Ангел Забуртов: Ремонтите в района на Морска гара ще приключат до средата на май

Ангел Забуртов

Ремонтите в района на Морската гара във Варна трябва да приключат до две-три седмици. Това съобщи в морското предаване на Радио Варна генералният директор на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ Ангел Забуртов.

Продължава асфалтирането и поставянето на настилка около сградата на Морска гара и в района на пристанището. Скоро ще бъде изградена и новата ограда около зоната за отдих. „Оградата ще бъде от ковано желязо и ще осигурява добра видимост към пешеходната зона и морето“, каза Ангел Забуртов.

Тежката зима се е отразила негативно на Вълнолома във Варна и това налага промяна в проекта за неговия ремонт. До началото на лятото най-вероятно ще бъде обявена процедурата за избор на фирма, която да извърши ремотните и укрепителни дейности, съобщи още директорът на ДППИ и допълни, че продължава работата по изграждането на Естакадата в Шабла, като се очаква до края на годината тя да бъде изградена напълно.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Делото на областния управител на Добрич срещу Обс - Каварна е на 18 юли

Административният съд в Добрич насрочи за 18 юли дело по жалба на Областния управител Красимир Кирилов против решение на Общинския съвет в Каварна, съобщиха от Областната администрация. С оспорваното решение съветниците в крайморския град определят времето от 15 юни до 1 октомври за период, в който се забранява извършването на строителни..

публикувано на 20.06.18 в 10:04

Започна съборът на читалищата в Бяла

Десетото издание на Националния събор на читалищата бе открито снощи в Бяла от кмета Анастас Трендафилов и Силва Хачерян – представител на Министерство на културата. Събитието е не само от местно, но и от национално значение. В юбилейното издание на Събора ще участват 57 читалища с общо над 1100 самодейци от областите Бургас, Варна, Велико Търново,..

публикувано на 20.06.18 в 09:54

Завладяващите истории на българските черноморски фарове

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ събира на едно място завладяващите истории на българските черноморски фарове. Книгата „Фаровете и другите средства за навигационно осигуряване по българското черноморско крайбрежие (1878 – 2018 ) е с автори директорът на Военноморския музей във Варна   Мариана Кръстева  и журналистът Атанас..

публикувано на 20.06.18 в 08:08

Започва подаването на документи за кандидатстване в гимназиите

Заявления ще могат да се подават и онлайн на сайта "прием.мон.бг". В училищата-гнезда ще се приемат и документи и на хартиен носител.Достъпът до страницата за подаване на документи е чрез входящ номер и 10-цифрен код, зaписани в служебната бележка за явяване на националните външни оценявания. Трябва да се попълнят предпочитаните училища с..

публикувано на 20.06.18 в 07:51

Представят проект за българските пристанища във Варна и Бургас

Пресконференция по проект „Предпроектно проучване за изграждане на система за електронен обмен на информация в българските пристанища ще се проведе във Варна   от 10.00 часа в Бреговия център за управление на корабния трафик – Варна и в  Бургас утре 13.00 часа в Брегови център за управление на корабния трафик.Проектът се финансира със средства..

публикувано на 20.06.18 в 07:22

От половин година сградата на начално училище „Васил Левски в квартал „Аспарухово” във Варна е празна

Децата са преместени в други учебни заведения,защото оставането им е опасно.Покривът не е изграден правилно,както и отводнителната система.Припомням,че сградата беше открита през декември 2011-та година и от самото начало се появяват течове,както и пукнатини по фасадата. Утре предстои среща на инициативния комитет на родителите на учениците с..

публикувано на 20.06.18 в 07:20

Фините прахови частици от транспорта причиняват смъртта на 18 000 българи годишно

Това сочат данните на Световната здравна организация. Темата ще бъде разисквана в Министерство на здравеопазването. Българска асоциация за закрила на пациените предлагат създаване на иновативна маска за пречистване на въздуха от фини прахови частици за всекидневно, при нужда, носенес биоразградим филтър, който е за многократна употреба,..

публикувано на 20.06.18 в 07:15