеликоптери, както и подводница от турските военноморски сили. На..

публикувано на 22.07.18 в 14:13

Възстановка припомни Илинденско- Преображенското въстание (галерия)

Тракийското дружество „Капитан Петко войвода”, Македонското културно-просветно дружество „Гоце Делчев“ със съдействието на община Варна,   Военноморския клуб и фондация ВМРО организираха празничен национален събор с концерт и възстановка на Илинденско- Преображенското въстание по повод 115- годишнината от началото му. Събитието се провежда в..

публикувано на 22.07.18 в 13:24

Живот за книгите - фоторепортаж

При изключително голям интерес протича инициативата да се попълни уличната библиотека "Рапана" на входа на Морската градина във Варна.  Акцията се организира за десетина дни в социалните мрежи. Идеята се ражда при вечерните разходки, които прави семейството на Силвия Грошева, инициатор на даряването на книгите днес. Следва публикация във Фейсбук и..

публикувано на 22.07.18 в 11:35