Ангел Забуртов: Ремонтите в района на Морска гара ще приключат до средата на май

Ангел Забуртов

Ремонтите в района на Морската гара във Варна трябва да приключат до две-три седмици. Това съобщи в морското предаване на Радио Варна генералният директор на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ Ангел Забуртов.

Продължава асфалтирането и поставянето на настилка около сградата на Морска гара и в района на пристанището. Скоро ще бъде изградена и новата ограда около зоната за отдих. „Оградата ще бъде от ковано желязо и ще осигурява добра видимост към пешеходната зона и морето“, каза Ангел Забуртов.

Тежката зима се е отразила негативно на Вълнолома във Варна и това налага промяна в проекта за неговия ремонт. До началото на лятото най-вероятно ще бъде обявена процедурата за избор на фирма, която да извърши ремотните и укрепителни дейности, съобщи още директорът на ДППИ и допълни, че продължава работата по изграждането на Естакадата в Шабла, като се очаква до края на годината тя да бъде изградена напълно.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Създателят на гласовия асистент SIRI откри магистърска програма във Варненски свободен университет

31 студенти, избрани за обучение в първата по рода си магистърска програма по предприемачество във Варненския свободен университет, получиха студентските си книжки и удостоверенията си за стипендии   в присъствието на Норман Винарски-водещо име в сферата на изкуствения интелект и създател на гласовия асистент SIRI и Джейми Уйлямс-бивш професионален..

публикувано на 20.10.18 в 14:15

До месец сградата на бившата софийска банка във Варна ще бъде ипотекирана от общината

Сградата на някогашната Софийска банка на ул. „Преслав“ 24, която се руши от години и е един от най-емблематичните архитектурни паметници във Варна ще бъде ипотекирана за сметка на общината до месец, ако собствениците и не пристъпят към укрепване на сградата. Това каза в ефира на предаването „Позиция“ главния архитект на община Варна Виктор..

публикувано на 20.10.18 в 13:38

Започва пореден ремонт на пътя за „Златни пясъци“

До дни се очаква да започне пореден етап от ремонта на пътя за „Златни пясъци“. Това каза началникът на Областното пътно управление Румен Илиев. Ще се работи в три отсечки. Първата от тях е от кръстовището след табелата за изход от града до отбивката за местността „Долна Трака“. По думите на Румен Илиев обектът ще се изпълнява от две фирми. Все..

публикувано на 20.10.18 в 11:09

Обсъждат подобряването на пешеходната зона във Варна

Млади архитекти от Варна и представители на Съюза на архитектите и Камарата на архитектите във Варна обсъждат  как да улеснят придвижването на  пешеходеца в градското пространство. Това може да се реализира с разширяване на тротоари, оптимизиране на паркирането, създаване на пешеходни улици и споделени улици. Своя опит споделят  експерти от софийското..

публикувано на 20.10.18 в 10:45

Кушии в Белослав

Конни надбягвания по случай празника на Белослав – Димитровден, ще се проведат днес. Кушиите са под патронажа на кмета на общината инж. Деян Иванов. В надпреварата ще се включат елитни коне с жокеи от цялата страна, които ще се състезават в различни дължини. Записването на участниците в конното състезание ще бъде на място от 9.30. Надбягванията..

публикувано на 20.10.18 в 09:10

Световни дигитални лидери дават старт на магистърска програма по предприемачество във ВСУ

Създателят на мобилното приложение Siri Норман Винарски и финансовият консултант и инвестиционен мениджър Лари Бийл ще открият в 10 часа днес магистърската програма по предприемачество във Варненския свободен университет. Официалният старт на програмата ще бъде даден с подписване на допълнително споразумение между учебното заведение и..

публикувано на 20.10.18 в 08:37

До 22 градуса в събота, възможно е да превали

Днес ще има променлива, по-често значителна облачност. Предимно следобед на места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Максимални температури между 17 и 22 градуса, за Варна около 20. Вълнение на морето 1-2 бала. Температура на морската вода 18-20 градуса. Във Варна най-високата температура на днешния ден досега..

публикувано на 20.10.18 в 06:18