Издирват семейство от Варна, сключило брак на 24 юни, за да го направи отново

Снимка: Радио Варна, Вяра Николаева

Побратименият с Варна град Рощок търси двойка от морската столица, която е сключила брак на 24-ти юни. Семейството ще бъде част от кампанията "Кажи "Да" на Рощок", която се организира по повод 800-та годишнина от основаването на града. Идеята е да бъдат събрани семейни двойки от всички побратимени градове, които ще подновят обетите си на 24.06, като събитието ще бъде част от богатата празнична програма. Кандидатите от Варна трябва да попълнят прикачения формуляр до 20-ти март. Първата двойка, която подаде информацията на e-mail: internationalvarna@abv.bg, ще  посети Рощок от 22-ри до 25-ти юни. Германският град поема разходите за хотел в периода на престоя, храна и трансфер до курортното градче Варнемюнде. Разходите за път от Варна до Рощок и обратно са за сметка на двойката. За повече информация тел.:  052-820-308.  

Варна и Рощок са побратимени от 52 години. През последните години двустранното сътрудничество е активно, като двата града са в партньорски отношения за редица проекти, свързани с развитието на ветроходните спортове, образование, култура, туризъм.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 3 лева за кубик вода във Варна от догодина

Поскъпване на ВиК услугите в страната се предвижда от 1 януари 2019 г., показва доклад на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/, който ще бъде подложен за обществено обсъждане на 17 декември. Най-голямо увеличение на цената на ВиК услугите се предвижда в Бургас - с 26,8 стотинки за куб. метър, където тя от 2,729 лв. за кубик ще стане..

публикувано на 10.12.18 в 15:48

Безплатен детски кът на фестивала "Сръчко"

Разнообразни аксесоари, изработени от сръчните ръце на над 50 занаятчии от цяла България, са подредени във Фестивалния конгресен център във Варна. Поводът – третото издание на събитието, носещо закачливото име „Сръчко”. То ще остане отворено за посетители до 27 декември. Тъкани изделия, декупаж, макраме, предмети от стъкло, троянска керамика,..

публикувано на 10.12.18 в 15:15

Преустройват ритуалната зала в Балчик

С нова изложбена и конферентна зала ще разполага от 2019 година Историческият музей в Балчик. Близо 10 хиляди лева се усвояват за преустройването на бившата ритуална зала в място за гостуващи експозиции, конференции, презентации и други срещи, съобщи директорът Радостина Енчева. Сменена е дограмата, вратите, освежава се..

публикувано на 10.12.18 в 14:34

Пада възрастовата граница на употребяващите наркотици

През отиващата си година случаите на остри интоксикации с алкохол в Клиниката по  токсикология към Военноморската болница във Варна са по-малко, за сметка на увеличените инциденти с наркотици, особено с метаамфетамини - това съобщи проф.Снежа Златева-началник на клиниката по време. Данните съобщи на симпозиум, посветен на клиничната..

публикувано на 10.12.18 в 14:10

Госпожа Коледа спасява празника на едно дете

„Коледата на госпожа Коледа” е новият празничен спектакъл на Варненския драматичен театър в навечерието на Рождество Христово. Той е по пиесата на Магда Борисова , режисьор е  Стоян Радев . Премиерата е на 10 декември от 18 часа , а от 11 до 21-ви ще бъдат изиграни 30 спектакъла за най-малките зрители в часовете 11, 13 и 15. В..

публикувано на 10.12.18 в 13:42

Утре дъждът ще премине в слаб сняг

Ще преобладава облачно време. На много места ще превали слаб дъжд, който до сутринта ще премине в слаб сняг. По морското крайбрежие валежите ще са предимно от дъжд. Още през нощта със слаб до умерен, на места по крайбрежието временно засилен северозападен вятър, ще прониква студен въздух. Преобладаващи минимални температури между 0 и плюс 5..

публикувано на 10.12.18 в 13:26

Благотворителен арт базар в помощ на децата с нарушено зрение

В работилница на Дядо Коледа се превърна Арт салонът на Радио Варна, където се събраха заедно деца, родители и учители от училището за деца с нарушено зрение във Варна. Заредени с очакване децата сътвориха играчки, украса и подаръци, които ще зарадват онези, които ги купят по време на благотворителния базар на 11.12.2018г. Тогава училището за..

публикувано на 10.12.18 в 10:55