Проливни дъждове заляха източното крайбрежие на Австралия

Асоциацията на застрахователите в Австралия обяви североизточните райони на щата Куинсленд за зона, пострадала от катастрофа, съобщи в понеделник телевизия Ей Би Си. Пети ден там не престават проливните дъждове. Много от градовете, разположени в северната част на Куинсланд на тихоокеанското крайбрежие и близо до него, са потопени от проливните дъждове и разлелите се реки. Решението улеснява процедурите за разглеждане на исканията на застрахованите за покриване на щетите. Особено тежка е ситуацията в град Ингъм, където живеят около 5 хиляди души. Той се намира на около сто километра от по-известния Таунсвил. Районът привлича туристи и инвеститори заради красивото крайбрежие и все още спокойно крайбрежие.

Както съобщиха местните власти около 90% от домовете в града са пострадали от наводнението. В нощта срещу понеделник дъждовете в северната част на щата отслабнаха леко, но според прогнозите на синоптиците ще продължат още няколко дни.

Куинсланд заема площ от 1 852 642/км² и има население от 4 720 000 души. Щатът е седем пъти по-голям от Великобритяния например.

Столица и най-голям град е Брисбейн - един от най-известните и красиви градове в Австралия. Съчетава изключително модерна архитектура, прекрасен слънчев климат, прекрасна природа и средиземноморски стил на живот.

Щатът е богат на природни забележителности, някои от които са защитени от ЮЕНСКО като Големият бариерен риф и Фрейзър Айлънд.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Турски магистрати призовават Европа да иска на срещата във Варна от Ердоган отмяна на извънредното положение

Платформата за независима съдебна система в Турция призова ръководителите на европейските институции да поставят във фокуса на срещата си с турския президент Реджеп   Ердоган във Варна отмяната на извънредното положение и възстановяването на върховенството на правото. Платформата обединява Асоциацията на европейските административни съдии,..

публикувано на 23.03.18 в 15:48

От днес се кандидатства по мярка "Млад фермер"

От днес стартира приемът на проектни предложения по мярка „Млад фермер“ по Оперативна програма “Развитие на селските райони“. Срокът за кандидатстване вече е 3 месеца, а не както досега 1 месец. Приоритет ще се дава на проекти, които се изпълняват от бенефициенти със завършено средно или висше образование в областта на селското стопанство,..

публикувано на 23.03.18 в 13:49

Медицинските офицери от страната на командирски сбор при началника на ВМА

Десетки медицински офицери от цялата страна се включиха в ежегодния Командирски сбор на началника на Военномедицинска академия, на който бе обсъдено медицинското осигуряване на Въоръжените сили при развитие на военнополитическа криза и прерастването й във военен конфликт, съобщиха от ВМА. Целта на..

публикувано на 23.03.18 в 09:42

ЕС подкрепи оценката на Великобритания, че Русия е отговорна за нападението в Солсбъри

Лидерите от Европейския съюз се съгласиха, че е доста вероятно Русия да е отговорна за нападението с нервнопаралитично вещество срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, предаде ДПА. Лидерите от ЕС, които се събраха на среща в Брюксел, обсъдиха нападението и решиха да подкрепят оценката на Великобритания, че Русия е отговорна за..

публикувано на 23.03.18 в 08:27

Над половината българи са имали до трима работодатели

Голяма част от българите смятат, че оптималният период за работа при един и същ работодател е между 3 и 5 години, това сочи международно изследване, проведено в 12 европейски държави. Резултатите показват, че по-младото поколение по-често търси предизвикателства в кариерата си и възможности за работа при други работодатели. Лоялните служители,..

публикувано на 22.03.18 в 15:28

Как изглежда водата в числа?

По случай днешния Световен ден на водата британският в. "Дейли експрес" и сайтът Бъзфийд предлагат интересни факти за живителната течност: - Близо 97 процента от водата по света е солена, т.е. негодна за пиене. Други два процента са уловени в ледници или ледени шапки. Така за задоволяване на човешките потребности остава само един процент вода. -..

публикувано на 22.03.18 в 12:13

Сняг и затворени пътища в цялата страна

Поради обилния снеговалеж временно се ограничава движението на камионите над 12 тона по АМ "Тракия" на територията на Софийска област. На магистрала "Хемус" движението на камиони над 12 тона е ограничено само в посока София, като товарните се спират при Ботевград. За снегопочистване временно е ограничено преминаването на всички автомобили в..

публикувано на 22.03.18 в 10:59