Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Къде вече цъфнаха нарцисите?

| обновено на 09.02.18 в 13:15

Цъфнал нарцис, иглика и роза в двора - това с гордост показва  60-годишната Маргарита Желязкова от с. Болярци.

Семейството й е от Варна, но преди няколко години си купили къща с голям двор в селото. Там отглеждат десетки видове овошки, има зайци, кокошки, куче. Мястото е предпочитано от внуците, които цяло лято се люлеят на люлката на ореха.

Жената с гордост показва разсада с домати, които стават много едри - рекордът от преди 2 години е  2, 229 килограма:




СнимкаСнимка


Болярци е едно от селата, които се намират на отклонението от магистралата в местността  "Харамията". След това са само 7 километра, от двете страни е гора, би било приятно за пътуване, ако не са дупките по асфалта. Част от улиците в селото някога са били асфалтирани, други не са и когато вали,е трудно да се ходи. Затова и бабите, които срещнах на улицата, бяха с гумени галоши.

Всъщност, да срещнеш хора в Болярци, е трудно. Селото има 200 жители, като само половината са с постоянна адресна регистрация там. Добрата новина, която съобщи кмета на селото Марияна Димитрова е, че тази година по проект на Община Аврен ще бъде ремонтирана главната улица, парка в селото и пътя от отбивката на магистралата до Болярци и Равна гора.

Още за живота в село Болярци - в неделя, 8 часа в ефира на Радио Варна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

И в неделя ще е горещо

Поредният слънчев и топъл ден ни очаква в неделя , според прогнозата на дежурния синоптик Виктория Георгиева. Ще е предимно ясно и слънчево със слаб, следобед до умерен вятър от източна четвърт. Преобладаващи минимални температури от 15° до 20°, малко по-високи по крайбрежието, максимални 31°-36°, в Русенско с 1-2 градуса по-високи, а по..

публикувано на 22.06.24 в 16:43

Улицата на мечтите до Слънчевия часовник във Варна

Песни, танци, анимация и демонстрации, забавни и атрактивни игри, очакват варненци и гостите на града днес от 15.00 до 20.00 часа във второто издание на инициативата "Улица на мечтите" - Панорама на младежкото танцово и певческо изкуство, наука, творчество и спорт. Събитието беше открито с народна музика, хоро, танцови изпълнения и флашмоб ,..

публикувано на 22.06.24 в 16:20
Христо Рафаилов

Христо Рафаилов: Без ясни аргументи общински съветници отложиха приемането на важни за варненци решения

"Гласуването на общинските съветници от ПК „Благоустройство и комунални дейности“ на една от докладните записки, внесени от кмета, може да бъде определено като незаконосъобразно". Това каза в предаването „Позиция“ на Радио Варна зам.-кметът по финанси в Община Варна Христо Рафаилов.   Според него, първоначално съветниците са решили четирите..

публикувано на 22.06.24 в 14:52
Снимката е илюстративна

Разбирха наркооранжерия в Максуда

Криминалисти от Първо районно полицейско управление във Варна са разбили наркооранжерия в района на Максуда , съобщават от Областната дирекция на МВР във Варна. По време на акцията, за 24 часа е задържан 41-годишен мъж от Варна , който е без криминални регистрации до момента.  Вчера полицейските екипи са  атакували две помнещения от имот намиращ..

публикувано на 22.06.24 в 14:14

Издирват 12-годишния Данаил от Бургас

Полицията в Бургас издирва 12-годишния Данаил Костадинов. От МВР поясняват, че майката и бащата са разведени и въпреки че живеят в Бургас не поддържат никакви отношения. Майката мислела, че детето е при бащата и когато детето не си вдига телефона се е свързала с бащата. Тогава установява, че детето е в неизвестност. Майката на момчето твърди, че..

публикувано на 22.06.24 в 14:02
Ивайло Митковски

Ивайло Митковски, ПП/ДБ: Резултатите от изборите бяха неочаквани и за победителите, и за победените

Правителството с първия мандат може да бъде подкрепено, не от ИТН, а от друга партия в парламента или отделни депутати . В Народното събрание има нови субекти, които тепърва ще покажат дали биха дали подкрепа за ГЕРБ/СДС или ДПС. Това коментира в предаването „Позиция“ на Радио Варна народният представител от коалицията ПП/ДБ д-р Ивайло..

публикувано на 22.06.24 в 13:36

Качеството на морската вода в Албена и Кранево е в нормите

Водата в Черно море в района на курортния комплекс "Албена" и Кранево е в нормите за крайбрежни води. Днес на място във връзка с аварията на колектора на Пречиствателната станция за отпадни води Албена, беше извършена проверка на качеството на водата в присъствието на служебния министър на околната среда и водите Петър Димитров...

публикувано на 22.06.24 в 12:24