Шанс за изследване на млечна жлеза в УМБАЛ „Света Марина” във Варна с уникален апарат

| обновено на 12.11.17 в 14:42

Уникален ултразвуков апарат за изследване на млечна жлеза и ранна диагностика  на заболявания вече е на разположение на пациентите в университетската болница „Света Марина” във Варна. Даниела Стойнова разговаря с проф.Радослав Радев- началник на клиниката по гръдна хирургия в болницата и декан на факултета по медицина в Медицинския университет  за предимствата на новата апаратура:Най-важното предимство на новия апарат е ,че той няма вредно рентгеново излъчване и с него могат да се изследват нераждали жени, бременни и дори деца.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Варна ще е първата община със собствена техника за измерване на шума

Община Варна е първата в страната, която ще разполага с два собствени уреда за измерване на шума. Това съобщи днес вицепремиерът Валери Симеонов, който на заседание на междуведомствения щаб, отговарящ за сезона във Варна и Добрич, отчете резултатите от направените през уикенда нощни проверки за шума в заведенията в Златни пясъци и на Алея Първа..

публикувано на 16.07.18 в 14:57

Фестивалът “Света Марина” събира певци и танцьори от цяла Североизточна България

Певци и танцьори от цяла Североизточна България ще завладеят сцената на фестивала “Света Марина” в аксаковскто село Ботево. За поредна година Денят на Света Марина -17-и юли, ще се превърне в истинска фолклорна фиеста, благодарение на организаторите - община Аксаково и ЕТ „Арет - Петър Петров”. Началото на фестивала е в 11:00 часа, след..

публикувано на 16.07.18 в 11:41

15 килограма марихуана намери полицията в Кичево

Оранжерия за производство на марихуана в частен дом в с. Кичево е разбила варненската полиция при слециализирана операция на ОД на МВР – Варна и ТСБОП – Варна. Лехите с растенията били в имота на 48-годишен мъж, който е арестуван. Иззети са значителен брой растения в ранен стадий на развитие, апаратура за отглеждане и 382,9 гр. суха тревиста маса,..

публикувано на 16.07.18 в 11:37

Състезатели от 34 страни събра във Варна Международният балетен конкурс

28-то издание на Международния балетен конкурс беше открито с тържествена церемония в Летния театър във Варна. 149 състезатели от   34 страни участват в надпреварата, която ще продължи до 30 юли. Кметът на Варна Иван Портних поздрави участниците в балетната олимпиада, която се провежда под патронажа на председателя на Народното събрание..

публикувано на 16.07.18 в 09:55

В Карин дом ще работи “Център за семейно-медиирана интервенция”

Представянето му пред медиите е в 10ч. Центърът ще осигури подкрепа на семейства на деца със специални потребности от 2 до 7 години с цел подобряване развитието на детето и качеството на живота на семейството. След подбор, съобразно критерии за допустимост в услугата, в групите могат да се включат деца с водещи затруднения във функционалната..

публикувано на 16.07.18 в 08:34

Подпомагат семейства с репродуктивни проблеми в Добрич

Приемът на документи в община Добрич за финансово подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми ще се извърши през днешния ден. Според новия правилник, приет от Общинския съвет, с до 3000 лева за лечение на безплодие чрез методите на асистираната репродукция ще бъдат подкрепени желаещите двойки. Кандидатите трябва да са пълнолетни, да са..

публикувано на 16.07.18 в 08:23

Защо избираме Буните за плаж?

Чиста вода и възможност да се стигне с автомобил на метри от брега на морето – на това залагат любителите на плажа в Буните. Пътят преминава по крайбрежието, но трудно се намира къде да се паркира. Затова спираме на първото възможно място. Веднага след завоя на пътя, който се спуска от спирка "Почивка". Началото на Трета буна – много камъни и почти..

публикувано на 16.07.18 в 07:05