Приключи конкурсът за есе на Радио Варна

Снимка: Лора Узунова 13 г., ОДК Варна

Желаещите да се включат в конкурса "Морето в мен" можеха да изпращат своите произведение до 1 март. Радио Варна получи над 30 есета, на младежи на възраст от 9 до 18 години. Участниците са от различни населени места - Благоевград, Варна, Годеч, Димитровград, Карнобат, Мездра, Монтана, Перник, Шабла, Шумен. Интерес към писането са проявили ученици от основни училища, професионални гимназии, както и от творчески школи.

Предстои жури от български писатели ще определи и присъди наградите.  Комисията ще толерира кандидатите с високо ниво на езикова култура и ще поощрява оригиналността на представените идеи.

Резултатите от конкурса ще бъдат публикувани в сайта на Радио Варна, и на официалната facebook страница на медията.

Награждаването на лауреатите на конкурса ще бъде на официална церемония на 21.03.2018 г. в Арт салона на Радио Варна.

Гласуването за есе приключва на 20 март в 10.00 ч. Радио Варна благодари на всички, които отделиха от времето си да прочетат и гласуват за есетата на учениците.

Получените есета може да прочетете в линковете тук: 
        / Имената на участниците са подредени по азбучен ред./

Анастасия Николаева Ангелова

Валентин Валентинов Железов

Величка Дианова Шипкалиева

Вергиния Станиславова Вълкова

Виктория Христова Апостолова

Виктория Михайлова

Габриела Красимирова Жекова

Емине Станимирова Младенова

Зорница Трифонова Трифонова

Ива Еленкова Иванова

Иван Данилюк

Ивана Недкова Иванова

Ивет Красимирова Георгиева

Ирена Костадинова Георгиева

Кирил Димов

Константин Станиславов Стойков

Кристина Георгиева Минчева

Лъчезар Владиславов Лаков

Максим Янчев Христозов

Маламир Пресиян Кръстев

Маргарита Бориславова Политова

Моника Борисова Георгиева

Нели Красимирова Иванова

Пламена Каменова Борисова

Рафет Седатов Исмаилов

Симеон Алесандров Симеонов

София Стефанова Сивриева

Стелла Борисова Николова

Теодора Петкова Славова

Траяна Иванова Иванова

Цвета Тихомирова Тодорова


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонт на АМ "Черно море" доведе до поредните проблеми с трафика по Аспарухов мост

Тече ремонт на 220-метрова отсечка след Аспарухов мост, посока Бургас. Въведената за целта организация на движение е от последната фуга на съоръжението към южния морски град. Работата по трасето се очаква да приключи до събота вечерта. Това каза шефът на Областно пътно управление Румен Илиев.   „Първо се прави едното платно с едната основна и..

публикувано на 21.06.18 в 06:52

Астрономическото лято започва днес в 13 часа и 7 минути

Преди обед ще е предимно слънчево, но следобед ще се развива купеста и купестодъждовна облачност и на места, главно по поречието на Дунав и в Лудогорието ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Във вътрешността ще е почти без вятър. По крайбрежието сутринта ще духа слаб северозападен вятър, който постепенно ще се обърне от изток-североизток и..

публикувано на 21.06.18 в 05:52

Определиха концесионера на плажа в курорта Св. Св. Константин и Елена

Плажът „Св. Св. Константин и Елена - голям плаж“ ще се стопанисва от „Свети Свети Константин и Елена Холдинг“ АД, реши правителството. Цената за ползване на чадър и шезлонг е от по 10 лв. Размерът на концесионните плащания за всяка календарна година от срока на концесиите е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне..

публикувано на 20.06.18 в 16:25

Стоматологията в Добрич отдава кабинети под наем

Седем кабинета в сградата на бившата стоматологична поликлиника в Добрич да бъдат отдадени под наем чрез публичен търг с тайно наддаване, предлага общинската администрация. Предложението ще бъде внесено от зам.-кмета по финанси и общинска собственост Елка Димова на заседанието на Общинския съвет на 26 юни. Предстоящите тръжни процедури ще се..

публикувано на 20.06.18 в 16:04

Областна администрация избра фирмата, която ще осигури спасители на неохраняемите плажове във Варненско

Фирма „Тата 1” ООД спечели обществената поръчка за осигуряване на водното спасяване на неохраняемите плажове в общините Варна и Аврен. Това каза за радио Варна областният управител Стоян Пасев. Две фирми кандидатстваха по поръчката на областната администрация за осигуряването на спасители на общо 16 неохраняеми плажа. Другата фирма бе "Трес 2015“..

публикувано на 20.06.18 в 15:40

Плажуващите не се вслушват в съветите на спасителите

Започнаха летните отпуски... И все по-осезателно замирисва на море, на свободни летни дни, на безгрижие, на сладолед, на бира, на мечти... любов и още нещо. От два дни флагът във Варна е жълт... Като яркостта на слънцето. Пясъкът вече пари. Чадърът на градския плаж е по 5 лева, шезлонгът също е 5 лева. Водата е с цвят тюркоаз, с топлина..

публикувано на 20.06.18 в 15:35
Галин Николов

Галин Николов за промените в закона: Испекторите на ИАРА може да използват физическа сила

Народните представители приеха окончателни промени в Закона за рибарството и аквакултурите, които осигуряват по-голяма сигурност за инспекторите на ИАРА при извършаване на проверки. При установяване на нарушения по закона, Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури ще може да задържа правонарушители, да използва записващи и..

публикувано на 20.06.18 в 14:53