Предлагат нови услуги и такси за детските градини в Добрич

Снимка: Светослав Цветанов

Въвеждането на нови услуги и нови такси в детските градини предлага общинската администрация в Добрич. Става дума за почасови, съботно-неделни и сезонни дейности в детските заведения по желание на родителите или законните представители на детето. През лятната ваканция – от 1 юни до 15 септември, деца, които са с адресна регистрация, различна от град Добрич, могат да посещават детска градина, а месечната такса ще е в размер на 124 лева. Това предвижда промяна в общинската Наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги, която ще се обсъжда на заседанието на Общинския съвет на 24 април. Друга промяна в наредбата предвижда възможност за почасово ползване на детските градини – в рамките на шест астрономически часа преди обед за периода от 15 септември до 31 май. В този случай таксата да е 62 лева, предлага местната управа. Възможност за посещаване на детски ясли се създава и за деца, чиято адресна регистрация не е в Добрич – за тази услуга предлаганата такса е в размер на 135 лева. За останалите деца от града, които вече са обхванати в детските заведения, таксата остава без промяна – 54,21 лв. Сред причините за предлаганите промени от общинската администрация посочват разпоредбите в Закона за предучилищното и училищно образование, които регламентират въвеждането на допълнителни услуги. За ползването на тези допълнителни услуги ще са необходими средства за издръжка и ползване на материалната база и за възнагражденията на персонала, посочват специалистите.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Започна подаването на вода в Добрич

Аварията е отстранена и започва подаването на вода, информира Вик Добрич.Щабът за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия в Добрич се събра на извънредно заседание днес, за да обсъди ситуацията с тридневното безводие за по-голямата част от града. Едно от взетите решения е в следобедните часове днес на четири пункта в Добрич да се..

публикувано на 22.04.18 в 17:36

Слънце и в следващите дни

В понеделник ще е предимно слънчево следобед с временни увеличения на облачността и на отделни места главно над североизточните райони не е изключено слабо да превали. Ще духа до умерен вятър от северозапад, който през деня ще се ориентира от източна четвърт. Минимални температури от 7 до 12 градуса, максимални -   между 22 и 27, по..

публикувано на 22.04.18 в 15:59

До час възстановяват водоподаването в Добрич

До един час се очаква да бъде възстановено нормалното водоподаване в Добрич. Това увери директорът на ВиК - Добрич Тодор Гигински, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Поради възникнали множество аварии по водопровода, захранващ града с вода, част от Добрич е с нарушено водоподаване. Причината за авариите е..

публикувано на 22.04.18 в 13:54

С какво Холандия привлича българските студенти?

Образованието   в Холандия става все по-достъпно за българите заради евтините кредити и стимулирането на студентите да работят по време на обучението. В момента близо 2 000 наши сънародници учат там, а всяка година стотици жители на региона избират да продължат образованието си. Днес във Варна се провежда изложение за обучение в Холандия, утре..

публикувано на 22.04.18 в 13:20

Доброволци чистят плажове

Доброволци ще чистят днес труднодостъпни плажове на юг от Ахтопол. Инициативата е част от събитията, с които ще бъде отбелязан  Денят на Земята. Любителите на природата ще чистят за трета поред година . Ще им помагат  и ученици от Ахелой и Ахтопол, съобщи организаторът му  Владимир Димитров от сдружение „Зелена Странджа“. "По закътаните..

публикувано на 22.04.18 в 10:27

"Балони на любовта"пред Окръжния съд във Варна и пред Народния театър в София

Събитието ще проведе  от 11.30ч до 13 часа.  България се включва в международна инициатива, която се отбелязва във всички европейски страни, Съединените щати, Австралия, Канада, която си има своя страница в интернет. Целта е да се защитят децата на разделени родители от насаждането на омраза и отчуждение срещу неотглеждащия родител...

публикувано на 22.04.18 в 10:13

Лекоатлетически турнир във Варна

Община Варна, дирекция „Спорт”, организира   лекоатлетически турнир „Ден на бягането„. Той ще се проведе на стадион Локомотив. Официалното откриване е от 10.20 часа , награждаването в 14.20 часа .Състезателите имат право на участие в 2 дисциплини , според възрастовите групи . Участието е без предварителни заявки .

публикувано на 22.04.18 в 08:25