Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Издирват семейство от Варна, сключило брак на 24 юни, за да го направи отново

Снимка: Радио Варна, Вяра Николаева

Побратименият с Варна град Рощок търси двойка от морската столица, която е сключила брак на 24-ти юни. Семейството ще бъде част от кампанията "Кажи "Да" на Рощок", която се организира по повод 800-та годишнина от основаването на града. Идеята е да бъдат събрани семейни двойки от всички побратимени градове, които ще подновят обетите си на 24.06, като събитието ще бъде част от богатата празнична програма. Кандидатите от Варна трябва да попълнят прикачения формуляр до 20-ти март. Първата двойка, която подаде информацията на e-mail: internationalvarna@abv.bg, ще  посети Рощок от 22-ри до 25-ти юни. Германският град поема разходите за хотел в периода на престоя, храна и трансфер до курортното градче Варнемюнде. Разходите за път от Варна до Рощок и обратно са за сметка на двойката. За повече информация тел.:  052-820-308.  

Варна и Рощок са побратимени от 52 години. През последните години двустранното сътрудничество е активно, като двата града са в партньорски отношения за редица проекти, свързани с развитието на ветроходните спортове, образование, култура, туризъм.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Първо заседание на РИК-Варна

Членовете на Районната избирателна комисия във Варна са опитни, тъй като от много години се занимават с провеждането на избори и при добра разяснителна кампания и обучение на членовете на секционните комисии, които ще са с по девет души, няма да има проблеми, въпреки вота „две в едно“. Това коментира след първото заседание на РИК Велин Жеков - председател..

публикувано на 20.04.24 в 13:29

Варна отбеляза 148 години от Априлското въстание

На днешния 20 април по стар стил отбелязваме 148 години от избухването на Априлското въстание. По нов стил го отбелязваме на 1 май - датата, на която е трябвало да избухне въстанието. Макар то да  завършва неуспешно, оставя трайна следа в българската история, като бележи връх в дейността на българското освободително движение. Във Варна..

публикувано на 20.04.24 в 11:39

"Аз вярвам и помагам" за девети път събират капачки във Варна

За девета поредна година на площада пред катедралния храм "Успение Богородично" във Варна беше дадено началото на традиционната благотворителна кампания на сдружение "Аз вярвам и помагам" за събиране на капачки, с цел финансиране на купуването на медицинска апаратура и втора детска линейка за малки деца и новородени. Още в началото на събитието..

публикувано на 20.04.24 в 10:06
Снимката е илюстративна, архив

Автобус, пътувал за Добрич от Истанбул, се преобърна в Турция

11 души бяха ранени, след като автобус с българска регистрация, пътувал от Истанбул за Добрич, се преобърна в Турция. Състоянието на двама от пострадалите е тежко. Автобусът е излязъл от платното, ударил се в дърво и се преобърнал край градчето Каваклъ в област Къркларели, на 50 км от българската граница. В превозното срество е имало 14 пътници, сред..

обновено на 20.04.24 в 07:41

Облачно, с валежи от дъжд

Днес ще е предимно облачно, главно по Черноморието и в югоизточните райони с валежи от дъжд. По-слаби и на по-малко места ще са в Североизточна България, а привечер там ще започне намаление на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток, който по-късно следобед ще се обърне от северозапад. Дневните  температури ще останат близки..

публикувано на 20.04.24 в 07:41
Снимката е илюстративна

2 май ще бъде неучебен ден за всички ученици в страната

2 май ще бъде неучебен ден за всички ученици в страната, реши министърът на образованието Галин Цоков.  Така почивните дни за децата ще са от 1 до 6 май, включително.  

публикувано на 19.04.24 в 19:51

Утре предаваме капачки и стотинки във Варна

Тази събота предстои поредната акция по предаване на капачки и стотинки, организирана от сдружение  "Аз вярвам и помагам" . Със събраните средства ще бъде закупена медицинска апаратура в помощ на най-малките. Този път организаторите са предвидили огромна стена от LED екрани, на която ще се предава на живо случващото се в базата, където се извозват и..

публикувано на 19.04.24 в 18:44