Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подлези във Варна... опасни за живота?!..

16
Снимка: Радио Варна

Разрушени плочки, липсващи стъпала, падаща мазикла, оголени до арматура тавани,... това е гледката, на която се натъкват стотици варненци, преминавайки през подлезите, които свързват кв. "Бриз" с Морската градина на Варна.

Преминаването през подлеза в тъмната част на денонощието вече далеч не е най-страшното и опасно нещо, споделят живеещите в района. Със страх, молитва и с бърза крачка те преминават през пешеходното съоръжение, защото се опасяват, че мазилката от тавана може да се стовари над главите им.

Репортерска проверка на Радио Варна са натъкна на дебели късове парчета от тавана, държащи се на електрически кабел, които висят и всеки момент е възможно да се срутят. В единия от подлезите под бул. "Княз Борис I-ви“ теч също тормози преминаващите.

Майките с колички изпитват истинско затруднение да прекосят от другата страна на булеварда, заради счупените плочки и неудобните парапети, уж пригодени за колела.

Още за неволите и страховете на преминващите, чуйте в прикачения звуков файл:

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Биляна Якова с коментар по темата за интегрирания градски транспорт и валидаторите

Ръководителят на проекта "Интегриран градски транспорт"-Варна инж. Биляна Якова изпрати писмо до редакцията на Радио Варна  във връзка с публикации в медиите, в които е отразена пресконференция на кмета на Община Варна Благомир Коцев и неговия екип от 18 април 2024 г.  Внесоха сигнал в прокуратурата срещу ръководителката на проекта за интегриран..

публикувано на 26.04.24 в 10:31
Ангел Кунчев

Доц. Кунчев: Няма да се въвежда извънредна епидемична обстановка в страната заради коклюша

Няма да се въвежда извънредна епидемична обстановка в страната заради разпространението на коклюш, защото не е необходимо. Това съобщи за БНТ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. 500 са вече регистрираните в страната случаи на коклюш. Според Кунчев не се налагат извънредни мерки, а карантина ще се въвежда само в конкретни училища и..

публикувано на 26.04.24 в 09:11

Последно заседание на 49-ото Народно събрание

Днес трябва да бъде последният работен ден на депутатите от 49-ото Народно събрание. Заседанието ще се проведе без председател на институцията, след като в четвъртък бе гласувана оставката на Росен Желязков. Парламентът освободи предсрочно председателя на НС Росен Желязков Очаква се депутатите да гласуват на първо четене забраната на реклама на..

публикувано на 26.04.24 в 08:35

Започва изплащането на великденските добавки на пенсионерите

Националният осигурителен институт ще започне изплащането на приетите от Народното събрание великденски добавки в размер на 100 лева.  Парламентът реши добавката да обхване пенсионерите с размер на пенсията до линията на бедността, т.е. до 526 лева включително, което означава, че такава ще получат около 534 хиляди души. Майските пенсии ще се изплащат..

публикувано на 26.04.24 в 08:18

Правителството решава днес дали да бъде обявена епидемия от коклюш

Ще бъде ли обявена епидемия от коклюш и какви мерки ще предприемат здравните власти у нас, ще стане ясно по време на заседание на правителството днес,  съобщиха за БНР от здравното министерство. На среща при министър Галя Кондева днес е обсъдена ситуацията с разпространението на инфекцията, както и възможните варианти за мерки. Дори да бъде обявена..

публикувано на 26.04.24 в 08:00

Адресите без ток на 26 април

На 26.04.2024 от 09:00 ч. до 16:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна - ул. Люлебургаз бл. 1, бул. Чаталджа 22, ул. Лозенград 3, ул. Уилям Гладстон 2, 4, 6, 8, 10, 12, ул. Черна 1, 3, ул. Джеймс Баучер 1,..

публикувано на 26.04.24 в 06:14
Есенно море

Утрото започва с облаци, през деня ще е слънчево

Утрото в петък ни посреща с повечко облаци и лек хладен вятър. Днес сутринта ще има разкъсана ниска и средна облачност, която по-късно ще намалее, временно до слънчево. Вятърът ще е умерен от запад-северозапад, привечер ще отслабне. Минимални температури между 7° и 12°, за Варна около 11°, максималните ще са между 16° и 21°, за Варна..

публикувано на 26.04.24 в 06:13