Единна цена на водата за цялата страна поискаха добричлии

Бизнес планът за развитие на фирма „В и К“ в Добрич и цената на водата бяха обсъдени от ВиК асоциацията днес. Срещата се проведе  в зала „Европа“ на Областната администрация. В нея участваха членовете на Съвета на директорите на „В и К Добрич“ АД, представители на общините в областта и граждани. На срещата присъства и Малина Крумова – зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството.

Репортаж от събитието чуйте от кореспондента на радио Варна Петранка Божкова в прикачения звуков  файл:


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Банка ДСК" купи „Сосиете Женерал Експресбанк“ АД

Приключи успешно финансовата сделка по придобиването на "Сосиете Женерал Експресбанк“ АД от българското дъщерно дружество на "Банка ОТП" в лицето на "Банка ДСК" ЕАД, съобщава "Банка ДСК" в своя сайт. На база подписания договор между "Сосиете Женерал Груп" и "Банка ДСК" ЕАД (българското дъщерно дружество на "Банка ОТП"), за придобиване на..

публикувано на 16.01.19 в 12:07

ВиК отлага спирането на водата утре във "Владиславово"

Планираното спиране на водата в кв. "Владиславово" утре - четвъртък, се отлага за неопределено време по технически причини, съобщиха от ВиК. Поради изграждане на връзки от фирма "Хидрострой", която изгражда новия бул. "Васил Левски" и свързаните с това нови водопроводи на 17 януари от 9 до около 24 часа без вода трябваше да бъдат абонатите в..

публикувано на 16.01.19 в 11:30

Поморие чака еврофинансиране за Музея на солта и куполната гробница

Община Поморие ще кандидатства за еврофинансиране на два проекта, свързани с културно-историческото наследство на града. Това каза кметът Иван Алексиев. Той допълва, че ще се реновират античната куполна гробница и Музея на солта. "Обектите в този проект, трябва да бъдат от Национално значение. Но включваме и музея на солта, който също е включен в..

публикувано на 16.01.19 в 10:06

БЧК публикува местата с контейнери за дрехи във Варна

Българският червен кръст във Варна публикува официално точните локации в морската столица, където са поставени контейнери за употребявани, но годни за употреба, дрехи. Те трябва да са чисти и пакетирани, в завързани торби с размер 30/80/30 см. Само за три дни във Варна от поставянето на контейнерите са събрани 500 кг. дрехи, съобщиха още от..

публикувано на 16.01.19 в 09:32

Министерството на туризма проверява плаж "Шкорпиловци-юг"

Министерството на туризма направи документална проверка по сигнал, че на морски плаж “Шкорпиловци-юг” се изгражда заведение в близост до брега. Констатирано бе, че обектът е преместваем и отговаря на одобрената от ведомството схема за стопанисване на ивицата. Концесионерът е представил в Министерството на туризма разрешително за поставяне на обекта,..

обновено на 16.01.19 в 08:57

Редовни полети Варна - Варшава от 9 юни

Полският национален превозвач LOT започва да предлага редовни полети между Варна и Варшава. Услугата ще се извършва веднъж седмично, в неделя, от 9 юни. Wizz Air вече обяви, че базира втори самолет в морската столица. В резултат, нискотарифната авиокомпания ще обнови честотата на някои от осемте си настоящи дестинации, а от юли ще..

публикувано на 16.01.19 в 08:48

"Суджукгейт" влиза в съда

Бившият добрички депутат от ГЕРБ Живко Мартинов влиза в съда като подсъдим по така наречения случай "Суджукгейт". Днес Мартинов трябва да се яви в Специализираната прокуратура за предявяване на обвинението. Мартинов ще бъде съден за изнудване. Според разследването, той е изнудвал търговец на месо да даде 4 тона суджук, 30 килограма филе "Елена"..

публикувано на 16.01.19 в 07:55