Нощта е ден с музикалните предавания на Радио Варна

Снимка: www.wfmt.com

Новата година започна с добра новина за слушателите на Радио Варна, и по-специално за меломаните, които стриктно следят любимите си музикални предавания. В ангажираното ни ежедневие не винаги успяваме да чуем това, което ни е интересно в момента на излъчване, дори и с помощта на смартфон в джоба. Много често е необходимо - дори абсолютно задължително - да имаме спокойствието да се отдадем напълно на музиката и увлекателните истории в ефира. 

Нощите никога повече няма да са същите

От всяка точка на света слушателите на Радио Варна  ще имат възможност да чуят повторения на някои от най-популярните музикални предавания: "Джем сешън" , "От другата страна", "Алея на музиката", "Ритъм и звук", "Джаз енциклопедия" и "Срещи в 7/8", "Хит зона"...

"Джем сешън" - повторение: вторник, сряда, четвъртък, петък и събота от 00:30 часа
"От другата страна" - повторение: понеделник от 00:30 часа
"45 оборота в минута" - повторение: вторник от 02:00 часа
"Хит зона" - повторение: четвъртък от 02:00 часа
"Алея на музиката" - повторение: петък от 02:00 часа
"Джаз енциклопедия" - повторение: събота от 02:00 часа
"Срещи в 7/8" - повторение: неделя от 00:30 часа 
"Програма Класика" - повторение: неделя от 02:00 часa

Може да слушате отново и предаването за култура "Гравитация нула" с повторение - всяка неделя от 21 до 23 часа, както и "Морска гара" /предаването за литература се повтаря сряда в 02:00 часа/.

Приятно слушане!

ВИЖТЕ ОЩЕ
Анжела Маджарова

Френска музика от дуото Недева / Маджарова на 29 март в Градската художествена галерия във Варна

Очаквано добра комбинация – арфа и флейта, ни очаква на концерта   Musica da camera от XV Европейски музикален фестивал. Ивона Недева и Анжела Маджарова са добре познати на публиката като изявени музиканти с богата професионална биография и дългогодишно сътрудничество. „ Комбинацията флейта и арфа е възможно най-добрата, тъй като двата..

публикувано на 23.03.18 в 16:00

Селин Дион с юбилейно турне

На 30 март Селин Дион ще отпразнува 50-годишния си юбилей. Както е известно по препоръка на лекарите канадската певица бе принудена да анулира повечето от концертите.Тя вече може да се върне на сцената и за да се извини за това тя реши да направи световно турне, което да включва и Австралия и Нова Зеландия. Като че ли това е черешката на тортата...

публикувано на 21.03.18 в 14:01

С концерт посрещат Първа пролет във варненския Културен дом на слепите

За трета поредна година в Дома на културата на слепите в град Варна посрещат Първа пролет с концерт „Гласовете ви чувам”, който е подарък за незрящите хора и другите хора с увреждания. По традиция и тази година концертът ще се проведе на 22 март от 16,30 ч. в Дома на културата на слепите в гр. Варна, ул. „Петко Стайнов“ № 3. В концерта..

публикувано на 19.03.18 в 15:20

Николина Чакърдъкова пя във Варна

80 състава са във Варна за „Пролетно надиграване“ 2018. Звездният гост на празника на народния танц бе Николина Чакърдъкова, която излезе на сцената заедно с Неврокопския танцов състав. Сред участниците са Фолклорен танцов ансамбъл Варна, Детски народен хор „Медени звънчета“ с диригент Петя Драгнева, певиците Моника Парушева, Лилия Николова и Теодора..

публикувано на 17.03.18 в 10:31
Част от Ансамбъла на БНР: Кремена Станчева, Анастасия Костова, Благой Благоев, Руска Недялкова, Ева Георгиева, Стоян Величков, Величка Стамболова, Костадин Варимезов, Василка Андонова, Цвятко Благоев, Надежда Хвойнева

Ансамбловата музика, която ни завеща Коста Колев

Творческият живот на композитора Коста Колев винаги е вълнувал и публика, и следовници, и специалисти в областта на българския фолклор. Интересен за проследяване е процесът на работа при него - от събираческата дейност до композиторската намеса. Откриването на интересен автентичен материал (а Коста Колев и "имал ухо" за това), обработката и..

обновено на 15.03.18 в 12:27
Мария Балтаджиева

Знаете ли историята на песента "Даньова мама"?

Едва ли има българин, който да не е чувал поне заглавието на тази песен. По стечение на различни обстоятелства обаче, широката публика не познава автора ѝ. Да, точно така, тази народна песен си има конкретен автор. При това незабравим остава споменът на всеки, който е слушал емоционалното изпълнение на певицата, чието сърце и голям..

обновено на 15.03.18 в 12:25

Найджъл Кенеди с концерт във Варна

Малко след 19 ч. на 10 март в пълната зала на ДКЦ- Варна започна срещата на варненци с цигуларя визионер Найджъл Кенеди , който разруши бариерите между класика, рок и джаз и промени представите за интерпретация на музикалното наследство. За новата си среща с морската публика Найджъл Кенеди дойде с програма, която хвърли мостове между..

публикувано на 10.03.18 в 07:15