Приключи конкурсът за есе на Радио Варна

Снимка: Лора Узунова 13 г., ОДК Варна

Желаещите да се включат в конкурса "Морето в мен" можеха да изпращат своите произведение до 1 март. Радио Варна получи над 30 есета, на младежи на възраст от 9 до 18 години. Участниците са от различни населени места - Благоевград, Варна, Годеч, Димитровград, Карнобат, Мездра, Монтана, Перник, Шабла, Шумен. Интерес към писането са проявили ученици от основни училища, професионални гимназии, както и от творчески школи.

Предстои жури от български писатели ще определи и присъди наградите.  Комисията ще толерира кандидатите с високо ниво на езикова култура и ще поощрява оригиналността на представените идеи.

Резултатите от конкурса ще бъдат публикувани в сайта на Радио Варна, и на официалната facebook страница на медията.

Награждаването на лауреатите на конкурса ще бъде на официална церемония на 21.03.2018 г. в Арт салона на Радио Варна.

Гласуването за есе приключва на 20 март в 10.00 ч. Радио Варна благодари на всички, които отделиха от времето си да прочетат и гласуват за есетата на учениците.

Получените есета може да прочетете в линковете тук: 
        / Имената на участниците са подредени по азбучен ред./

Анастасия Николаева Ангелова

Валентин Валентинов Железов

Величка Дианова Шипкалиева

Вергиния Станиславова Вълкова

Виктория Христова Апостолова

Виктория Михайлова

Габриела Красимирова Жекова

Емине Станимирова Младенова

Зорница Трифонова Трифонова

Ива Еленкова Иванова

Иван Данилюк

Ивана Недкова Иванова

Ивет Красимирова Георгиева

Ирена Костадинова Георгиева

Кирил Димов

Константин Станиславов Стойков

Кристина Георгиева Минчева

Лъчезар Владиславов Лаков

Максим Янчев Христозов

Маламир Пресиян Кръстев

Маргарита Бориславова Политова

Моника Борисова Георгиева

Нели Красимирова Иванова

Пламена Каменова Борисова

Рафет Седатов Исмаилов

Симеон Алесандров Симеонов

София Стефанова Сивриева

Стелла Борисова Николова

Теодора Петкова Славова

Траяна Иванова Иванова

Цвета Тихомирова Тодорова


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ден без автомобили - снимки

С различни  идеи и много игри и този път във Варна отбелязват Денят без автомобили. До 19 часа остава затворен  булевард "Княз Борис |"  от Севастопол до Икономическия университет . Играта на шах с големи фигури традиционно присъства в пешеходната зона. И тъй като е ден за разходка, някой от малчуганите се придвижват между царицата и пешката с..

обновено на 22.09.18 в 15:50

"Засади в квартала" с акция в Аспарухово

Декоративни дървета и храсти бяха посадени днес на две места в квартал Аспарухово в рамките на инициативата „Засади в квартала“. Тя предвижда засаждане и облагородяване на различни места във Варна. Според графика, в четвъртък – 27 септември, ще бъдат засадени кашпи над подлеза на ул. „Шипка“, в следващата събота ще се работи на две места..

публикувано на 22.09.18 в 15:23

Търсят идеи за намаляване на автомобилния трафик във Варна

Повече места за ходене на пеша и велоалеи искат варненци в Световния ден без автомобили. Мнението си те изразяват чрез попълване на анкети на булевард  "Княз Борис Първи" в морската столица. Улицата е затворена за движение на автомобили до 19 часа като част от инициативите за отбелязване на 22 септември - Ден без автомобили. Запрашеността на въздуха..

публикувано на 22.09.18 в 14:50
Морска гимназия

Две гимназии от Варна са посланици на Европарламента

Две варненски гимназии – 4-та езикова и морската гимназия в Аспарухово, както и Средно училище „Св. Климент Охридски“ в Добрич станаха училища посланици на Европейския парламент. В програмата на европарламента за тази учебна година присъстват общо 40 учебни заведения от цялата страна. Целта на инициативата е да увеличи знанията сред..

публикувано на 22.09.18 в 14:32
Милко Петров

Милко Петров: Общество, което не защитава своята честна журналистика, ще бъде в плен на лъжливата!

„Властта на медиите и медиите на властта” – така условно озаглавих разговора ни за независимостта на българската журналистика с професор Милко Петров от Софийския университет "Св. Климент Охридски". "Медиите много умело мимикрират. Борбите между медийни групи често се представят като борба за кауза или свобода", заяви Милко Петров, който е..

публикувано на 22.09.18 в 12:22

Позиция: Най-трудната независимост

“Независимостта на България е провъзгласена на 22 септември (5 октомври нов стил) 1908 година в Търново. С този акт българската държава отхвърля политическата и финансовата си зависимост от Османската империя, наложена ѝ от големите европейски държави с Берлинския договор тридесет години по-рано, а българският княз приема титлата „цар“. Ами това е!..

публикувано на 22.09.18 в 11:37

Местата без вода

До около 14 часа на сухо ще остане част от квартал "Аспарухово" във Варна. Без вода ще бъдат абонатите между улиците "Гривица" , "Средец" и "Тунджа", съобщава на сайта си ВиК - Варна. До 15 часа ще бъде отстранена аварията,  която засяга  водоподаването на част от местност Евксиноград. В 16 часа се очаква отново да имат вода  в част от..

публикувано на 22.09.18 в 09:54