Материали за историята на Варна

| обновено на 23.04.18 в 06:32
Сборникът “Споменът през поколенията и времето – материали за историята на град Варна” ще бъде представен в понеделник от 11 часа в РБ "Пенчо Славейков" - Варна. Премиерата е част от програмата за Маратона на четящите хора на 23 април, Световния ден на книгата и авторското право.
 Изданието е на културната институция по повод 135 години от нейното създаване.
Той съдържа материалите за история на Варна, публикувани във „Варненски общински вестник”  в продължение на няколко години. Подробностите разказва ръководителят на проекта, главният библиотекар Кристияна Димчева. Интервю на Габриела Гаврилова :


ВИЖТЕ ОЩЕ

Празник на музиката събира изпълнители на седем сцени във Варна

Празник на музиката ще бъде петъчният 21-ви юни във Варна. Инициативата е на Франкофонски център – Варна, в партньорство с Община Варна. За целта на различни места в града ще бъдат организирани концертни програми, в които ще вземат участия както професионални изпълнители, така и любители музиканти. В програмата ще бъдат застъпени..

публикувано на 19.06.19 в 10:04

Художници от Мармара се представят във Варна

Близо 50 творби представя от днес в изложба Градската художествена галерия във Варна на художници от Университета в турския град Мармара. Повечето от тях са акрил върху платно, повлияни както от традициите на турското изобразително изкуство, но и европейския модернизъм, че дори и от български творци. Всички автори са преподаватели във Факултета по изящни..

публикувано на 19.06.19 в 08:48

Милко Божков в Галерия 8 за 23-ти път

Варненската Галерия 8 традиционно празнува рождения си ден с изложба на Милко Божков. На 31-та годишнина на художественото пространство с галерист Борис Стателов художникът представя  колекция от акварели. Откриването е на 18 юни от 18.00 часа на ул. „Братя Шкорпил” 8. Осемте акварела са с флорални мотиви, разработени по милкобожковски..

публикувано на 18.06.19 в 10:58

Фестивал на африканската култура започва в Бургас

Второто издание на единствения по рода си фестивал ще представи поредица от събития с участието на Африкански и български артисти. Атрактивното плажно Афро парти с Дръм съркъл /перкусионни ателиета/ ще бъде на 22-ри юни на бургаския плаж, а на 25 юни на открита сцена "Охлюва" ще се състои Афро концерт отново с Дръм съркъл. Артистична ко-продукция ще..

публикувано на 18.06.19 в 06:55

Концерт в лятна вечер на входа на Морската градина (Снимки)

„Защо не организирате всеки месец концерт на открито с класическа музика? Толкова е хубаво и различно тази вечер в Морската градина!“. Това си пожелаха стотиците варненци, изпълнили алеите около входа на Морската градина по време на "Концерта в лятна вечер", който екипът на Радио Варна подари на жителите и гостите на морската столица...

обновено на 17.06.19 в 16:15

Турнето „Всичко – най-доброто от Мария Илиева” идва в Бургас и Варна

Най-добрата бг изпълнителка, според Годишните награди на БГ РАДИО 2019, се отправя на вълнуващи срещи с публиката в общо три български града. Първата е в Античният театър в Пловдив на 9 юли . След това Мария Илиева ще зарадва феновете си в двата морски града Бургас, в Летния театър на 14 юли , и Варна – на 16 юли също в Летния театър . Кулминацията..

публикувано на 17.06.19 в 06:05

„Концерт в лятна вечер” по повод 85 години Радио Варна

„Концерт в лятна вечер” организира тази вечер Радио Варна на специална сцена на входа на Морската градина. Началото е 19 ч. „Концерт в лятна вечер” – на открито, на входа на Морската градина във Варна – това е нашият подарък за верните ни слушатели и приятели! През настоящата 2019 г. Радио Варна отбелязва своята 85-та годишнина с няколко..

обновено на 16.06.19 в 16:14