Ранобудни сирени по изгрев слънце

| обновено на 13.02.18 в 08:14

Един от най-красивите дамски спортове е синхронното плуване. Варна може да се похвали с няколко силни клуба, един от които е Торпедо. Тази сряда сирените и тяхната треньорка Галина Андонова ще се борят за медалите на Държавното първенство в София. Рано сутринта на басейн „Приморски” обстановката е следната: смразяващо време, ниски температури, гореща пара, която се надига от басейна, в който плуват грациите от клуб "Торпедо".
От колко време тренирате синхронно плуване?

От около осем години.

Знам, че ставате много рано, за да идвате на тренировки сутрин, как съчетавате спорта и училището?

Лесно, като си свикнал.

Свиква се, така ли?

Да.

Снимка А как се свиква с температурата. Днес е сравнително топло, може би около 4 градуса, но как се справяте с типичните зимни дни?

Басейнът е топъл и като се движим не ни е студено.

Как се поддържате, за да сте в тази форма? Лишавате ли се от някои храни?

Да, от доста храни. В момента се лишаваме от чипс, тестени и сладки храни,  а и прекарваме повече време в басейна. Това е причината да изглеждаме добре.В сряда имате държавно първенство, готови ли сте за медалите?

Трябва да има медали, 100%.

Какво ще препоръчате на онези, които не познават този спорт?

Трябва да пробват, да видят неговата красота. Хубаво е тук, животът ни е минал тук.

СнимкаТрудно ли се работи с момичета, които влизат вече в една по-трудна възраст? Задавам въпрос към треньора на клуб "Торпедо" Галина Андонова...

Не е много лесно, но се справяме добре. Момичетата са много изпълнителни, слушат и затова нямам никакви проблеми.

Как успявате да ги наберете? Други треньори ходят из училищата, за да подбират деца за своя спорт, при вас обаче не е така.

Да, при нас е по-различно. Обикновено децата сами идват на басейна. Ако на сила ги подбираме, няма да се получи тази химия със синхронното плуване.Можете ли да прецените едно момиче още щом го видите дали има данни за този спорт?

Мога, да. По външни качества, физически мога да преценя дали става или не. Ние нямаме много голям избор и затова взимаме всички деца, а с времето всяко се отсява кое къде би вършило работа.

С колко деца работите в момента?

С около 25 – 26 деца.

Всички тези деца отиват ли на Държавното първенство в София?

Заминаваме с 19-сет деца, които са активни и по цял ден тренират.

Вие кога за последен път влязохте в басейна?

Когато имам време винаги влизам, но напоследък такова липсва. Много обичам да плувам, затова съм тук от сутрин до вечер.


ВИЖТЕ ОЩЕ

KAMELOT на Варна Мега Рок

KAMELOT са една от малкото групи – пример за успешна смяна на вокалиста. Дори и при най-големите не се получи. Tommy Karevik обаче пасна като дялан камък в бандата. И вече има трети албум като фронтмен на KAMELOT. „The Shadow Theory” беше една от причините за разговор с вокалиста. Втората – фестивалът „Varna Mega Rock”, където групата ще представи..

публикувано на 17.08.18 в 10:42

Уникален триумфиращ конник откриха на Кастрици

Доволни сме от резултатите от археологическото проучване на крепостта „Кастрици“ в правителствената резиденция „Евксиноград“ край Варна, каза ръководителят на обекта Игор Лазаренко, който е и директор на Регионалния исторически музей във Варна. Учените са намерили триъгълна оловна плоча с триумфиращ конник, който няма аналог досега в..

публикувано на 14.08.18 в 21:29

Хил Крейн: Пеша през България на път от Единбург до Истанбул

Последен ден от първото Радио Варна: Пътешествието. На финалната права сме - запътили сме се към най-южната точка на варненското крайбрежие - Бяла. И току на разклона за Камчия настигаме трима туристи-пешеходци. С раници. Любопитството ни кара да спрем и да ги попитаме накъде са тръгнали. Оказва се, че двамата мъже са от Шотландия, а спътничката им..

обновено на 13.08.18 в 16:13

Цената на парите, изкарани зад граница

За първите пет месеца на годината българите, които живеят и работят в чужбина, са изпратили на близките си у нас над 1 млрд. лв. Това показват данните за платежния баланс, публикувани ежемесечно от БНБ. Така сънародниците ни зад граница отново се подреждат до топ инвеститорите в страната. Как изглежда това обаче през очите на 21 годишният Сали..

публикувано на 12.08.18 в 14:50
manicure_mikrophone

Маникюрът и педикюрът също имат нужда от ваканция

Лято е! Искаме да сме сияйни, омайни, цветни и красиви! Правим си нов маникюр и педикюр. Салоните за красота са с пълни графици и трудно може да си запазите час. Мечтата за бронзов тен включва и нови цветове по ноктите. Дали е кич или мода, но блестящите камъни в лака са хит за лято 2018-сет. Дерматолозите не препоръчват гел лака, заради..

публикувано на 10.08.18 в 15:31

Когато "Провалът е опция, страхът - не"

Актрисата  Яна Маринова играе учителка в няколко български филми и това не е случайно. Тя е наследник на архитекта на Рилския манастир Алекси Рилец. На три пъти големият майстор връща блясъка на Светата обител. Той участва в разширяването на Хрельовата кула, Костницата, съграждането на източното, западната и северното крило, а след тяхното опожаряване..

публикувано на 10.08.18 в 11:15
Робърт Куърк

Робърт Куърк: Очакваме много повече хора на второто издание на MTV Presents Varna Beach

9 часа музика, световни звезди, слънце, море и много забавление. Така накратко може да бъде описан MTV Presents Varna Beach. Музикалният фестивал се завръща на варненския плаж на 12 август. След успеха на миналогодишното събитие, това лято над 10 световни и български изпълнители родни звезди ще се качат на една сцена. Тази година,..

публикувано на 08.08.18 в 16:34