Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

12 хил. тона боклук изринат от "Максуда"

12 000 тона боклуци  е изчистила общината от скатовете край  ромската махала "Максуда" във Варна, където бяха съборени поредните 18 незаконни постройки. Близо 100 са съборените незаконни обекти от миналата година досега, предстои издаването на заповеди и за останалите, посочи кметът на града Иван Портних. Репортерът Даниела Стойнова разказва за ситуацията в Максуда:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Благомир Коцев, кмет на Варна

Кметът на Варна: Поемаме контрола над ремонтите, свързани с ВиК

Възстановяването на пътната настилка по бул. "Христо Смирненски" след извършените дейности по проекта на ВиК да бъде оставено до носещия слой, а цялостното полагане на асфалт да се направи наесен. Това са изискванията на общината към водното дружество, за да се избегне неудобството за трафика и живеещите в района през летния сезон, обясни кметът на Варна..

обновено на 15.05.24 в 17:01
Роберт Фицо

Простреляха премиера на Словакия Роберт Фицo

Простреляха премиера на Словакия Роберт Фицo в град Хандлова. Той е отведен в болница. Заместник-председателят на парламента Любош Блаха потвърди инцидента по време на заседание на парламента и го отложи до второ нареждане, каза словашката информационна агенция TASR. Инцидентът станал пред местния Дом на културата, където Фицо се срещна със свои..

публикувано на 15.05.24 в 16:26

Варненската прокуратура разследва строителни измами във Варна и страната

Окръжната прокуратура и Областната дирекция на МВР във Варна водят разследване за строителни измами, извършвани на  територията на варненска и други области в страната, съобщиха от пресцентъра на обвинението. Подробности по случая ще бъдат съобщени на брифинг утре – 16 май, в 11 часа, в сградата на Окръжния следствен отдел при Окръжна..

публикувано на 15.05.24 в 15:57

Връчиха годишните финансови награди на студенти от Икономически университет-Варна

В Икономическия университет във Варна бяха връчени финансовите награди от Фонда за подпомагане на талантливи студенти. Церемонията се проведе за десети път.  Наградите са в областите  информатика, право, икономика и търговия. От следващата година ще има награда и в областта на инвестициите и оценяването на недвижимите имоти. Това съобщи..

публикувано на 15.05.24 в 15:53

Предлагат създаването на индустриална зона за рибарство и аквакултури във Варна

Индустриална зона за рибарство и аквакултури да бъде създадена във Варна. Това предложение на общински съветници получи подкрепата на колегите им от комисията по “Туризъм, търговия и рекламна дейност”, съобщиха от общинския пресцентър.  Идеята е зоната да бъде изградена върху два общински имота с обща площ 75 хил. кв. м  на територията на бившето..

публикувано на 15.05.24 в 15:52
Снимката е илюстративна

Предлагат безплатни карти за пенсионери, ученици, студенти и хора с увреждания над 50 % във Варна

Предложение за издаване на безплатни карти за градския транспорт за пенсионери, ученици, студенти и хора с увреждания във Варна приеха общинските съветници от постоянната комисия "Транспорт" към Варненския общински съвет. Предложението е това да стане от 1 януари 2025 година. Членовете на комисията гласуваха с един въздържал се и препратиха..

публикувано на 15.05.24 в 15:38

Ремонт на участък от пътя Варна - Добрич затруднява движението

Ремонтират участък от пътя Варна - Добрич, в близост до разклона за село Крумово. Движението е силно затруднено и се регулира от служители на Областно пътно управление, видя репортер на Радио Варна.

публикувано на 15.05.24 в 14:55