Шън Фей и неговите ученици разказват за предстоящия спектакъл

На официална пресконференция днес бе дадена пълна яснота относно предстоящия спектакъл по кунг фу „Небе, Земя, Дао“.

Майстор Шън Фей – организатор на спектакъла; доктор по китайска традиционна медицина; създател на няколко клуба по китайски вътрешни бойни изкуства в България, разказа много интересни неща, като се спря с подробности на идеята заложена в този спектакъл. На срещата с журналистите присъстваха още

– Пламен Кондов – един от първите ученици на майстор Шън Фей в китайския вътрешен боен стил Багуа Джан. Основател на първия варненски клуб за китайски вътрешни бойни изкуства „Ба Гуа“, под прякото ръководство на майстор Шън Фей. Основател и инструктор на Ушу клуб „Шън Лун“ – Варна.

– Цветан Попов – ученик на майстор Шън Фей по Багуа Джан.

– Ивайло Деничин – ученик на майстор Шън Фей в клуба му „Шън шъ Тайдзи Багуа“

– Петър Маринов – ученик на майстор Шън Фей в клуба му „Шън шъ Тайдзи Багуа“

– Александър Петров – ученик на майстор Шън Фей, от В.Търново.

"Хората могат да разберат китайските традиции чрез този спектакъл, най-вече тези в бойните спортове. Балансът в човешкото тяло е най-важното нещо. Успееш ли да го постигнеш, ще живееш много по-лесно", каза Шън Фей. Той твърди, че това не е просто една демонстрация, а истински театър, в който има много емоция, цветове, бойни умения и въздействаща музика. Пламен Кондов е един от най-опитните участници в това шоу. Според него Ба Гуа е нов метод към традиционните бойни изкуства. Останалите участници в пресконференцията споделиха, че са готови за предстоящото представление и се надяват зрителите този път да бъдат доста повече, защото си заслужава да се види подобно нещо.

Очаквайте тази вечер, след 17.00 ч в предаването "Студио спорт" интервю с трима от участниците.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Клубът по водна топка "Варна" с фантастично представяне

Завърши първият финален кръг на Юноши младша, 17 годиншни КПС Варна БЕЗАПЕЛАЦИОННО достигна до ПЪРВОТО място и се класира в първите 4 най-добри отбора на България. 5 мача и 5 победи за КПС Варна Следва супер финал през юни! Супер финалът е оформен от : 1. КПС Варна 2. Тича 3. Локомотив НН София 4. Комодор Представителен състав на КПС Варна : 1...

публикувано на 20.02.18 в 21:34

Българите 17-ти, злато за Фуркад

Мартен Фуркад спечели третото си олимпийско злато на Зимните игри в Пьонгчанг. Този път златото идва със смесената щафета на Франция. Преди последния пост в който бяга Фуркад, французите се движеха трети. Фуркад е шесткратен носител на Световната купа, а това е трета олимпийска титла от Пьонгчанг.  Франция спечели олимпийската титла в смесената щафета..

публикувано на 20.02.18 в 19:20

Силен старт за "Аква спорт"

Завърши първият етап от Държавния отборен шампионат по синхронно плуване, който се проведе от 15 до 18.02.2018 г. в София. Видяхме много красота, емоции, хъс и желание за победа сред участничките от всички възрастови групи. Участваха отборите на Левски Спарта, НСА, Нова и Тибрис от София и варненските Аква спорт, Албатрос и Торпедо. На..

публикувано на 20.02.18 в 11:23

Краси Инински: "Това е най-силният турнир в света"

В София започна най-силният и най-престижен турнир по бокс в Европа и света - турнирът "Странджата". Организацията на напдреварата е на много високо ниво. Това е твърдение на участниците от чужбина и на супервайзора. Има боксьори от всички континенти. "Няма аналог на нашия турнир в целия свят", коментира специално за радио Варна  Красимир Инински,..

публикувано на 20.02.18 в 17:30

Ивайло Маринов: "Станимира Петрова е №1 при жените"

Ивайло Маринов е олимпийски шампион по бокс. Разговарям с него по повод стартиралия в София международен турнир "Странджата". На този турнир има варненска състезателка, която ще представя боксов клуб "Ивайло Маринов". Става дума за световната и европейска шампионка Станимира Петрова. Според Ивайло Маринов Станимира Петрова е най-силната наша състезателка...

публикувано на 20.02.18 в 17:40

Днес очакваме смесената ни щафета

Днес българското участие в Пьонгчанг е само в биатлона. От 13:15 часа е стартът на смесената щафета. Нашият отбор ще бъде в състав Красимир Анев, Владимир Илиев, Емилия Йорданова и Даниела Кадева.   На 22-и предстои женската щафета. Щафетата при мъжете е на 23-и. Умува се само кой от Димитър Герджиков и Михаил Клечеров да стартира.

публикувано на 20.02.18 в 08:48

Започнахме добре на "Странджата"

Две победи и една загуба имаме на старта на 69-ото издание на най-стария международен турнир по бокс в Европа – “Странджа“. Надпреварата  продължава до неделя в София. Тинко Банабаков, направи дебют в новата си категория до 52 кг. Златният медалист от миналата година не успя да се справи с Масуд Юсифзада от Азербайджан .  В категория до 91 кг Кристиян..

публикувано на 20.02.18 в 08:23