Предлагат нови услуги и такси за детските градини в Добрич

Снимка: Светослав Цветанов

Въвеждането на нови услуги и нови такси в детските градини предлага общинската администрация в Добрич. Става дума за почасови, съботно-неделни и сезонни дейности в детските заведения по желание на родителите или законните представители на детето. През лятната ваканция – от 1 юни до 15 септември, деца, които са с адресна регистрация, различна от град Добрич, могат да посещават детска градина, а месечната такса ще е в размер на 124 лева. Това предвижда промяна в общинската Наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги, която ще се обсъжда на заседанието на Общинския съвет на 24 април. Друга промяна в наредбата предвижда възможност за почасово ползване на детските градини – в рамките на шест астрономически часа преди обед за периода от 15 септември до 31 май. В този случай таксата да е 62 лева, предлага местната управа. Възможност за посещаване на детски ясли се създава и за деца, чиято адресна регистрация не е в Добрич – за тази услуга предлаганата такса е в размер на 135 лева. За останалите деца от града, които вече са обхванати в детските заведения, таксата остава без промяна – 54,21 лв. Сред причините за предлаганите промени от общинската администрация посочват разпоредбите в Закона за предучилищното и училищно образование, които регламентират въвеждането на допълнителни услуги. За ползването на тези допълнителни услуги ще са необходими средства за издръжка и ползване на материалната база и за възнагражденията на персонала, посочват специалистите.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Слънце и облаци в неделя

През нощта и до обяд ще е предимно ясно и слънчево, но следобед отново ще се формира купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в североизточната част на района ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще е почти тихо, след обяд вятърът ще се ориентира от югоизточна четвърт и ще се усили до умерен. Минимални температури от 17 до 22,..

публикувано на 21.07.18 в 16:33

Смяната на лева с евро ще стопи спестяванията на хората, прогнозират от Движение "Възраждане"

Според независими финансови анализатори, българският лев е надценен. С влизане в еврозоната ще платим висока цена от смяната на лева с евро- каза в предаването „Позиция” лидерът на Движени „Възраждане” Костадин Костадинов. През седмицата „Възраждане” не успя да внесе в Народното събрание подписката за референдум, който да се произнесе за..

публикувано на 21.07.18 в 13:54

Филмова музика ще звучи в Албена

Музиката на голямото кино ще звучи тази събота от 21.00 ч. на откритата сцена пред х-л „Добруджа“ във ваканционно селище „Албена“. Концертът „Цигулката в киното“ включва хитове от филмите: "Червената цигулка", "Ангели и демони", "Кръстникът", "Гладиатор", "Маската на Зоро", "Хари Потър", "Мисията невъзможна", "Карибски пирати", „Дами ви..

публикувано на 21.07.18 в 13:41

Монтират пешеходен надлез при село Атия

От 23 юли до 26 юли, от 20 ч. до 6 ч. сутринта, ще се спира движението на всички моторни превозни средства по път II-99 Бургас - Царево, в участъка между пътен възел „Парк Росенец“ (при км 6+352) и пътен възел „Черноморец“ (при км 14+822), информира Агенция "Пътна инфраструктура". Ограничаването на трафика е необходимо, за да се монтира безапасно..

публикувано на 21.07.18 в 13:40
Тоска - Софийска опера 2011

Дни на класиката започват в Балчик

За де­ве­ти по­ре­ден път Бал­чик ще съ­бе­ре по­чи­та­те­ли­те на му­зи­ка­та с та­лан­ти от ев­ро­пей­с­ка­та сце­на в най-го­ля­мо­то му­зи­кал­но съ­би­тие в ре­ги­о­на "Дни на кла­си­ка­та в Бал­чик". Оча­к­ва­на­та кул­тур­на про­я­ва за­по­ч­ва на 21 юли на сце­на "Ми­с­т­рал" от 19,30 часа. В рам­ки­те на осем фе­с­ти­вал­ни ве­че­ри..

публикувано на 21.07.18 в 13:32

Съдът решава остават ли тримата надзиратели в ареста

Мерките за неотклонение на трима надзиратели от Варненския затвор, които бяха задържани след акция заради това, че срещу пари пускали в отпуск автокрадец ще обсъжда днес съда във Варна. Припомняме, че надзирателите бяха задържани за 72 часа, но прокуратурата обяви, че ще поиска те да останат за постоянно зад решетките. Тримата надзиратели..

публикувано на 21.07.18 в 13:31
Рилски манастир

Безплатно посещение на ученици в Рилския манастир

Летен младежки форум през август организира Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” - Варна. Целта е среща на младите хора, запознаване и приближаване до християнските ценности. Ще има безплатно поклоническо пътуване до Троянския и Рилския манастир и двудневна програма в Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия”. Участници във форума могат да..

публикувано на 21.07.18 в 10:58