Пътя на хляба извървяха малчугани от Варна

алчуганите от подготвителната групи на Детска градина № 23 „Иглика” във Варна се запознаха с раждането на хляба в рамките на лекция и практически урок. Техен домакин беше Духовно-просветеният център „Св. Архангел Михаил” във Варна.

6-годишните палавници сами извървяха пътя на хляба - от житния клас до трапезата, който често остава скрит от очите на малки и големи.

Повече за повода и преживяното разказват директорът на детската градина Марчела Петрова и учителките Даниела Минкова и Нели Маринова.


За насладата и удоволствието от това да вкусят нещо, приготвили сами с ръцете си, разказват малчуганите от 3-та и 4-та група на Детска градина „Иглика” във Варна.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Силният вятър остави села без ток и вода в община Балчик

Силният вятър създава проблеми с електрозахранването в община Балчик. Тази сутрин село Дъбрава е осъмнало без ток, за аварии е съобщено от района на курортна зона Двореца и от улица 13-а в Кранево. В град Балчик има множество смущения в електричеството. Нарушено е водоподаването в цялата област, тъй като няма електрозахранване на помпените станции в..

публикувано на 18.01.18 в 11:13

Паднал клон от дърво пречи на движението

Голям паднал клон от дърво пречи на движението по варненския бул."Цар Освободител". Това се забелязва на булеварда, само на метри от ИУ-Варна, преди завоя срещу летния театър в посока жп гара. Клонът е доста голям и е отчупен от голямо дърво, непосредствено до платното за движение. Автомобилите трябва да го заобикалят и да преминават принудително в..

публикувано на 18.01.18 в 11:12

Кметовете на Балчик и Каварна се споразумяха за погасяване на дълг за сметта

Кметовете на Балчик и Каварна се споразумяха за погасяване на задълженията, натрупани по Закона за управление на отпадъците, към община Добрич. Според подписаното споразумение в следващите пет месеца община Каварна ще трябва да изплати натрупаната към края на ноември 2017 година сума от близо 533 000 лева, посочват от кметската управа в Балчик...

публикувано на 18.01.18 в 10:56

Община Варна предупреждава за предпазни мерки поради очакван бурен вятър

Във връзка с информация от „Националния институт по метеорология и хидрология“ за промяна на метеорологичната обстановка и силен до бурен вятър, се препоръчва на гражданите да укрепят или премахнат предмети, които могат да бъдат съборени от подпрозоречни первази, балкони и тераси и да предизвикат непредвидени ситуации, съобщават от отдел..

публикувано на 18.01.18 в 10:48

Увеличават се селата без ток в Добричко

Близо 90 села в Добричка област са без ток, съобщиха от Областния съвет за сигурност. Най-голям е броят на населените места без електрозахранване в община Добричка – 50. В община Генерал Тошево без ток са 21 села, в Каварненско – 5, в Шабла – две, в Балчик – едно, в община Крушари – осем, сочат обобщените данни за зимната обстановка към 10 ч. 20..

публикувано на 18.01.18 в 10:39

Над 40 села в Добричко без ток, катастрофа затвори пътя Варна- Добрич

Силният вятър и снеговалежът оставиха  без ток десетки села  в Добричка област.  В община Добричка на тъмно осъмнаха 44 села, почти всичките 19 населени места в община Крушари са без ток, без електрозахранване са и голяма част от селата в община Генерал Тошево. Пътят Добрич-Варна е затворен по разпореждане на Областно пътно управление -..

публикувано на 18.01.18 в 09:42

Арх.Стаматов: Мислим как храмът „Св. Атанасий” да стане по-достъпен за инвалиди

Двата входа на 180-годишният варненски храм имат стълби. Това затруднява влизането на хора с увреждания и майки с детски колички. Затова обмисляме как да улесним в бъдеще влизането им в храма. Това каза за Радио Варна младият арх.Боян Стаматов от църковното настоятелство при храма „Св. Атанасий”. 34-годишният мъж участва с идеи за подобрения в..

публикувано на 18.01.18 в 09:26