Англичанка откри ЛЮБОВТА край морето

| обновено на 12.02.18 в 11:17

Преди 14 години Трейси открива България и втория си дом. Първият й съпруг  идва на Българското черноморие и й казва по телефона да събира багажа, защото е намерил истинско райско кътче на земята.  36-годишната жена тогава живеела в Лондон и до момента дори не знаела къде е България.

Оказало се обаче, че съпругът й бил прав – веднага след  като се отбиеш от пътя за село Болярци община Аврен, пред погледа се разкрива невероятна панорама на цялото село, а в далечината се вижда морето.

Само няколко месеца по-късно съпругът на Трейси починал,  но тя останала в къщата на село. Не знаела български, а местните хора не говорели английски...

Животът й за пореден път се променя, когато среща любовта – българин, капитан на кораб, също от Болярци. И така вече няколко години тя го чака на брега. Междувременно се е научила да отглежда всичко в градината – домати, краставици, патладжан, пипер, да реже овошки и лози. А местните хора я похвалиха, че ги е научила да правят и те истинско вино, нищо, че преди това не го е правила. В родината си не е отглеждала и животни, а сега има  зайци и кокошки.

Докато съпругът е на кораба, тя не само се грижи за двете къщи – нейната и неговата, за голямата градина от няколко декара, но помага и в общата работа на селото – коси тревата пред параклиса. Има много машини и върши всичко, защото не може да чака съпругът й да се върне от кораба, тъй като работата не чака...

Трейси споделя, че много обича всички в Болярци и не ги разделя по възраст, професия или финансово състояние, за нея всички са приятели.  Мечтае да има почивка, защото работата никога не свършва, а особено лятото, когато непрекъснато има гости от Англия. Не обича да ходи на плаж, защото винаги има какво да се свърши, а може да си почине и край басейна в двора. Съпругът Кирил Савов идва ден след Свети Валентин, но за тях всички дни са празници на любовта.

Снимка

Най-красивото село за мен е Болярци, това е рай! Аз обичам това село... Виждам къщи, поляна, морето....

Какво правите в Болярци?

Омъжих се преди 7 години за Кирил Савов, той е капитан на кораб и в момента е в Малта.

Аз не ходя на работа, но имам две къщи. Живея в къщата на моя съпруг, който е българин и е от Болярци, но имам и моя къща. Градината ни е няколко декара. Аз имам кокошки, миналата година гледах 22 зайчета. Приятели донесоха двойка зайци за рождения ден на съпруга ми и така се започна...

Снимка

А преди това имали ли сте животни?

В Англия - не!  Сега правя разсад - краставици, домати, пипер, патладжан... Всеки ден съм в градината. Грижа се и за животните... есента направих вино. От нашето лозе - то е с местни сортове, но купих и 450 килограма грозде мерло.

Аз обичам червеното вино, правя и ракия за моя съпруг...

Сама режете лозето?

Да, разбира се!

Зарязахте ли вече?

Не, още е рано. Обикновено го правя след февруари. Да мине Трифон Зарезан, времето сега не е подходящо....

СнимкаИмате ли много гости?

От Англия - да!  Имам и още една къща и обикновено цяло лято е пълно с хора. Аз вече съм баба и идват внучките ми....

Миналото лято идваха 7- 8 семейства, така мечтаех да си почина...

И това лято ще има много гости, защото в средата на годината ще имам юбилей и ще има много приятели и роднини...

Обичам българската кухня, правя всякакви туршии, питки, баници... Научих се да приготвям и заек по ловджийски...

Тази година си направих истински червен пипер на прах и много се гордея с това....

Остава ли време да ходите на море?

Аз не обичам да лежа с часове на плажа, винаги има нещо какво да се свърши... А мога и да си почина край басейна.

И съпругът ми не обича  да ходи на море, той по цял ден само него гледа, нали е капитан на кораб!


Много обичам своя съпруг, той няма да си дойде точно за Свети Валентин, но ще сме заедно на другия ден, на 17 ще празнуваме с хората в селото и Трифон Зарезан....


Снимка


Какво още разказва Трейси Савов може да чуете от интервюто на Габриела Гаврилова:

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Антон Вълев: Хаос по български в година на избори

На фона на факта, че преди няколко дни във Варна беше обявена грипна ваканция, а такава има от няколко седмици в останалите области и общини на България, ще говорим за това какво се случва с аптеките.   Дали ще има бойкот от страна на фармацевтите на двете електронни системи за снабдяване с лекарства, поне за такъв обявиха русенските фармацевти...

публикувано на 23.01.19 в 11:12

Мерки срещу грипа

Специалистът по уши-нос-гърло в Аджибадем Сити Клиник Варна д-р Денница Томова беше наградена като Млад лекар на годината в годишната церемония на лечебното заведение. Въпреки че е сред младите специалисти, лекарката е с редица специализации и богат опит в диагностиката и лечението на респираторни заболявания, болести на слуховия..

публикувано на 23.01.19 в 07:10
Димитър Гърдев

Димитър Гърдев: "Брекзит ще направи Европа по-прагматична и по-силна"

Във вторник парламентът във Великобритания даде наказателен вот за споразумението с Брюксел, уреждащо раздялата между Великобритания и Европейския съюз (ЕС). На следващия ден правителството на Мей бе изправено пред вот на недоверие, като оцеля с разлика от само 19 гласа. Все повече анализатори говорят за хаос и безпътица, които са обзели..

обновено на 21.01.19 в 15:23

Ирландски музикант посвети композиция на Христо Стоичков

Ирландецът Мартин Койл, който свири на бузуки със своя оркестър, се вдъхновява от българските ритми и често ги използва в своите композиции. Мартин обича да играе футбол, а един от идолите му е Христо Стоичков. Именно поради тази причина решава да кръсти една от композициите си „Танцът на Христо”. В момента Мартин подготвя концерти,..

публикувано на 21.01.19 в 14:59

Зададените и незададени въпроси на Радичков

Паметниците показват душата на Радичков, който не беше "лакомник" за слава, смята неговият приятел от детството -  художникът проф. Галилей Симеонов. Тяхното приятелство започва още от ученическите години в Берковската гимназия. Преминава през различни изпитания на времето и остава чисто и днес, въпреки физическата раздяла с Мъдреца на Калиманица...

публикувано на 21.01.19 в 02:10

Ходим пеша, когато е безопасно, удобно и интересно

До края на май приключва тригодишният проект „City Walk”, който се реализира съвместно между  община Варна и Научно-изследователския център в град Бистра Птуй, Словения. Целта е да се помогне на градовете в Дунавския регион да станат по-добри места за живеене чрез подобряване на възможностите за пешеходни разходки. С една от дейностите по проекта,..

обновено на 19.01.19 в 08:11

Истинският нож се използва поколения

Това споделя майстор на оръжия, в чийто род занаятът се предава от дядо на внук вече 6 века. История на оръжията, традицията и културата при оръжията и ножовете изучава Стоян Андонов от Габрово. Споделя, че е един от 15-те познавачи на тази материя в страната, а това е малко популярна тема. Неговият род е от Трявна. Реставратор по образование,..

публикувано на 17.01.19 в 09:55