Нощта е ден с музикалните предавания на Радио Варна

Снимка: www.wfmt.com

Новата година започна с добра новина за слушателите на Радио Варна, и по-специално за меломаните, които стриктно следят любимите си музикални предавания. В ангажираното ни ежедневие не винаги успяваме да чуем това, което ни е интересно в момента на излъчване, дори и с помощта на смартфон в джоба. Много често е необходимо - дори абсолютно задължително - да имаме спокойствието да се отдадем напълно на музиката и увлекателните истории в ефира. 

Нощите никога повече няма да са същите

От всяка точка на света слушателите на Радио Варна  ще имат възможност да чуят повторения на някои от най-популярните музикални предавания: "Джем сешън" , "От другата страна", "Алея на музиката", "Ритъм и звук", "Джаз енциклопедия" и "Срещи в 7/8", "Хит зона"...

"Джем сешън" - повторение: вторник, сряда, четвъртък, петък и събота от 00:30 часа
"От другата страна" - повторение: понеделник от 00:30 часа
"45 оборота в минута" - повторение: вторник от 02:00 часа
"Хит зона" - повторение: четвъртък от 02:00 часа
"Алея на музиката" - повторение: петък от 02:00 часа
"Джаз енциклопедия" - повторение: събота от 02:00 часа
"Срещи в 7/8" - повторение: неделя от 00:30 часа 
"Програма Класика" - повторение: неделя от 02:00 часa

Може да слушате отново и предаването за култура "Гравитация нула" с повторение - всяка неделя от 21 до 23 часа, както и "Морска гара" /предаването за литература се повтаря сряда в 02:00 часа/.

Приятно слушане!

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ед Шийрън и Дуа Липа са фаворитите за наградите BRIT 2018

Очаквано Ед Шийрън и Дуа Липа са с най-много номинации за церемониата на 21 Февруари тази година. Тя ще се проведе в The O2 Arena Лондон и ще се излъчва на живо. И двамата изпълнители ще се конкурират в най-престижните категории – изпълнител,   албум и сингъл на годината. Към това се прибавя и тази за видео. Дуа..

обновено на 15.01.18 в 16:56

"Мери бойс бенд" с голям концерт на 27 януари в София

Вече три песни на групата "Мери бойс бенд" са в учебниците по музика шести и седми клас. Преди години авторите на учебници избират тяхната "Непознати улици" като илюстрация към раздела "мелодичен рок", а сега са се спрели на "Дългият път към дома" и "Слънчогледи". Това са авторски песни на групата, която започва с изпълнения на кавъри на..

публикувано на 14.01.18 в 13:37

"Една нощ в операта" - Николо Коцев и "Кикимора"

Опера и рок "кръстосват шпаги" в най-новия проект на Николо Коцев и състава на Русенска опера. В „Една нощ в Операта“ са включени популярни творби на Верди, Бизе, Пучини и Моцарт, арии от рок-операта "Нострадамус", изпълнени от симфоничен оркестър, хор, рок-група "КИКИМОРА", рок и оперни певци. На сцената ще излязат: Николо Коцев - соло китара и..

публикувано на 09.01.18 в 13:54

Найджъл Кенеди идва във Варна на 10 март

10 години след първия си гастрол във Варна най-продаваният цигулар на всички времена идва отново на 10 март 2018. Найджъл Кенеди – цигуларят новатор, виртуозът визионер, който разруши бариерите между класика, рок и джаз, идва на 10 март 2018 в Двореца на културата и спорта. С този концерт емоционалният артист спазва обещанието, което даде..

публикувано на 02.01.18 в 15:18

Празнични концерти на площадите във Варна, Добрич и Балчик

Започна обратното броене до началото на Новата година! Традиционният празничен концерт „Заедно в новогодишната нощ" в морската столица ще започне в 22,30 ч. В първите минути на  2018 година, небето над Варна ще се озари от фойерверки и лазерни ефекти. Празничната програма ще продължи до около 2ч. след полунощ.  Безплатен градски..

публикувано на 31.12.17 в 06:47

Почина Бойко Трифонов, първият певец на група „Атлас”

Отиде си музикантът Бойко Трифонов, първият певец на група „Атлас”, съобщиха негови близки. Трифонов е сред основателите на „Атлас”. Легендарната за 80-те ню уейв група се ражда през 1985 г. в София. Членове тогава са триото Петър Писарски, Бойко Трифонов и Силвия Райновска. По-късно към триото се..

публикувано на 28.12.17 в 14:23

Коледен концерт с Марио Хосен във Варна

Коледен концерт с участието на Марио Хосен и оркестъра на Държавна опера Варна ще се проведе тази вечер от 19 ч. В програмата са включени произведения на Йохан Щраус, Франц Лехар, Фриц Крайслер, Имре Кауман, Енйо (Йено) Хюбай. Марио Хосен дебютира като солист на оркестър още на 8-годишна възраст. Работата му с изтъкнати изпълнители и музикални..

публикувано на 28.12.17 в 06:26