Приключи конкурсът за есе на Радио Варна

Снимка: Лора Узунова 13 г., ОДК Варна

Желаещите да се включат в конкурса "Морето в мен" можеха да изпращат своите произведение до 1 март. Радио Варна получи над 30 есета, на младежи на възраст от 9 до 18 години. Участниците са от различни населени места - Благоевград, Варна, Годеч, Димитровград, Карнобат, Мездра, Монтана, Перник, Шабла, Шумен. Интерес към писането са проявили ученици от основни училища, професионални гимназии, както и от творчески школи.

Предстои жури от български писатели ще определи и присъди наградите.  Комисията ще толерира кандидатите с високо ниво на езикова култура и ще поощрява оригиналността на представените идеи.

Резултатите от конкурса ще бъдат публикувани в сайта на Радио Варна, и на официалната facebook страница на медията.

Награждаването на лауреатите на конкурса ще бъде на официална церемония на 21.03.2018 г. в Арт салона на Радио Варна.

Гласуването за есе приключва на 20 март в 10.00 ч. Радио Варна благодари на всички, които отделиха от времето си да прочетат и гласуват за есетата на учениците.

Получените есета може да прочетете в линковете тук: 
        / Имената на участниците са подредени по азбучен ред./

Анастасия Николаева Ангелова

Валентин Валентинов Железов

Величка Дианова Шипкалиева

Вергиния Станиславова Вълкова

Виктория Христова Апостолова

Виктория Михайлова

Габриела Красимирова Жекова

Емине Станимирова Младенова

Зорница Трифонова Трифонова

Ива Еленкова Иванова

Иван Данилюк

Ивана Недкова Иванова

Ивет Красимирова Георгиева

Ирена Костадинова Георгиева

Кирил Димов

Константин Станиславов Стойков

Кристина Георгиева Минчева

Лъчезар Владиславов Лаков

Максим Янчев Христозов

Маламир Пресиян Кръстев

Маргарита Бориславова Политова

Моника Борисова Георгиева

Нели Красимирова Иванова

Пламена Каменова Борисова

Рафет Седатов Исмаилов

Симеон Алесандров Симеонов

София Стефанова Сивриева

Стелла Борисова Николова

Теодора Петкова Славова

Траяна Иванова Иванова

Цвета Тихомирова Тодорова


ВИЖТЕ ОЩЕ

Отново райони без вода

Поради реконструкция на бул. "Васил Левски" и изграждане на нови връзки от фирма "Хидрострой", без вода на 20 декември (четвъртък), за времето от 9 до около 14 часа остава района, заключен между бул. "Вл. Варненчик", ул. "Отец Паисий", бул. "Цар Освободител" и ул., "Струга, както и абонатите около ул. "Георги Сотиров от 9 до около 18 ч...

публикувано на 19.12.18 в 06:11

Слаб сняг

Ще е облачно със слаби валежи от сняг, които на повечето места до обяд ще спрат, само в югоизточните райони – привечер. Ще духа умерен до силен север-северозападен вятър. Максималните температури малко ще се отличават от сутрешните и ще са между минус 4 и 1 градус. За Варна максимална температура около -1 градуса.

публикувано на 19.12.18 в 05:54

Любо Киров и Deep Zone Project ще пеят на площада във Варна за ЧНГ

Поп звездата Любо Киров, Deep Zone Project и италианският DJ Fabrizio Parisi ще бъдат част от изпълнителите в празничния концерт „Заедно в новогодишната нощ”, организиран от Община Варна. За целта на площад „Независимост“ ще бъде монтирана специална 3D сцена, началото ще бъде в 22:00 ч. на 31-ви декември, а програмата ще продължат до 2:00 ч...

публикувано на 18.12.18 в 17:57

В Каварна три дни базар на пенсионери

Благотворителен коледен базар организира Сдружение „Съюз на пенсионера“ в Каварна. От щандовете на празничното изложение, разположено на площад „Защитата на Каварна“,  от днес до 20 декември посетителите могат да си купят домашно приготвени сладки, сурвакници, гевреци, домашно вино и питки от жените от сдружението. Със събраните средства ще..

публикувано на 18.12.18 в 17:44

Времето утре: валежите са възможни, заледяванията-сигурни

Времето ще бъде облачно с превалявания от сняг, само по Южното Черноморие ще вали дъжд и сняг, там са възможни заледявания. Във вътрешността на Североизточна България валежите ще са слаби и постепенно ще спират, по-продължително ще превалява по крайбрежието. В комбинация със снеговалежите и вятъра, главно по проходите, ще има условия за..

публикувано на 18.12.18 в 17:35

Нико: Коледа е всяка година, но българската "Златна топка" е една

Коледно парти или среща с Христо Стоичков и Златната топка... За децата и двете възможности са важни и ако може да бъдат едновременно и на коледното парти и с Христо Стоичков ще е най-добре. Друг е въпросът, ако трябва да избират. Тогава става трудно. Обаче за Никола Николов, ученик от четвърти клас във варненското училище „Климент..

публикувано на 18.12.18 в 17:02

Съдбата на блок "Добрич" ще решават догодина

Довършването на блок „Добрич“ ще се реши на извънредна сесия на Общинския съвет. Това съобщиха от местния парламент след края на днешното, последно за годината, заседание на съветниците. Извънредната сесия ще се проведе на 15 януари 2019 година по искане на 18 общински съветници. Припомням, че по-рано днес местният парламент отложи за..

публикувано на 18.12.18 в 16:45