Еминем рапира срещу Тръмп

Автор:
Снимка: GettyImages

Рапърът Еминем изнесе гневна словесна тирада срещу американския президент Доналд Тръмп в рап видео, излъчено на церемония по връчването на хип-хоп награди в Маями, съобщиха световните агенции. "Расизмът е единственото нещо, в което е фантастичен", рапира Еминем във видеото, записано в петък на паркинг в Детройт.
Най-продаваният рапър на всички времена обвинява президента, че е "камикадзе, което вероятно ще предизвика ядрен холокост" в дългия четири минути и половина клип, записан без музикален съпровод. Той отправя и ултиматум към феновете си: "Или си мой фен, или си негов поддръжник, това е червената линия".

ВИЖТЕ ОЩЕ

Туристическият бранш иска работодателите да раздават ваучери за почивки

Туристическият бранш иска да бъдат въведени нов тип ваучери, които да се ползват от работниците за почивки за превенция на здравето им или за рехабилитация, каза днес край Варна Сийка Кацарова, председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и вицепрезидент на европейската СПА асоциация, след заседанието на Националния съвет по..

публикувано на 20.07.18 в 15:38

Изсветляване на облаци може да спаси Големия бариерен риф

Да се изсветлят облаци, за да отразяват по-добре слънчевата светлина или морето да бъде покрито със защитен слой са някои от проектите, които австралийското правителство проучва, за да бъде защитен застрашеният от климатичните промени Голям бариерен риф, съобщи Франс прес. През 2016 г. и 2017 г. Големият бариерен риф, който е с територията..

публикувано на 20.07.18 в 14:56

Над 1,6 млрд. лв. са приходите от международен туризъм до 1 юни

Повече от 1,6 млрд. лв. са приходите от международен туризъм за първите пет месеца на 2018 г., съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на заседанието на Националния съвет по туризъм във Варна. Увеличението е 10,7 на сто спрямо същия период година по-рано. Само през май приходите надхвърлят 500 млн., като нарастването е с..

публикувано на 20.07.18 в 13:49
Румен Порожанов

Към момента има пет огнища на чума по овце и кози

Към момента има пет огнища на чума по дребния преживен добитък - във Воден, Кости, Шарково,Странджа и Крайново, съобщи земеделският министър Румен Порожанов, цитиран от БТА. На всеки 20 дни се взимат проби в десеткилометровата зона. От днес тя се разширява с още 10 км. Към момента останали животни има единствено  в Шарково - стадото на баба Дора,..

публикувано на 20.07.18 в 12:58

Навършват се 140 години от създаването на Българската армия

Днес се навършват 140 години от създаването на Българската армия. По този повод военният министър ще подпечата юбилейна пощенска марка. Първата заповед, издадена за създаването на българската войска, е от 20 юли 1878 г. на руския императорски комисар в България княз Александър Дондуков-Корсаков. Документът урежда създаването на..

публикувано на 20.07.18 в 07:50

НС ще изслуша двама министри заради чумата в Странджа

Парламентът ще изслуша днес министрите на земеделието и на вътрешните работи Румен Порожанов и Валентин Радев за ситуацията с разпространението на чумата по дребния преживен добитък. Преди изслушването Румен Порожанов съобщи, че над 100 животни са изнесени от Странджанско и това създава реална опасност от разпространение на чумата и на други..

публикувано на 20.07.18 в 07:17
крепост Маркели

Календар: 20 юли – ден на славни военни събития в българската история

Поне три са военните събития в българската история, които се свързват с днешния 20 юли. Първото е от времето на Първото Българско царство – битката при крепорстта Маркели /до дн. гр. Карнобат/ през 792 г., второто - началото на обсадата на Плевен през 1877 г., третото - Илинденско - Преображенското въстание от 1903 г. В битката при..

публикувано на 20.07.18 в 06:20