Частично бедствено положение в община Бургас

Частично бедствено положение е обявено в община Бургас. Поройният дъжд наводни къщи в Равнец, Братово, Горно и Долно Езерово, залети са дворове и стопанства. Постъпили са многобройни сигнали на телефон 112. Засегнати са обществени сгради, очаква се водата да се изтегли, за да бъдат оценени щетите. Затворени са пътищата към Братово, Константиново и по направлението Полски Извор-Тръстиково. Има сигнали за паднали клони и задръстени шахти.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови температурни рекорди в Европа

Нови температурни рекорди бяха отчетени в Германия, Полша и Чехия в пика на горещата вълна в Европа. Температури над 40 градуса се очакват днес и утре във Франция, Испания, Гърция и Швейцария.  В Гърция, където миналата година загинаха 100 души при пожарите в Мати, е обявен червен код заради очакваните температури от над 45 градуса. В Испания..

публикувано на 27.06.19 в 10:27

Варненският некропол очаква доброволци за почистване

Набират се доброволци през почивните дни, на 29 и 30 юни от 7 до 11 ч., за почистване на района на разкопките на Некропола. Организатор е Сдружение „Варненски некропол І“. Целта на почистването на терена е да се създадат предпоставки за възстановяване и довършване на археологическото проучване на Варненския Некропол. Желаещите да се включат в..

публикувано на 27.06.19 в 10:19
Кирил Михайлов

Новият командир на ВМС встъпва в длъжност

Церемония по сдаване и приемане на длъжността „командир на ВМС„ ще се състои от 11 часа пред щаба на Военноморските сили във Варна. Вицеадмирал Митко Петев ще сдаде длъжността на контраадмирал Кирил Михайлов. Митко Петев бе назначен за представител на страната ни във Военните комитети на Европейския съюз и НАТО. По време на церемонията по..

публикувано на 27.06.19 в 07:52

Печелят ли общинските фирми?

На този въпрос отговор днес ще даде Общинският съвет във Варна, който трябва да обсъди и приеме отчетите на дружествата общинска собственост за 2018-а година. 41-то пленарно заседание на местния парламент започва в 9 часа. То ще е едно от последните в мандата на този Общински съвет тъй като почти веднага след лятната ваканция ще бъдат насрочени..

публикувано на 27.06.19 в 07:25

Офисите на Агенцията по вписванията ще работят извънредно в събота

Всички офиси на Агенцията по вписванията в страната ще работят извънредно в събота, 29 юни,  с работно време от 09:00 до 15:30 часа. Така институцията цели да улесни подаването в срок на заявленията за обявяване на годишни финансови отчети. Законовият срок за подаване на заявленията е до 30.06.2019 г. Агенцията по вписванията напомня, че..

публикувано на 27.06.19 в 07:17

Бедствено положение е обявено в Котел

Бедствено положение е обявено в Котел след като вчера ниската част на града беше потопена от поройния дъжд. 20 къщи са наводнени, а настилката на няколко улици е отнесена от силната вода. Близо 80 л/м2 са паднали над Котел за по-малко от час. Няколко улици са останали без настилка след пороя. Особено са засегнати къщите около реката. Там нивото..

публикувано на 27.06.19 в 06:59

София Владимирова: СЕМ е подложен на безпрецедентен натиск по повод избора на генерален директор на БНР

Втори ден продължават изслушванията на кандидатите за генерален директор на БНР в Съвета за електронни медии. Вчера бяха изслушани трима кандидати - Светослав Костов, Митко Димитров и Валерий Тодоров. Днес са изслушванията на другите двама - Даниела Манолова и настоящия генерален директор на БНР Александър Велев.. Във връзка с медийни..

публикувано на 27.06.19 в 06:50