Седмокласниците в Добрич избират къде да продължат обучението си

Панорама на средните училища в Добрич на 18 април ще даде възможност на учениците от седми клас в областта да се запознаят с възможностите да продължат обучението си в професионални и профилирани гимназии и в средни училища. Информационното събитие ще е на площад „Свобода“ в часовете от 9 до 17.00. Организатори на община Добрич и Центърът за подкрепа на личностното развитие. Седмокласниците ще се запознаят с условията и сроковете за кандидатстване, със сроковете за класиране и записване за учебната 2018-2019 година. Своите възможности за обучение ще представят 15 учебни заведения, съобщиха организаторите.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Затварят за движение едната лента по бул. „Мария Луиза“

От 19ч. тази вечер до около 10 часа утре ще бъде затворена за движение на автомобили едната лента по бул. „Мария Луиза“ в отсечката от бул. „Вл. Варненчик“ до ул. „Шопен“ в посока от Катедралата към Археологическия музей. Извършените рехабилитационни дейности са в част от гаранционните условия по изграждането на булеварда.

публикувано на 23.04.18 в 17:41

Само с актуализация на бюджета могат да се увеличат заплатите в РЗИ

Министерството на здравеопазването търси правна възможност служителите в Регионалните здравни инспекции да получат до края на годината всичките 6 милиона лева, отпуснати за увеличение на заплатите. Това стана ясно след срещата на заместник- министъра на здравеопазването Бойко Пенков с протестиращите служители на РЗИ. Действащата в момента наредба..

публикувано на 23.04.18 в 16:39

Пръскат срещу кърлежи в Балчик

Започна обработката срещу кърлежи на тревните площи за обществено ползване в община Балчик, съобщиха от общинско предприятие „Благоустрояване и комунално стопанство“. Обработени са терени в селата Кранево и Рогачево, както и дворовете на детските градини в Балчик. В началото на май започва работата в другите селища, като първо ще се започне със..

публикувано на 23.04.18 в 15:18

200 книги през миналата година е прочел читателят на годината в Добрич

Следобед в Добрич от 17.30 часа ще има и една литературна премиера, на която ще бъде представена книгата „Камино: Пътят на завръщането“ от Тихомир Иванов. Авторът признава, че различни житейски обстоятелства са го предизвикали да започне едно своеобразно пътуване към себе си и в търсенето на истините за своята личност се е озовал на „Камино..

публикувано на 23.04.18 в 16:05

И утре слънце

Ще бъде предимно ясно и слънчево, с временно заоблачаване на места в следобедните часове, когато е възможно да превали слаб дъжд. През нощта вятърът ще е слаб от юг, в южните райони от изток, а през деня ще се обърне от югозапад, в североизточна България от запад. Минимални температури между 9 и 14 градуса, а максимални 24 – 29 градуса, по..

публикувано на 23.04.18 в 15:08

Добричкият кмет чете "на един дъх" Дан Браун

Четящи хора от различни възрасти изпълниха фоайето на Регионална библиотека „Дора Габе“, където днес се провежда традиционният Маратон на четенето по случай Световния ден на книгата и авторското право. Проявите започнаха с откриване на фотодокументална изложба „В света на Дора Габе“, която проследява съществени моменти от живота и творчеството..

публикувано на 23.04.18 в 14:57

Забраняват спирането на улица "Батак"

Във връзка с въвеждането на „синя зона“ във Варна от 24-ти  до 26-ти април ще се полага хоризонтална маркировка в карето около ул. „Батак“ , съобщиха от ОП „Общински паркинги и синя зона“. За времето от 7 ч. до 19,30ч. спирането на моторно-превозни средства в района ще района ще бъде забранено. От общинската фирма призовават гражданите да преместят..

публикувано на 23.04.18 в 14:56