Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трябва ли да се спре агресията в България? Не само че да, но веднага!!!

Така започва ДЕКЛАРИЯ против аглесията от 14 сдружение. Документътъ е публикуван на старницата на Нацеонална асоциация "Български Черноморие". И продължава:

Вицепремиера Валери Симеонов предприе акция срещу шумовата агресия в Слънчев бряг и по Черноморието! Тази негова акция бе забелязана от медиите единствено в Слънчев бряг? Този летен сезон по малките курортни градчета по Черноморието, шумова агресия след 24 часа няма. Там туризмът този сезон бележи ръст, а не спад. Шумовата агресия през нощта, не привлича, а гони туристите!

  Много отдавна в Българското законодателство съществуват норми на шумово замърсяване извън обекта, от които произлиза този шум. Има вечерни и нощни стойности. По Европейска директива България беше задължена до сега да изработи шумови карти на населените места. Такива карти няма? До сега нито един политик, не е посмял категорично да обяви война на агресията. Агресията не е само шумова, тя съществува по пътищата, в училищата, в болниците и къде ли не. Естествено е, че агресията може да бъде ограничена с агресивни мерки от страна на държавата. Тя не може да се реши с кръгли маси, семинари, конференции и подобни алабалистики.
  Права е председателката на управителния съвет на асоциацията на собствениците в Слънчев бряг, че туристите не бива да бъдат смущавани когато се веселят, но не е права, че шумовата агресия в Слънчев бряг не трябва да се спре през летния сезон. През зимата няма туристи, заведенията, които извършват шумова агресия не работят. Как, питаме тогава държавата ще спре нещо в Слънчев бряг през зимата, щом то е спряно?
  Ние живеещите по Черноморието и заети в сферата на туризма и наши приятели от цяла България, подкрепяме вицепремиера Валери Симеонов да се справи с една от агресиите в България. Настояваме всички държавни институции ангажирани по случая, максимално да подкрепят ограничаването или премахването на шумовата агресия.
  Този призив за нас е доста странен, защото ние гражданите сме принудени да призовем държавните институции да спазят закона. Странна държава, странни призиви. Важното е най-после ясно да се разбере, че спазването на закона е нормалното поведение във всяка една цивилизована страна. Жалкото е, че в момента в България е прието не спазването на закона да се счита за нормално поведение.
        Националната асоциация "Българско Черноморие"
        Българска асоциация на собствениците в туризма
        Българската асоциация на собствениците на земеделски земи
        Национално сдружение за защита на собствениците на имоти
        Сдружение "Обединен селски район"
        Сдружение "За един по добър живот"
        Гражданско сдружение "Хармония"
        Гражданска коалиция „Природата за хората и регионите"
        Инициативен комитет "За опазване на природата в Шабленското Черноморие"
        Инициативен комитет „ Зелени урбанизирани територии „ – гр.Пловдив
        Коалиция за устойчиво развитие
        Сдружение на собствениците на земи от с. Емона, “Иракли” и с. Баня
         Национално гражданско сдружение „Природата за хората"
         Независим обществен контрол



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Обявиха датите за явяване на матурите по желание на дванадесетокласниците

Допълнителните държавни зрелостни изпити по желание на ученика ще са от 22 до 29 май. Графикът по предмети от общообразователна и профилирана подготовка е  публикуван  на сайта на Министерството на образованието и науката. На 22 май от 8:30 часа ще са държавните зрелостни изпити по математика и география и икономика от общообразователната подготовка...

публикувано на 26.04.24 в 15:37

Предстои смяна на спътника, излъчващ програмите на БНР

Предстои смяна на сателит Intelsat 38 със сателит Hotbird 13F. Двата спътника едновременно ще излъчват програмите на Българското национално радио до 31 декември т.г.  Параметрите са следните: Hotbird 13Fat 13.0°E, честота - 12 635 MHz   Приемна поляризация: линейна вертикална Стандарт: DVB-S2 Модулация : 8PSK  FEC: 5/6 Symbol rate: 30 000..

публикувано на 26.04.24 в 14:54

МЗ осигурява безплатни ваксини срещу коклюш за бременните

Първата ваксинация срещу коклюш ще може да се поставя на бебета с две седмици по-рано или когато детето навърши месец и половина, предаде БНР.   Мерките за ограничаване на разпространението на заболяването и за предпазване на най-уязвимите групи бяха представени на днешното правителствено заседание от министъра на здравеопазването Галя Кондева...

публикувано на 26.04.24 в 14:33

Всеки пети българин е живял под прага на бедност през 2023-та

637.92 лв. е линията на бедност за страната през 2023 г. При този размер на линията под прага на бедност са били 1 млн. и 325 хил. българи или над една пета от населението на страната , съобщиха от Националния статистически институт.  Данните за 2023 г. показват, че ако в доходите на домакинствата се включат доходите от пенсии, но се..

публикувано на 26.04.24 в 14:12

Зов за помощ за Димитър Стоев от село Оброчище

Свещеник Филип Ки­ри­лов от Об­ро­чи­ще апелира за помощ към един млад мъж - Ди­ми­тър Стоев, който е на ре­ха­би­ли­та­ция в Со­фия. След десетгодишно лечение са пос­тиг­на­ти доб­ри ре­зул­та­ти и за да се из­пра­ви сам на кра­ка, прес­тоят тряб­ва да е про­дъл­жи­те­лен, за което са нужни сред­ства. В храм "Св. Ус­пе­ние Бо­го­ро­дич­но" в..

публикувано на 26.04.24 в 13:50

Набират се средства за първата църква на село Рогачево

Църковното настоятелство при новостроящия се храм в балчишкото село Рогачево, "Св вмчк. Димитър", открива отново своята кампания за набиране на средства по повод довършване на църквата. Припомняме, че през април 2018 година бяха положени основите на първия православен  храм в Рогачево. Грубият строеж е приключен. В момента се работи по външната и..

публикувано на 26.04.24 в 13:46
Снимката е илюстративна.

До две години ни доставят 7 двуетажни влака

Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и ръководството на полската компания “Stadler Polska Sp. z o.o.” подписаха днес договора за доставка на 7 двуетажни влака, които ще бъдат закупени със средства по Плана за възстановяване и устойчивост, съобщиха от МТС. „Подписваме този договор след повече от 20 години, в които страната ни не е..

публикувано на 26.04.24 в 13:35