Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Простреляният служител на НАП е в тежко критично състояние

Простреляният тази сутрин служител на НАП е в тежко критично състояние, с реална опасност за живота. Има поражения в десния бял дроб и големите кръвоносни съдове в областта. Пациентът все още е в хеморагичен шок, въпреки прелетите 16 сака кръв и още толкова плазма, съобщиха от ВМА.

Припомняме, че 43-годишен служител на НАП беше прострелян тази сутрин в центъра на София. Инцидентът стана тази сутрин към 8.30 ч. на ул. „Дунав” в София. Простреляният е бил в личния си автомобил по време на стрелбата. Откаран е във ВМА-София.

Два са изстрелите проникнали през стъклото на автомобила на служителя на НАП, съответно има и две наранявания, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров. Простреляният е бивш полицейски служител, след това е започнал работа в НАП и по това се работи. Работи се по всички версии, добави главният прокурор.

От СДВР съобщиха, че простреляният е ръководен служител на НАП. Джипът е бил в движение, когато е стреляно по него. Служителят на НАП е бил сам в автомобила си и е пътувал за работа.

От СДВР нямат информация да е бил заплашван. Има няколко души свидетели на инцидента, които ще бъдат разпитани, добавиха още от СДВР.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Простреляха служител на НАП в София

43-годишен мъж е прострелян в центъра на София, предаде БНР. Пострадалият е Ивайло Цветков, който е служител на НАП. Инцидентът стана тази сутрин към 8.30 ч. на ул. „Дунав” в София. Ивайло Стаменов Цветков  е..

публикувано на 18.12.17 в 11:30
ВИЖТЕ ОЩЕ

От МВР издават удостоверения за гласуване при липса на лична карта

Удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност ще издават от МВР, за да могат притежателите им да упражнят правото си на глас. Звената..

публикувано на 10.05.24 в 11:42

Корабът "Руен" вече е във Варна (ВИДЕО и СНИМКИ)

Корабът "Руен" на Параходство "Български морски флот" вече е във Варна и е на ремонт. Това съобщи капитан Александър Калчев - изпълнителен директор на параходството.  Припомняме, че корабът беше отвлечен от сомалийски пирати на 14 декември..

публикувано на 10.05.24 в 11:35

Данъчни, митничари и полиция влизат в складовете на "Лукойл"

От днес в данъчните складове на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД и "Лукойл България" ЕООД започнаха контролни действия. В проверките участват съвместни екипи от служители на Агенция "Митници", Националната агенция за приходите, Главна дирекция "Борба с..

публикувано на 10.05.24 в 10:51

Маркет Линкс: Пет партии влизат в следващия парламент

Ако изборите бяха днес, пет партии се очаква да влязат в парламента. Това показват резултатите от националното проучване, финансирано и реализирано съвместно от  bTV  и "Маркет ЛИНКС", проведено сред 1007 лица над 18 г. в страната в периода 27 април - 09..

публикувано на 10.05.24 в 10:49

Варненски прокурори със становище до правосъдното министерство заради проекта за Закона за съдебната власт

Прокурорите от Апелативната прокуратура във Варна са изпратили становище до Mинистерството на правосъдието по повод проекта за допълнение на Закона за съдебната власт. Според тях проектозаконът е изготвен без съгласието и без да се вземат под..

публикувано на 10.05.24 в 09:10

Жители и местна власт в с. Рогачево ще търсят разрешаване на проблема с безводието

Жителите на балчишкото село Рогачево ще се съберат в събота, 11 май, от 11 чaса пред кметството, за да обсъдят с местната управа възможностите за разрешаване на проблема с водоподаването в населеното място.  От 1 май хората Рогачево нямат вода...

публикувано на 10.05.24 в 09:01

Мият центъра на Варна (СНИМКИ)

Два пъти седмично по график мият през този месец центъра на Варна, съобщиха от общинския пресцентър.  Рано тази сутрин специализираните екипи бяха в района на Фестивалния и конгресен център и входа на Морската градина, видя репортер на Радио Варна...

публикувано на 10.05.24 в 08:35