Институтът по океанология търси специалист за работа с подводница

Снимка: БГНЕС

През тази година Институтът по океанология във Варна кандидатства с 11  проекта за финансиране по различни програми - това съобщи проф.Снежана Мончева – директор на института. Резултатите ще станат известни през февруари, но най-голямата част от проектите са трансгранични с научни звена от Румъния и Гърция във връзка с опазването на околната среда. Даниела Стойнова разговаря с проф.Мончева за новите проекти и за финала на друг проект, свързан с биооптичните свойства на водата:

 


Стана ясно, че Институтът по океанология търси специалист за работа с подводницата, която притежава, както и средства за изследователската си дейност.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 300 творби оцени журито на конкурса на Радио Варна за зимна детска рисунка

"Ех, че време! Ех, че сняг" – това е мотото на конкурса на Радио Варна за детска зимна рисунка. Днес журито се събра, за да определи най-добрите. И в това второ издание на конкурса журито е тричленно – галеристът Нели Вълчева, художникът Петьо Маринов и дизейнерът Виктор Петков. Получихме над 300 творби на млади творци 6 до 16-сет години...

публикувано на 11.12.18 в 17:47

Коледен базар за 113-ия рожден ден на училището за деца с нарушено зрение

Със спектакъл по проект "Приложен театър в подкрепа на деца и младежи с увредено зрение" и коледен базар на картички и играчки учители, ученици и родители  отбелязаха  113-ата годишнина  от основаването на Специалното училище за ученици с нарушено зрение във варненския квартал "Аспарухово ". Директорът на учебното заведение Жулиета Петкова..

публикувано на 11.12.18 в 17:29

Затвориха ул. "Георги Бенковски" южно от бул. „Вл. Варненчик“

Във връзка с реконструкция на втория етап от ул. „Георги Бенковски” от днес следобед е въведена временна организация на движение, която предвижда затваряне на участъка от бул. „Вл.Варненчик“ до ул. „Д-р Пискюлиев“, съобщиха от общинската администрация. С цел облекчаване на трафика е отворено за движение трасето на ул. "Г. Бенковски" - между..

публикувано на 11.12.18 в 16:19

„Ангелска елха” в междублокови пространства във Варна

Украса на коледни елхи в междублокови пространства в различни квартали на Варна, в социални институции и училища организират за четвърта поредна година от сдружение „Василица”. Инициативата им под надслов „Ангелска елха” очаква коледни играчки, лампички и гирлянди, еко дръвчета, които да бъдат изпратени до 20 декември до офиса на сдружението във..

публикувано на 11.12.18 в 15:06

Холандец и белгиец внесли суровини за дрога на стойност над 6 млрд. долара

Холандец и белгиец ще застанат пред съда за контрабанда на над 16 тона суровини за амфетамини. Окръжната прокуратура във Варна е внесла във Варненския окръжен съд обвинителен акт срещу 51-годишния поданик на Кралство Нидерландия Робърт Писени и съучастника му в схемата на контрабанда на прекурсори и материали за производство на синтетични наркотици..

публикувано на 11.12.18 в 14:28

Паметникът на хан Аспарух става туристическо лого на Добрич

Паметникът на хан Аспарух в Добрич става туристическо лого на града, съобщиха от общината след приключването на конкурса сред художници, дизайнери, архитекти за изработването на графичен знак. Част от визуалния знак е слоганът "Добрич - златен сноп от векове", уточнява БТА. В творческата надпревара са участвали 12 проекта. В най-доброто..

публикувано на 11.12.18 в 13:52

Швейцарец с "Ягуар" блъсна пешеходец на спирка "Марек"

Швейцарски гражданин блъсна пешеходец по пътя за "Златни пясъци" в понеделник вечерта. 50-годишният мъж е в болница и животът му е в опасност. Около 17 часа снощи в района на спирка "Марек" той бил пометен от "Ягуар", управляван от 79-годишен пребиваващ в България чужденец. Пострадалият, който се движел по пътното платно, е получил множество фрактури,..

публикувано на 11.12.18 в 13:44