Англичанка откри ЛЮБОВТА край морето

| обновено на 12.02.18 в 11:17

Преди 14 години Трейси открива България и втория си дом. Първият й съпруг  идва на Българското черноморие и й казва по телефона да събира багажа, защото е намерил истинско райско кътче на земята.  36-годишната жена тогава живеела в Лондон и до момента дори не знаела къде е България.

Оказало се обаче, че съпругът й бил прав – веднага след  като се отбиеш от пътя за село Болярци община Аврен, пред погледа се разкрива невероятна панорама на цялото село, а в далечината се вижда морето.

Само няколко месеца по-късно съпругът на Трейси починал,  но тя останала в къщата на село. Не знаела български, а местните хора не говорели английски...

Животът й за пореден път се променя, когато среща любовта – българин, капитан на кораб, също от Болярци. И така вече няколко години тя го чака на брега. Междувременно се е научила да отглежда всичко в градината – домати, краставици, патладжан, пипер, да реже овошки и лози. А местните хора я похвалиха, че ги е научила да правят и те истинско вино, нищо, че преди това не го е правила. В родината си не е отглеждала и животни, а сега има  зайци и кокошки.

Докато съпругът е на кораба, тя не само се грижи за двете къщи – нейната и неговата, за голямата градина от няколко декара, но помага и в общата работа на селото – коси тревата пред параклиса. Има много машини и върши всичко, защото не може да чака съпругът й да се върне от кораба, тъй като работата не чака...

Трейси споделя, че много обича всички в Болярци и не ги разделя по възраст, професия или финансово състояние, за нея всички са приятели.  Мечтае да има почивка, защото работата никога не свършва, а особено лятото, когато непрекъснато има гости от Англия. Не обича да ходи на плаж, защото винаги има какво да се свърши, а може да си почине и край басейна в двора. Съпругът Кирил Савов идва ден след Свети Валентин, но за тях всички дни са празници на любовта.

Снимка

Най-красивото село за мен е Болярци, това е рай! Аз обичам това село... Виждам къщи, поляна, морето....

Какво правите в Болярци?

Омъжих се преди 7 години за Кирил Савов, той е капитан на кораб и в момента е в Малта.

Аз не ходя на работа, но имам две къщи. Живея в къщата на моя съпруг, който е българин и е от Болярци, но имам и моя къща. Градината ни е няколко декара. Аз имам кокошки, миналата година гледах 22 зайчета. Приятели донесоха двойка зайци за рождения ден на съпруга ми и така се започна...

Снимка

А преди това имали ли сте животни?

В Англия - не!  Сега правя разсад - краставици, домати, пипер, патладжан... Всеки ден съм в градината. Грижа се и за животните... есента направих вино. От нашето лозе - то е с местни сортове, но купих и 450 килограма грозде мерло.

Аз обичам червеното вино, правя и ракия за моя съпруг...

Сама режете лозето?

Да, разбира се!

Зарязахте ли вече?

Не, още е рано. Обикновено го правя след февруари. Да мине Трифон Зарезан, времето сега не е подходящо....

СнимкаИмате ли много гости?

От Англия - да!  Имам и още една къща и обикновено цяло лято е пълно с хора. Аз вече съм баба и идват внучките ми....

Миналото лято идваха 7- 8 семейства, така мечтаех да си почина...

И това лято ще има много гости, защото в средата на годината ще имам юбилей и ще има много приятели и роднини...

Обичам българската кухня, правя всякакви туршии, питки, баници... Научих се да приготвям и заек по ловджийски...

Тази година си направих истински червен пипер на прах и много се гордея с това....

Остава ли време да ходите на море?

Аз не обичам да лежа с часове на плажа, винаги има нещо какво да се свърши... А мога и да си почина край басейна.

И съпругът ми не обича  да ходи на море, той по цял ден само него гледа, нали е капитан на кораб!


Много обичам своя съпруг, той няма да си дойде точно за Свети Валентин, но ще сме заедно на другия ден, на 17 ще празнуваме с хората в селото и Трифон Зарезан....


Снимка


Какво още разказва Трейси Савов може да чуете от интервюто на Габриела Гаврилова:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ирина Величкова: У нас има добри закони за авторските права, но няма контрол и наказания

Ирина Величкова е юрист по професия. На фестивала "Златната роза" беше представен  дебютният й късометражен филм "Сън за щастие". Кинотворбата е дипломната й работа от специализацията й по режисура на игрален филм. - Доколко правата на авторите са защитени в България? - Защитени са на ниво закон. Изключително добре защитени с даже. Защото нашият..

публикувано на 17.10.18 в 16:24
Награждаването на победителите.

Старите кранове ще са основен акцент на пристанището и след превръщането му в зона за почивка

Продължаваме да ви представяме идеите на младите архитекти за бъдещия облик на пристанище Варна-Изток. След като ви запознахме с проекта на българо-турския екип , който беше класиран на второ място в Международния архитектурен пленер на тема "Адаптация на Пристанище „Варна – Изток" , сега е ред на отличниците: екипът Македония/България в състав Ана..

публикувано на 16.10.18 в 15:54

Искрен Пеев: Опазването на морето зависи и от всеки човек

Искрен Пеев е трето поколение моряк. Неговият дядо - проф. Илия Пеев, е преподавател във Военноморското училище, капитан първи ранг от резерва, бил е на подводниците. Бащата д-р Петър Пеев  е бил лекар във Военноморска болница, но преди това е бил на корабите, вкл. на  ветрохода "Калиакра" . От шестгодишен ветроходство изучава и Искрен. Сега е на..

публикувано на 14.10.18 в 18:05

С подкуп и лихва строели църквите през Възраждането

Всички участвали в строителството на храмове в годините на робство, разказва журналистът и краевед Иван Миланов , наследник на главния инициатор за строежа на църквата в село Изгрев - Ханджи Дойчо Янев, който водил и сметките по строителството, а написаното отразява специфичното наречие на тогавашното население. На Петковден храмът..

публикувано на 14.10.18 в 08:10

Лифт до "Галата" и мостове предлагат млади архитекти за пристанището

Второ място в Международния архитектурен пленер 2018 на тема "Адаптация на Пристанище „Варна – Изток“ спечели екипът Турция/България в състав: Ембре Торбаглу, Кансу Йапики, Угур Челеби, Момчил Димов. Проектът, озаглавен „Crossing Walls”, впечатлява със задълбочения анализ на приемствеността между миналото, настоящето и бъдещето на зоната и оригиналните..

публикувано на 11.10.18 в 16:49
Мария Чакърова и майка й

Мария Чакърова посвещава юбилейната изложба в галерия "Теди" на майка си

Най-слънчевата варненска художничка Мария Чакърова ще отпразнува 70-годишнината си с изложба в галерия "Теди". Селекцията от 27 платна масло и 16 акварелни миниатюри, рисувани основно през последните две години, е наречена "На майка ми". Авторката споделя с огромна любов: "С майка ми бяхме изключително силно духовно свързани. Тя ме импулсира да направя..

обновено на 11.10.18 в 13:46

Рок, чалга и бира за Дейвид Бекъм от Падина

Дейвид Бътла е англичанин. Странна птица, която повече от 10 години живее в село Падина. Приятелката му от Англия е пребивавала само месец с него в селцето. Не могла да свикне и се завърнала в родината си. Майка му и сестра му още се примиряват с  решението на Дейвид да остане в екзотиката на село в Източна Европа. Надяват се тайно, че един ден ще се..

публикувано на 11.10.18 в 09:39