Англичанка откри ЛЮБОВТА край морето

| обновено на 12.02.18 в 11:17

Преди 14 години Трейси открива България и втория си дом. Първият й съпруг  идва на Българското черноморие и й казва по телефона да събира багажа, защото е намерил истинско райско кътче на земята.  36-годишната жена тогава живеела в Лондон и до момента дори не знаела къде е България.

Оказало се обаче, че съпругът й бил прав – веднага след  като се отбиеш от пътя за село Болярци община Аврен, пред погледа се разкрива невероятна панорама на цялото село, а в далечината се вижда морето.

Само няколко месеца по-късно съпругът на Трейси починал,  но тя останала в къщата на село. Не знаела български, а местните хора не говорели английски...

Животът й за пореден път се променя, когато среща любовта – българин, капитан на кораб, също от Болярци. И така вече няколко години тя го чака на брега. Междувременно се е научила да отглежда всичко в градината – домати, краставици, патладжан, пипер, да реже овошки и лози. А местните хора я похвалиха, че ги е научила да правят и те истинско вино, нищо, че преди това не го е правила. В родината си не е отглеждала и животни, а сега има  зайци и кокошки.

Докато съпругът е на кораба, тя не само се грижи за двете къщи – нейната и неговата, за голямата градина от няколко декара, но помага и в общата работа на селото – коси тревата пред параклиса. Има много машини и върши всичко, защото не може да чака съпругът й да се върне от кораба, тъй като работата не чака...

Трейси споделя, че много обича всички в Болярци и не ги разделя по възраст, професия или финансово състояние, за нея всички са приятели.  Мечтае да има почивка, защото работата никога не свършва, а особено лятото, когато непрекъснато има гости от Англия. Не обича да ходи на плаж, защото винаги има какво да се свърши, а може да си почине и край басейна в двора. Съпругът Кирил Савов идва ден след Свети Валентин, но за тях всички дни са празници на любовта.

Снимка


Най-красивото село за мен е Болярци, това е рай! Аз обичам това село... Виждам къщи, поляна, морето....

Какво правите в Болярци?

Омъжих се преди 7 години за Кирил Савов, той е капитан на кораб и в момента е в Малта.

Аз не ходя на работа, но имам две къщи. Живея в къщата на моя съпруг, който е българин и е от Болярци, но имам и моя къща. Градината ни е няколко декара. Аз имам кокошки, миналата година гледах 22 зайчета. Приятели донесоха двойка зайци за рождения ден на съпруга ми и така се започна...

Снимка

А преди това имали ли сте животни?

В Англия - не!  Сега правя разсад - краставици, домати, пипер, патладжан... Всеки ден съм в градината. Грижа се и за животните... есента направих вино. От нашето лозе - то е с местни сортове, но купих и 450 килограма грозде мерло.

Аз обичам червеното вино, правя и ракия за моя съпруг...

Сама режете лозето?

Да, разбира се!

Зарязахте ли вече?

Не, още е рано. Обикновено го правя след февруари. Да мине Трифон Зарезан, времето сега не е подходящо....

СнимкаИмате ли много гости?

От Англия - да!  Имам и още една къща и обикновено цяло лято е пълно с хора. Аз вече съм баба и идват внучките ми....

Миналото лято идваха 7- 8 семейства, така мечтаех да си почина...

И това лято ще има много гости, защото в средата на годината ще имам юбилей и ще има много приятели и роднини...

Обичам българската кухня, правя всякакви туршии, питки, баници... Научих се да приготвям и заек по ловджийски...

Тази година си направих истински червен пипер на прах и много се гордея с това....

Остава ли време да ходите на море?

Аз не обичам да лежа с часове на плажа, винаги има нещо какво да се свърши... А мога и да си почина край басейна.

И съпругът ми не обича  да ходи на море, той по цял ден само него гледа, нали е капитан на кораб!


Много обичам своя съпруг, той няма да си дойде точно за Свети Валентин, но ще сме заедно на другия ден, на 17 ще празнуваме с хората в селото и Трифон Зарезан....Снимка


Какво още разказва Трейси Савов може да чуете от интервюто на Габриела Гаврилова:

ВИЖТЕ ОЩЕ
Къню Тодоров

Конната езда - начин за възпитание на децата

Почти цял живот Къню Тодоров тренира конен спорт. От Ямбол e, но от десетина години живее във Варна. 50-ет години не слиза от седлото. И продължава да се състезава. Първият му спомен е как като дете пада от магаре и си чупи ръката. След подобен инцидент повечето деца не поглеждат вече ездитни животни. Не и Къню Тодоров, който и днес продължава да..

публикувано на 20.02.18 в 14:04

Какво е бъдещето на хомеопатията?

Защо учени от БАН призоваха обучението по класическа хомеопатия в медицинските вузове у нас да се прекрати и какво е бъдещето на този вид алтернативна медицина? За Радио Варна коментираха двама лекари-практици. "В един Медицински университет трябва да се изучават само тези научни дисциплини, които почиват на доказателствата. Не би трябвало да..

публикувано на 19.02.18 в 16:58

Историята е жива! Паметта се препредава!

Учениците от предаването на РАДИО ВАРНА "Свободен час" Олга Ангелова и Павло Славов са в редакторския екип на клуб "История" към Първа езикова гимназия във Варна. Миналата година те издадоха брой първи на училищно печатното издание, посветено тематично на 180 години от рождението на Васил Левски. Преди дни излезе от печат брой втори, посветен на..

обновено на 19.02.18 в 08:13

Неда Антонова: Ние нямаме мярка, с която да измерим Левски. Той е недостижим!

"Ако печеля, печели цял народ, ако губя, губя само мене си!" "...времето е в нас и ний сме във времето, то нас обръща и ний него обръщаме" "Без изпит не е приет никой" "Трябва изпит за всеки. Защото има примери: Днес е човек, а утре - магаре" "Не се полъгвайте, че тези които държат парите държат и..

обновено на 19.02.18 в 06:27

Теди Москов на варненската куклена сцена с "Уестърн"

Постановката "Уестърн" могат да гледат почитателите на Храма на Мелпомена от 19.00 часа тази вечер във Варненския куклен театър. Режисьор и сценарист на спектакъла е Теди Москов. В представлението участва цялата трупа от куклени артисти. Освен премиерата довечера, "Уестърн" може да бъде видян на сцената на кукления театър още на 21 и 27 февруари,..

публикувано на 16.02.18 в 11:25
Село Новаково

На гости в село Новаково

В България има две села, които носят името Новаково. Едното е край Асеновград, Пловдивско – в подножието на мистичните Родопи. Другото село със същото име се намира в община Аксаково, Варненска област. Където за съжаление, макар и близо до големия град, постоянното население наброява едва 50 души. Основно пенсионери. Според кметския наместник Марияна..

публикувано на 18.02.18 в 08:00

Успехът е пътуване...

Силвия Иванова е млад бизнесмен от Варна. Тя завършва Икономически университет в родния град, учи в САЩ и Великобритания. И навсякъде получава признание за своите успехи. През 2009 година е и збрана за добрия посланик на всички студенти в САЩ. В последните години б еше сред най-добрите български студенти по мениджмънт от Нотингам.  В момента работи..

обновено на 14.02.18 в 21:47