Пътя на хляба извървяха малчугани от Варна

алчуганите от подготвителната групи на Детска градина № 23 „Иглика” във Варна се запознаха с раждането на хляба в рамките на лекция и практически урок. Техен домакин беше Духовно-просветеният център „Св. Архангел Михаил” във Варна.

6-годишните палавници сами извървяха пътя на хляба - от житния клас до трапезата, който често остава скрит от очите на малки и големи.

Повече за повода и преживяното разказват директорът на детската градина Марчела Петрова и учителките Даниела Минкова и Нели Маринова.


За насладата и удоволствието от това да вкусят нещо, приготвили сами с ръцете си, разказват малчуганите от 3-та и 4-та група на Детска градина „Иглика” във Варна.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Кораб ликвидира в учение нефтен разлив край Варна

Съвместно учение по ликвидиране на нефтен разлив в отговорния район на България в Черно море се проведе във Варненския залив. По време на учението корабът ще демонстрира оборудване за проучване и обозначаване на нефтени разливи, оборудване за борба с нефтени разливи, приемане и предаване на данни..

публикувано на 24.10.17 в 14:21

Кампанията "Изплети топлина" търси добрите хора

Доброволци от цялата страна могат да се включат в кампанията „Изплети топлина“ на Фондацията „Има начин“. До края на ноември желаещите да са част от инициативата трябва да изплетат топли шапки, шалове, ръкавици и чорапи, които след това ще бъдат подарени на хора без дом, съобщи Маргарита Соколова от фондацията организатор. Преждата и всички останали..

публикувано на 24.10.17 в 14:25

Със 192 000 лева община Тервел ще се справя със зимата

192 000 лева са предвидени в бюджета на община Тервел за зимно поддържане и снегопочистване. За дейности при природни бедствия и ликвидиране на последиците от тях са планирани  44 000 лева. Общинските пътища са с обща дължина 76 км, уличната мрежа  е 66 км, а пешеходните зони, в които са включени градският парк и центъра на града, са 7,2 км.,..

публикувано на 24.10.17 в 14:14

Съвременна IT лаборатория откриха в Технически универсистет - Варна

IT лаборатория с 20 нови компютъра и софтуер за тях бе официално открита в Електротехническия факултет на Технически университет-Варна. Цялото оборудване е осигурено от варненската фирма с международна дейност „Айкарт” АД. Дарителите получиха плакет и грамота от ректора на висшето учебно заведение проф. Росен Василев. Новата лаборатория ще..

публикувано на 24.10.17 в 14:08

Паметна плоча ще напомня на Карапелит за молдовските лагери - 1916 г.

Паметна плоча, посветена на 21 жители на добричкото село  Карапелит, отвлечени  от румънските власти през 1916 г. в лагерите в Молдова, ще бъде изградена в центъра на селото. Идеята е на Инициативен комитет от граждани, които искат по този начин да бъде съхранена паметта на отвлечените преди 101 години добруджанци, чиито имена ще бъдат изписани..

публикувано на 24.10.17 в 12:12

След дъжда: чистачки в действие

След края на сутрешния есенен дъжд, паднал днес над Варна, служители на сметопочистващите фирми шетат по улиците. С прахосмукачки за листа и класически метли в ръка, могат да се видят в централната част на града. Бригада от дами в работно облекло срещна репортер на Радио Варна на ул. "Проф. Марин Дринов", точно зад сградата на общината. В малките улици,..

публикувано на 24.10.17 в 12:04

Деца даряват детските си книжки на варненската библиотека

Все повече хора даряват детските си книжки на Регионалната библиотека "Пенчо Славейков " във Варна.  В Детския и средношколски отдел постъпват и съвсем нови издания, каза за Радио Варна Румяна Йовева, завеждащ отдела. Чрез  тези дарения  родители  и деца  са сигурни, че любимите им книги попадат в добри ръце и ще достигнат до нови читатели...

публикувано на 24.10.17 в 11:41