Единна цена на водата за цялата страна поискаха добричлии

Бизнес планът за развитие на фирма „В и К“ в Добрич и цената на водата бяха обсъдени от ВиК асоциацията днес. Срещата се проведе  в зала „Европа“ на Областната администрация. В нея участваха членовете на Съвета на директорите на „В и К Добрич“ АД, представители на общините в областта и граждани. На срещата присъства и Малина Крумова – зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството.

Репортаж от събитието чуйте от кореспондента на радио Варна Петранка Божкова в прикачения звуков  файл:


ВИЖТЕ ОЩЕ

Слънчево - въздухът и морето до 22 градуса

През нощта ще има значителна облачност, която сутринта ще се разкъса до слънчево, най-късно по южното Черноморие. Ще духа слаб, по крайбрежието временно до умерен вятър от източна четвърт. Минимални температури между 10 и 15, по Черноморието 15-18 градуса, а максимални от 24 до 29, по крайбрежието 22-23. За Варна минимална 15,..

публикувано на 22.05.18 в 18:34

Басейнова дирекция провери сигнал за мъртва риба в Белославското езеро

Експерти на Басейнова дирекция „Черноморски район“ и Регионална лаборатория при Изпълнителната агенция по околна среда във Варна провериха на място сигнал за мъртва риба в Белославско езеро. При огледа на езерото бяха открити единични екземпляри от мъртва кая. Водата в езерото е с кафеникаво-червен цвят. Не са установени брегови източници на..

публикувано на 22.05.18 в 17:21
Снимка от фейсбук

Има ли мъртва риба на белославския бряг?

Сигнали за мъртва риба по крайбрежието на Белослав разпространиха местни жители в социалните мрежи. В община Белослав няма официално постъпил сигнал, но по повод информациите в интернет кметът Деян Иванов е направил проверка по южния бряг на Белослав. "Там не е констатирах мъртва риба, но забелязах оцветяване на водата в оранжево", каза за Радио Варна..

публикувано на 22.05.18 в 16:50

Дигитален гараж - безплатно обучение във Варна

В средата на този месец започва проект на Google. 12  консултанти ще водят безплатни семинари и индивидуални обучения в повече от 37 града в България, включително и във Варна. Трейнърите ще се фокусират върху възможностите, които дигиталният свят предоставя и ще обучават представители и собственици на малки и средно големи фирми, както и..

публикувано на 22.05.18 в 16:23

Организират безплатни летни занимания за деца и ученици

В 12 общински училища и центрове за подкрепа за личностно развитие ще има безплатни занятия през лятото, съобщават от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. С бъдещи първокласници ще се провеждат подготвителни занимания, а учениците, които срещат трудност при усвояването на учебния материал, имат възможност да работят..

публикувано на 22.05.18 в 15:45

Мтел отиде в историята. Смени го А1

Вече активен е сайтът A1.bg, който показва новата корпоративна идентичност на телекома След 17 години на пазара, една от най-разпознаваемите български търговски марки отива в историята – мобилният оператор „Мтел” се преименува на А1. С новото име идват ново лого и обещания за по-добри услуги. „Смяната на марката Мтел в А1 България включва..

публикувано на 22.05.18 в 15:41

"Русгеоком" внесе в съда мотивите срещу отрицателното становище за добива на газ в Добруджа

Мотивите, с които фирма "Русгеоком БГ" обжалва решението на РИОСВ Варна за неодобряване осъществяването на инвестиционно предложение , относно добива на газ в района на община Генерал Тошево, бяха внесени днес в Административния съд във Варна. Те включват 4 решения по ОВОС взети от съда, които да бъдат взети под внимание, относно..

обновено на 22.05.18 в 12:59