Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сам съм си шеф...

Какво е сам да си си шеф, да имаш фирма, в която ти си и началникът, и работникът – това се случва на един млад мъж, който поради неразбиране в колектива се отказва от обичаната професия на готвач и се посвещава на строителството. Това се случва на Цветан Стоянов от Несебър. 

Днес той няма нужда от майстор у дома, защото се е научил да поправя всичко. Погледът му бързо забелязва грешките на "колегите майстори", но тъй като е тактичен, мълчи със забележките за несвършеното като ремонт. С Цветан Стоянов се срещна Габриела Гаврилова:


Изпитвам удоволствие от това, което правя. Обичам красивото, обичам подреденото.

Как се случи така, че сменихте готварската печка с инструментите в строителството?

От малък обичах да поправям нещо, да майсторя...да видя как "нещото" работи - какъв е принципа на действие, да го разглобя и след това отново да го монтирам и много се радвах, когато успявах....Това с времето стана моя професия...
Зарязах готварството, защото в колектива имаше много интриги,  а аз не мога да ги търпя...."
Убива ме " напрежението, защото когато има двама-трима души, а между тях няма разбирателство и когато началникът вместо да реши проблемите, ги оставя сами да се разрешат, но от това напрежението расте....Нямаше кой да следи за процеса на работа, за личната отговорност,  а работата не чака....
Отказах се от това да работя в кухня, макар да обичах занаята и да бях учил за него....
Но с много усилия създадох своя фирма и вече сам съм си началник.

СнимкаВие сте и шеф, и работник?
Да!

Колко години работите сам?
От 2003 година. Започнах като сезонен работник няколко години преди това в курортите, но след това реших, че ще рискувам...

Кое е най-трудно, когато работиш сам?

Много време отнема да си пренесеш инструментите. За мен това е трудно, другото е лесно.
Когато човек започва работа сам, трябва да бъде отговорен, организиран, да има сериозна самоинициатива.

Най-вероятно желанието да постигна нещо е много силно при мен и така успявам....


Още за риска да бъдеш и шеф, и работник - в интервюто с Цветан Стоянов:






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Собствените несгоди в България карат хората да се съмняват в Европейския съюз

Иван Люцканов е създател на проекта "Землевеж" , който представя статистически данни, представени по достъпен начин. Той у частва в подкаста "Европеец", посветен на евроизборите и перспективите пред Европейския съюз,  а домакин на събитието беше Концертното студио на Радио Варна.  "Х аресва ми да мисля, че мотото на подкаста е: "Светът и..

публикувано на 19.04.24 в 08:25
Пламен Манушев

Пл. Манушев: Липсват технически кадри у нас. И със средно образование, и с висше

За много сериозна липса на интерес да се изучават и работят професиите на корабни строители и инженери, алармира Пламен Манушев, вицеадмирал от запаса, който сега работи като консултант военни проекти и развитие в корабостроителния и кораборемонтен завод „Делфин“ във Варна. Според Манушев отливът от тази професия е от доста години, а в момента..

публикувано на 18.04.24 в 09:26

Ed Wynne (OZRIC TENTACLES): В музиката трябва да се усеща радостта от нейното създаване

Интервю с Ed Wynne (OZRIC TENTACLES) OZRIC TENTACLES е английска инструментална рок група. В музиката им се преплитат елементи от разнообразни жанрове, включително психеделичен рок, прогресив рок, джаз, фюжън, електронна музика, дъб музика, уърлд, ембиънт. Създадени в Съмърсет през 1983 година, групата е издала над 30 албума, продадени в над..

публикувано на 18.04.24 в 09:05

С роботи за подводни изследвания експериментират в ТУ

„Морска роботика“ и „Енергийно ефективен електрически транспорт“ са двете нови лаборатории на Технически университет-Варна. Те са факт, заради участието му в проекта „Национален център по мехатроника и чисти технологии“. По проекта университета се сдобива с хибриден плавателен съд (с два електрически двигателя и един вътрешно горене), с..

публикувано на 17.04.24 в 10:20

"Няма тайни" - стихове от Красимир Симеонов

Човекът на мотор, поетът Красимир Симеонов с нова книга. Тя се казва "Няма тайни". Поетичен сборник събрал в себе си "целия" изпитан живот. Поезията е неговата по-романтична част. В страни от всичко, добавя Красимир Симеонов. За него поезията е върховно изкуство. Достъпът до нея е труден и ограничен, но той умее да пресъздава мислите си в стихове. "Провя..

публикувано на 17.04.24 в 08:50

Експерт алармира: Заради промени в закон заводи за изгаряне на боклук ще се появяват без екологични оценки

Коалиция „За да остане природа в България“ протестира срещу промените в Закона за опазване на околната среда и Закона за устройство на територия. Протестът се състоя в неделя в центъра на Варна. Промените бяха внесени от депутатите на ГЕРБ и ДПС между първо и второ четене на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на..

публикувано на 16.04.24 в 08:30

Øystein G. Brun (BORKNAGAR): Природата е всичко!

Интервю с Øystein G. Brun (BORKNAGAR) „Fall“ e 12 студиен албум на норвежците BORKNAGAR. И отново природата е в основата на композициите. Така е било преди, така е и днес. Дискът излезе в края на февруари и със сигурност е поредният добър повод за поредното гостуване на Øystein G. Brun в „От другата страна“. Интервюто с Øystein G. Brun..

публикувано на 16.04.24 в 08:10