Изплащат декемврийските пенсии

Снимка: БГНЕС

От днес до 20-ти декември ще се изплащат декемврийските пенсии, напомнят от Националния осигурителен институт.Възрастните хора с пенсия до 321 лв. ще получат и по 40 лв. добавка за Коледа. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Втора поредна година лятно училище за бъдещи първокласници от Крушари

За втора поредна година кандидат-първолачетата от община Крушари са организирани в лятно училище. През този месец 15 малчугани ежедневно посещават занимания в рамките на проект „Подкрепено детско развитие”, съобщиха от добруджанската община. Чрез интерактивни игри, разходки, спортни занимания и ателиета за детско творчество  децата, на които..

публикувано на 21.08.18 в 10:31

Студенти по изкуствата от пет държави си дават среща в ХІ-то издание на фестивала „Виа Понтика“ в Балчик

С бляскавия комедиен офис - трилър "Методът Грьонхолм" на 10 септември в Балчик ще бъде сложено началото на ХІ-то на Международния фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика”. На сцената на читалище „Паисий Хилендарски” ще излязат Светлана Бонин, Асен Блатечки, Николай Урумов, Христо Бонин. Международният форум ще бъде открит от Красимир..

публикувано на 21.08.18 в 10:14

До 31-ви август е записването в школите на ОДК – Варна

Крайният срок за подаване на заявления за прием за учебната 2018/2019 година в школите на Общинския детски комплекс във Варна е 31-ви август. Приемът се осъществява чрез електронната система odk.is-vn.bg.   За децата, които са чужди граждани има възможност родителите да изтеглят формуляра за записване от електронната система и да го подадат в..

публикувано на 21.08.18 в 09:39

Събирате стотинки или имате скъсани банкноти - какво да правите с тях?

Мнозина са онези, които събират монети, за да могат хубаво да ги изхарчат, когато се посъберат. Какво е важно да знаете ако искате да ги обмените за хартиени банкноти или да замените повредени пари, разказва Нина Милошевич: Обмяната на стотинки в териториалното поделение на БНБ във Варна, а и в останалите клонове в страната..

публикувано на 21.08.18 в 09:05

Огнена фиеста предстои в Каварна

„Огнена фиеста Чиракман 2018“ ще освети отново небето над каварненския залив на 25 август от 21.00 ч., съобщиха от община Каварна. Гражданите и гостите на крайморскиа град ще могат да наблюдават светлинното шоу от Буна 2 в морската зона. Празникът ще е със специалното участие на Дичо, посочват организаторите.

публикувано на 21.08.18 в 08:41

Ремонтът на пътя Варна-Добрич приключва на 30 ноември

Продължава ремонтът на част от пътя Добрич - Силистра. До края на месеца се ремонтира и част от Околовръстния път на града. Работи се на изхода на Добрич в посока курорта „Албена“ и в посока Генерал Тошево. В тези участъци се изгражда нова пътна настилка. Навсякъде движението е регулирано с пътни знаци, отправен е апел към водачите да се..

публикувано на 21.08.18 в 08:35

Започва Международният велопоход Варна – Сърбия

В 8:30 часа старира Международен велопоход Варна – Сърбия. Той е организиран от Туристическо дружество “Черноморски простори“ с подкрепата на Община Варна. Групата се състои от 6 колоездачи, аматьори. Всеки ден те ще преминават по 80 - 100 км. Стартът ще бъде даден пред паметника до Община Варна, а велопоходът ще продължи до 27 август...

публикувано на 21.08.18 в 07:21