Варненският театър „Стоян Бъчваров” с премиера на мюзикъла "Приключения опасни със герои сладкогласни" в Международния ден на театъра

Снимка: www.dramavarna.com

"Театърът съвсем не е празно и ненужно нещо, ако се вземе предвид, че именно в театъра може да се събере тълпа от пет или шест хиляди човека и че всички тези хора, които по нищо не си приличат, изведнъж може да се потресат от едно общо потресение, да заридаят с едни и същи сълзи и да избухнат във всеобщ смях. Театърът е катедра, от която може много да се говори за света на доброто." Думите са Николай Василиевич Гогол. И са точно на място за Международния ден на театъра. Той се отбелязва днес 27 март.

Снимка


Варненският драматичен театър „Стоян Бъчваров” е подготвил специална програма за професионалния си празник - флашмоб, театрални четения, както и премиерата на мюзикъла за деца и възрастни "Приключения опасни със герои сладкогласни" по текст на Недялко Йорданов и музика на Хайгашод Агасян. Постановката е на Костадин Бандутов, за сценографията и костюмите е отговорна Даниела Николчова, а хореографията е на Георги Енчев – Гош. В ролята на "Водещата" е Цвети Петрова.


Чуйте ги в репортажа на Мартин Николов.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Варненски родители създават нов модел училище

Нов модел училище предстои да бъде открито във Варна. То е от рода на общностните училища, които се създават по инициатива на родители-съмишленици в търсенето на качествено образование за децата си. „Държавното образование е много необходимо, за да се осигури базова грамотност на голям брой хора, общностните училища са изключително важни в една..

публикувано на 19.07.18 в 16:45

Нов храм ще бъде осветен в балчишкото село Царичино

Тази неделя ще бъде освен храмът „Св.св. Петър и Павел“ в балчишкото село Царичино. Църковните служби в новия храм ще започнат от 8.00 часа, съобщи отец Стратия Александров от църковното настоятелство. В богослуженията ще участва Варненски и Великопреславски митрополит Йоан. Божият дом е в центъра на селището край Балчик. Градежът му..

публикувано на 19.07.18 в 15:38
Плажът на

Чисто и тихо - на плаж "Журналист"

Един от най-тихите и спокойни плажове   от Варна до к.к. „Златни пясъци” е плаж "Журналист". Свободен достъп до него няма. Ползва се от почиващите в малката хотелска сграда до  големия  Международен дом на журналистите. Високият хотел е затворен и не работи. Но паркът е запазен и се поддържа. В него работи и басейн. До малкия плаж се стига по..

публикувано на 19.07.18 в 13:55

Задържаха трима наздиратели от Варненския затвор

Трима надзиратели от Варенския затвор са задържани за срок до 72 часа за това, че са пускали затворник да излиза извън територията на затвора. Това съобщи окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров . Окръжният прокурор съобщи, че обвинението срещу тримата задържани надзиратели е свързано с шест случая - от 31-ви май до 18-ти юли, при..

публикувано на 19.07.18 в 13:22
Катастрофа с полицейска кола на пътя Варна-Бургас

ПТП с полицейска кола затруднява трафика в посока Бургас

Силно е затруднено движението на автомобили по пътя за Бургас, съобщиха слушатели на Радио Варна. Причината е катастрофа между два автомобили, единият от които е полицейски. Инцидентът е в района на частния зоопарк в село Горица. От КАТ съветват да шофирате внимателно в този участък.

публикувано на 19.07.18 в 12:18

Безплатни уроци по конна езда тази събота край Варна

Безплатен урок по конна езда ще се проведе край Варна тази събота, на 21 юли. Конната база в село Кичево ще очаква от 11.00 ч. до 17.00 ч. малки и големи, които искат да предизвикат себе си и да усетят изживяването да се движат с една конска сила. В основите на ездата и как да обикнете конете ще ви въведат истински професионалисти и инструктори..

публикувано на 19.07.18 в 11:39

Три тежки катастрофи само за ден

Три тежки катастрофи с един загинал и трима ранени са станали във Варненско само за ден. В сряда по обед товарен автомобил уби възрастна жена в кв. „Аспарухово”. Инцидентът станал около 11.45 на ул. „Средец”. Водачът е на 26 години от Белослав. Починалата пешеходка е на 79 години. По-късно – около 18 часа, на ул. „Ангел Кънчев”, кола..

публикувано на 19.07.18 в 11:33