Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов жилищен квартал в Звездица

| обновено на 06.02.18 в 12:54

Триетажни еднофамилни и многофамилни сгради ще се строят в нов квартал на с. Звездица.  Съветниците от комисията по архитектура одобриха подробен устройствен план за застрояване на местност "Поляната" - вдясно при  влизане в селото.  Теренът има добър наклон север- североизток, уточни главният архитект Виктор Бузев.

Планът предвижда изграждането на спирка на обществения транспорт, помпена станция за отпадни води, резервоар за питейна вода, трафопост, система за сметосъбиране. Теренът е частен , но общината получава средно 20 процента за изграждане на уличната мрежа и озеленяване.  Те ще бъдат изградени след влизане в сила на плана, но за тази година средства в бюджета на общината не са предвидени.

Снимка

Парцелите са от 700 квадратни метра до 4 дка. "Общата площ на терена  е 85 декара, така че е спазено изискването на Общия устройствен план за ново урбанизирани територии  да се прави за не по-малко от 50 дка.

Разработването е за сметка на инвеститора, територията е естествено разширение на селото", каза за Радио Варна главният  архитект Бузев:




Съветниците дадоха "зелена светлина" за разработването на устройствения план за Боровец - север. Там няма кадастрална карта  и разработването се отлага повече от 30 години. За много от имотите се водят съдебни спорове.

 Те дадоха положително становище за разрешаване изработването на ПУП-ПРЗ на тази част от селищното образувание.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Празник на баницата се проведе в село Тополи

За първи път се организира Празник на точената баница в с. Тополи. Празникът е с фолклорна тематика, а идеята му е да покаже на гостите си богатството и разнообразието на точената баница. По време на събитието освен конкурс за най-вкусна баница,имаше открит урок по точене на кори, фолклорна програма, пресъздаване на обичаи, игри от..

публикувано на 13.10.24 в 13:49
Кирил Маричков

Поклонението пред Кирил Маричков ще бъде в храм „Света София”

Поклонението пред Кирил Маричков ще се състои във вторник от 13.00 ч. в „Света София”. Днес в памет на легендарния български музикант стотици китаристи се събират в 17.00 ч. пред НДК. В късния следобед те ще изсвирят една от емблематичните песни на „Щурците” - „Клетва”.  Музикантът Кирил Маричков..

публикувано на 13.10.24 в 13:40

Милиони евро за развитието на Северна Македония и Албания

Европейският съюз /ЕС/ инвестира стотици милиони евро в държавите от Западните Балкани, дори преди пълноправното им в блока, предаде репортер на БГНЕС. Примерите за проекти, изградени с европейски средства, се безброй. Брюксел и европейските банки отпускат финансиране приоритетно в сферите на пътната..

публикувано на 13.10.24 в 10:00

Годишна среща на местните власти, във форума ще участва и президентът

Годишната среща на Националното сдружение на общините в Република България започва днес в курортния комплекс Албена. Събитието е част от проявите, с които се отбелязва Деня на българската община - 12 октомври. В тридневния форум се очакват над 800 участници - кметове, общински съветници, представители на Европейския парламент и..

публикувано на 13.10.24 в 09:55

TikTok съкращава стотици служители и ги заменя с изкуствен интелект

Платформата TikTok ще съкрати стотици работни места, като се очаква да бъдат засегнати значителен брой служители в Малайзия - около 500. Причината е, че компанията преминава към модериране на съдържание с помощта на изкуствен интелект. TikTok е собственост на..

публикувано на 13.10.24 в 09:44

Близо 40% от децата у нас са с наднормено тегло

Близо 40 процента от децата у нас са с наднормено тегло. "В последните 20 години наднорменото тегло във възрастта между 5 и 19 години се е увеличило три пъти", казва специалистът по хранене Павлина Мустакова, която се позовава на данни от Световната здравна организация...

публикувано на 13.10.24 в 09:40

Времето на 13 октомври- вятърът ще отслабва, температурата ще достигне 22 градуса

Днес сутринта ще има разкъсана ниска облачност, която по-късно през деня ще намалее до предимно слънчево. По Черноморието вятърът все още ще е умерен от северозапад, но бързо ще отслабне и ще се обърне от запад и югозапад. Минималните температури ще са 9-14 градуса, максималните ще се повишат с няколко градуса и ще са 19-22 градуса, за Варна..

обновено на 13.10.24 в 08:22