Англичанка откри ЛЮБОВТА край морето

| обновено на 12.02.18 в 11:17

Преди 14 години Трейси открива България и втория си дом. Първият й съпруг  идва на Българското черноморие и й казва по телефона да събира багажа, защото е намерил истинско райско кътче на земята.  36-годишната жена тогава живеела в Лондон и до момента дори не знаела къде е България.

Оказало се обаче, че съпругът й бил прав – веднага след  като се отбиеш от пътя за село Болярци община Аврен, пред погледа се разкрива невероятна панорама на цялото село, а в далечината се вижда морето.

Само няколко месеца по-късно съпругът на Трейси починал,  но тя останала в къщата на село. Не знаела български, а местните хора не говорели английски...

Животът й за пореден път се променя, когато среща любовта – българин, капитан на кораб, също от Болярци. И така вече няколко години тя го чака на брега. Междувременно се е научила да отглежда всичко в градината – домати, краставици, патладжан, пипер, да реже овошки и лози. А местните хора я похвалиха, че ги е научила да правят и те истинско вино, нищо, че преди това не го е правила. В родината си не е отглеждала и животни, а сега има  зайци и кокошки.

Докато съпругът е на кораба, тя не само се грижи за двете къщи – нейната и неговата, за голямата градина от няколко декара, но помага и в общата работа на селото – коси тревата пред параклиса. Има много машини и върши всичко, защото не може да чака съпругът й да се върне от кораба, тъй като работата не чака...

Трейси споделя, че много обича всички в Болярци и не ги разделя по възраст, професия или финансово състояние, за нея всички са приятели.  Мечтае да има почивка, защото работата никога не свършва, а особено лятото, когато непрекъснато има гости от Англия. Не обича да ходи на плаж, защото винаги има какво да се свърши, а може да си почине и край басейна в двора. Съпругът Кирил Савов идва ден след Свети Валентин, но за тях всички дни са празници на любовта.

Снимка

Най-красивото село за мен е Болярци, това е рай! Аз обичам това село... Виждам къщи, поляна, морето....

Какво правите в Болярци?

Омъжих се преди 7 години за Кирил Савов, той е капитан на кораб и в момента е в Малта.

Аз не ходя на работа, но имам две къщи. Живея в къщата на моя съпруг, който е българин и е от Болярци, но имам и моя къща. Градината ни е няколко декара. Аз имам кокошки, миналата година гледах 22 зайчета. Приятели донесоха двойка зайци за рождения ден на съпруга ми и така се започна...

Снимка

А преди това имали ли сте животни?

В Англия - не!  Сега правя разсад - краставици, домати, пипер, патладжан... Всеки ден съм в градината. Грижа се и за животните... есента направих вино. От нашето лозе - то е с местни сортове, но купих и 450 килограма грозде мерло.

Аз обичам червеното вино, правя и ракия за моя съпруг...

Сама режете лозето?

Да, разбира се!

Зарязахте ли вече?

Не, още е рано. Обикновено го правя след февруари. Да мине Трифон Зарезан, времето сега не е подходящо....

СнимкаИмате ли много гости?

От Англия - да!  Имам и още една къща и обикновено цяло лято е пълно с хора. Аз вече съм баба и идват внучките ми....

Миналото лято идваха 7- 8 семейства, така мечтаех да си почина...

И това лято ще има много гости, защото в средата на годината ще имам юбилей и ще има много приятели и роднини...

Обичам българската кухня, правя всякакви туршии, питки, баници... Научих се да приготвям и заек по ловджийски...

Тази година си направих истински червен пипер на прах и много се гордея с това....

Остава ли време да ходите на море?

Аз не обичам да лежа с часове на плажа, винаги има нещо какво да се свърши... А мога и да си почина край басейна.

И съпругът ми не обича  да ходи на море, той по цял ден само него гледа, нали е капитан на кораб!


Много обичам своя съпруг, той няма да си дойде точно за Свети Валентин, но ще сме заедно на другия ден, на 17 ще празнуваме с хората в селото и Трифон Зарезан....


Снимка


Какво още разказва Трейси Савов може да чуете от интервюто на Габриела Гаврилова:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Личният пример на Мая и Георги

На всеки национален празник семейство Георгиеви от Варна   облича национални носии. Убедени са, че именно семейството трябва да даде пример за възпитанието и го правят по свой начин. Още от детските си години хореографията впечатлява бащата Георги Георгиев, който професионално се е занимавал и с гребане. Майката Мая играе..

обновено на 24.05.18 в 10:09

Иван Иванов: Варненските ученици-астрономи имат повече медали от олимпийците ни

Варненската обсерваторията „Николай Коперник“ чества днес своя 50-годишен юбилей. От 14 ч. е тържеството в зала “Пленарна“ на община Варна, за което пристигнаха астрономи от обсерваториите в цялата страна. От 15 ч. е – поздравителния концерт на ученици от НУИ “Добри Христов“, състави от ОДК – Варна, ученици от Първа и Четвърта ЕГ. На 23 май..

публикувано на 22.05.18 в 12:39

Чудеса прави водата на аязмото в село Близнаци

Аязмото във варненското село Близнаци е с магична сила. Водата, която е малко по-надолу от параклиса „ Възнесение Господне“ не пресъхва никога, разказват местните хора. За чудотворния извор, който е винаги пълен, дори и в най-големите жеги, бабите твърдят, че лекува перфектно болести по очите. С нея местните измивали очичките на бебетата още..

публикувано на 22.05.18 в 09:42

Директорът на европотребители: "Плащайте с банкова карта по интернет!"

Варна е на второ място в страната по електронна пазаруване. Все повече българи избират къде да почиват и плащат през интернет.  80 процента от сигналите в Европейския потребителски център са на българи, които са пазарували зад граница. 2000 са жалбите през миналата година и една - трета от тях са свързани с онлайн търговията.  Европейският..

обновено на 20.05.18 в 18:16

Нощ на музеите = 24-часов тур между експозициите

Богатата история на Варна показват на своите деца стотици семейства. Използват и днешното издание на „Нощта на музеите и галериите”. Прогнозата за дъжд не ги притеснява и те обикалят включените обекти в инициативата, внимателно следейки да не пропуснат нещо. Това прави 10-годишната Паула Кръстева, която много разчита на своята баба Галина Панайотова..

публикувано на 19.05.18 в 14:50
Цвятко Цвятков, преподавател и инструктор

Шофьорът никога не трябва да прави умишлени нарушения на пътя

  В това вярва и на това учи своите ученици варненският преподавател и инструктор Цвятко Цвятков, който днес е на 68 години. Той е родом от Горен Чифлик, но живее във Варна от 1964 година. Книжката си взима 4 години по-късно от първия път и до днес е преподавател и инструктор в една от големите школи за шофьорски курсове в морската столица...

публикувано на 17.05.18 в 07:00

Петко Петков: Учителят днес е посредник между знанието и детето

Летописната книга на варненското средно училище „Св. Климент Охридски“ ще бъде преиздадена фототипно за 135-годишнината от основаването му тази година. Оригиналът й се съхранява в Държавен архив-Варна. Изданието ще е готово през есента и ще е в тираж 1 000, най-много 2 000 бройки. Книгата разказва за забележителни събития във Варна, отбелязва..

публикувано на 16.05.18 в 11:39