Пътя на хляба извървяха малчугани от Варна

алчуганите от подготвителната групи на Детска градина № 23 „Иглика” във Варна се запознаха с раждането на хляба в рамките на лекция и практически урок. Техен домакин беше Духовно-просветеният център „Св. Архангел Михаил” във Варна.

6-годишните палавници сами извървяха пътя на хляба - от житния клас до трапезата, който често остава скрит от очите на малки и големи.

Повече за повода и преживяното разказват директорът на детската градина Марчела Петрова и учителките Даниела Минкова и Нели Маринова.


За насладата и удоволствието от това да вкусят нещо, приготвили сами с ръцете си, разказват малчуганите от 3-та и 4-та група на Детска градина „Иглика” във Варна.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Отхвърленият референдум за Морската градина пак в съда днес

Административният съд във Варна ще заседава отново днес делото, образувано по жалбата на Инициатив ния комитет срещу решението, с което бе отхвърлено предложението за местен референдум за Морската градина и крайбрежната зона на град Варна. Припомняме, че на 22.01.2018 г. Общински съвет - Варна отхвърли предложението за провеждане на местен референдум..

публикувано на 21.03.19 в 10:11

Най-модерната мултифункционална спортна площадка ще е във "Владиславово"

Спортният комплекс трябва да бъде готов до края на тази календарна година. Това съобщи за Радио Варна кметът на район "Владислав Варненчик", Николай Костадинов. Проектът на стадиона предвижда да бъдат изградени мултифункционална закрита зала, стандартен терен за футбол, два помощни за минифутбол, три терена за тенис на корт, от които един с тревна..

публикувано на 21.03.19 в 09:00

Горивата във Варна са едни от най-скъпите в страната. Най-евтини са в Добрич

Варна е сред градовете с най-високи цени на горивата у нас, показва справка в сайта fuelo.net, в който ежедневно се публикуват актуалните цени в цялата страна. Литър бензин А95 във Варна струва 2,12 лева, а дизелът се продава на средна цена 2,32 лева. Такива са и максималните цени в национален мащаб. На някои бензиностанции във Варна обаче..

публикувано на 21.03.19 в 07:52
Изгорената тръстика в Шабленското езеро

МОСВ не откри нарушения при източването на Шабленското езеро

Спешна проверка на състоянието на „Шабленския езерен комплекс“ беше извършена от Министерството на околната среда и водите вчера следобед. Проверката беше назначена от министър-председателя Бойко Борисов след редица сигнали за мащабно пресушаване на езерото от природозащитни организации. Първи своя сигнал преди дни са подали от Дружеството за..

публикувано на 21.03.19 в 06:25

Променлива облачност на Първа пролет

През първия пролетен ден (снощи в 23 часа и 58 минути започна астрономическата пролет) ще има променлива облачност, на места временно намаляваща до предимно слънчево време. Ще продължи да духа слаб, по крайбрежието до умерен вятър от север-североизток и ще се захлади още малко - максималните температурите ще са между 10 и 15 градуса, за Варна..

публикувано на 21.03.19 в 06:23

В УМБАЛ "Св. Марина" ще диагностицират рак с галий 68

Уникално за България и на Балканите изследване с радиофармацевтика галий 68 започва да се прилага от началото на април във варненската университетска болница "Света Марина". Това съобщи проф. Анелия Клисарова - народен представител и ръководител на клиниката по нуклеарна медицина в здравното заведение. Изследването точно диагностицира рака на..

публикувано на 20.03.19 в 17:05

Не забравяйте да си пожелаете нещо съкровено тази вечер

Векове наред разказвана и предавана от хората приказка представя от днес Регионалният исторически музей в Добрич, благодарение на гостуващата изложба на Етнографския музей в Пловдив. Експозицията е на тема „Народна астрономия и метеорология“ и илюстрира народните представи за звездното небе, слънцето, луната, звездите и кометите, както и за..

публикувано на 20.03.19 в 16:50