Предлагат нови услуги и такси за детските градини в Добрич

Снимка: Светослав Цветанов

Въвеждането на нови услуги и нови такси в детските градини предлага общинската администрация в Добрич. Става дума за почасови, съботно-неделни и сезонни дейности в детските заведения по желание на родителите или законните представители на детето. През лятната ваканция – от 1 юни до 15 септември, деца, които са с адресна регистрация, различна от град Добрич, могат да посещават детска градина, а месечната такса ще е в размер на 124 лева. Това предвижда промяна в общинската Наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги, която ще се обсъжда на заседанието на Общинския съвет на 24 април. Друга промяна в наредбата предвижда възможност за почасово ползване на детските градини – в рамките на шест астрономически часа преди обед за периода от 15 септември до 31 май. В този случай таксата да е 62 лева, предлага местната управа. Възможност за посещаване на детски ясли се създава и за деца, чиято адресна регистрация не е в Добрич – за тази услуга предлаганата такса е в размер на 135 лева. За останалите деца от града, които вече са обхванати в детските заведения, таксата остава без промяна – 54,21 лв. Сред причините за предлаганите промени от общинската администрация посочват разпоредбите в Закона за предучилищното и училищно образование, които регламентират въвеждането на допълнителни услуги. За ползването на тези допълнителни услуги ще са необходими средства за издръжка и ползване на материалната база и за възнагражденията на персонала, посочват специалистите.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Разкриха две високотехнологични наркооранжерии край Варна

При операция на сектор „Наркотици“ от Главната дирекция „Национална полиция“ в селища край Варна бяха разкрити две оранжерии в Езерово и Падина, съобщи МВР. При процесуално-следствени действия в имот, собственост на 45-годишен мъж в с. Езерово, община Белослав, служителите са установили високотехнологична наркооранжерия. На място са открити..

публикувано на 21.10.18 в 15:35

Още пътни ремонти във Варна

До дни се очаква да започне пореден етап от ремонта на пътя за „Златни пясъци“ . Това каза началникът на Областното пътно управление Румен Илиев. Ще се работи в три отсечки. Първата от тях е от кръстовището след табелата за изход от града до отбивката за местността „Долна Трака“. По думите на Румен Илиев обектът ще се изпълнява от две фирми. Все още..

публикувано на 21.10.18 в 14:37

ВиК-Добрич отчита отчита показанията във вилните зони на Балчик

„Водоснабдяване и канализация Добрич“ АД  предоставя възможност за  извънредно отчитане на показанията днес. Това се отнася за притежателите на имоти в няколко вилни зони на Балчик: "Сборно място", "Овчаровски плаж", "Изгрев", "Златна рибка" (Фиш-Фиш). С лужител на „ВиК Добрич” АД ще извърши засичане на уредите днес. От ведомството предупреждават..

публикувано на 21.10.18 в 08:13
СБАГАЛ-Варна

Безплатни гинекологични прегледи във Варна

От утре /22.10/ започва провеждането на безплатни АГ прегледи в "СБАГАЛ Проф. д-р Димитър Стаматов - Варна" ЕООД”. Те са част от общинската програма „Прфилактика на женското здраве - трансвагинално ултразвуково изследване”. В нея безплатно могат да се включат жени, които са жители на Община Варна без ограничения във възрастта, със или без..

публикувано на 21.10.18 в 08:09

Облаци и слаб дъжд на 21 октомври

Днес ще е има променлива, по-често значителна облачност. На отделни места отново е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб, по крайбрежието до умерен вятър от север-северозапад, който постепенно ще се обърне от север-североизток. Максимални температури между 15 и 20 градуса, за Варна около 20. Вълнение на морето 1-2, постепенно усилване..

публикувано на 21.10.18 в 06:28

Местата без вода

До 18 часа без вода ще останат абонатите между улиците: "Петко Напетов","Девня","Кракра" и бул."Христо Ботев" и около фабрика "Христо Ботев"  и местност "Траката" и  Евксиновград, съобщава на сайта си ВиК- Варна .

публикувано на 20.10.18 в 15:36

Медицински колеж – Варна изпрати пореден випуск

174 здравни професионалисти от Медицински колеж – Варна се дипломираха на тържествена церемония във Фестивален и конгресен център. Сред абсолвентите има и 1 пълен отличник – Славка Вълчева от специалност „Инспектор обществено здраве“. Към медицинското съсловие в България се присъединиха още дипломанти от специалностите: Медицински козметик, Медицински..

публикувано на 20.10.18 в 15:17