Беларуският посланик дари книги на библиотеката в Добрич

Посланикът на Беларус в България – Н. Пр. Владимир Воронкович, и Олег Белов – заместник-ръководител на мисията и съветник по търговски въпроси, пристигнаха на  посещение в Добрич, съобщиха от общината. Визитата започна със среща с кмета  Йордан Йорданов, по време на която гостите предоставиха кратка информация за двустранното сътрудничество в различни области между България и Беларус. Дипломатите споделиха своето удоволствие от партньорството на град Добрич с беларуския град Пинск и изразиха надежда сътрудничеството между двата побратимени града да стане по-активно, като предложиха няколко области на взаимодействие. Кметът на Добрич получи покана да бъде гост на бизнес форума, който ще се проведе в рамките на поредното заседание на Междудържавната комисия за сътрудничество през ноември  в Бургас. Йордан Йорданов увери  гостите, че отделя голямо внимание на развитието на сътрудничеството между побратимените градове и че търси нови възможности за икономическо партньорство. В края на визитата си Н. Пр. Владимир Воронкович направи дарение от книги за читалищата и библиотеката в Добрич. Посещението в Добрич продължава със среща с областния управител и с представители на бизнеса  в Търговската палата.  Добрич е първият от градовете, включени в планирания маршрут на посланика  на Република Беларус в  България и по съвместителство в Република Гърция.

Областният управител в Добрич  Красимир Кирилов също се срещна с Н. Пр.  Владимир Воронкович. Кирилов представи пред дипломата икономическия потенциал на област Добрич и го запозна с възможностите за отдих и туризъм в региона. Гостът сподели, че е на тридневна опознавателна обиколка по Черноморското крайбрежие и е избрал първата визита да бъде в Добрич, тъй като областта е позната и като житница на страната. Утре посланикът ще посети Варна, а след това и област Бургас.

ВИЖТЕ ОЩЕ

400-годишен дъб в Тервел

400-годишен дъб в Тервел е финалист в конкурса "Дърво с корен", организиран от фондацията "Еко Общност". Гласуването започва   днес  и ще продължи до 31-ви октомври. Старият дъб се намира в центъра на града, насред площада, където преди столетие е имало дъбова гора. Разказва се, че това дърво е единственото запазено от нея при заселването и строежа..

публикувано на 25.09.17 в 07:22

На 25 септември се навършват 77 години от връщането на Южна Добруджа в пределите на България

На този ден гражданите на Добрич посрещат българските войски начело с генерал Георги Попов в резултат на Крайовския договор от 7 септември 1940 г. Регионалният исторически музей, библиотека «Дора Габе» и други културни институти съхраняват ценни документи, вещи, снимки и периодични издания, които проследяват паметното събитие. Сред ценните реликви в..

публикувано на 25.09.17 в 07:13

Ремонт затвори отново тунела “Витиня" към София

От днес изцяло се затваря за движение тръбата тунела "Витиня" в посока София. Тръбата ще остане затворена няколко месеца, тъй като там започва огромен ремонт, изцяло ще бъде реновирано тунелното съоръжение подобна на тръбата в посока Варна. От Агенция "Пътна инфраструктура" призовават шофьорите, които ще пътуват към София  да използват и стария път..

публикувано на 25.09.17 в 07:11

Седмица на отворените врати в Тубдиспансера

Безплатните консултации ще са от 25 до 29 септември. Безплатен скрининг на риска от туберколоза, но чрез анкета е другата инициатива на Тубдиспансера. Оттам обещават безплатни прегледи и допълнителна консултация на "съмнителните за туберкулоза лица".

публикувано на 25.09.17 в 06:26

Орфей и Евридика на варненска сцена

„Орфей” – това е новият спектакъл в програмата на Държавен куклен театър Варна, чиято премиера е на 4 октомври. За първи път се прави премиера по време на международния куклен фестивал „Златният делфин”, сподели за Радио Варна директорът на Кукления театър – Варна Вера Стойкова . " Това е съвременен прочит на една стара легенда, което е и..

обновено на 24.09.17 в 21:22

12 души пострадаха при две катастрофи днес във Варна

Малко преди 10 ч. в местност "Ален мак", на ул. "П. Попов" до № 69 /в района на х-л "Журналист/ е възникнало ПТП. На място е установено, че водачът П. Й.,  44 г., на  микробус "Исузо", първоначално се блъска в бордюр вдясно, отклонява се и се блъска в телена ограда, блъска 2 паркирани 2 автомобила  - "Рено Меган" и Пежо 206", удря се в скат и..

публикувано на 24.09.17 в 14:44

Започва захлаждане на времето

През нощта облачността постепенно ще се увеличи и утре ще е значителна, но все още без валежи. Преди полунощ ще духа слаб предимно южен вятър, който до сутринта ще се обърне от североизток, а през деня ще се усили до умерен. Минималните температури ще се повишат и ще са между12 и 17 градуса, а максималните ще останат все още почти без промяна –..

публикувано на 24.09.17 в 14:37