Професор Гарабед Минасян е носител на наградата „Проф. Станчо Чолаков”

Професор Гарабед Минасян  стана първият носител на новоучредената академична награда на Икономическия университет във Варна „Проф.Станчо Чолаков” за високи постижения във финансовата наука и местното самоуправление. Призът беше връчен от ректора проф. Пламен Илиев по повод празника на университета - 98 години от създаването му. Професор Минасян посочи, че тази награда трябва да стане национална. С него разговаря репортерът Даниела Стойнова:Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

5000 евакуирани заради пожар на Гранд Канария

Бушуващ пожар на испанския ваканционен остров Гран Канария принуди властите да евакуират около 5000 души, съобщиха властите, като предупредиха, че може да отнеме дни, преди пламъците да бъдат овладени, информира АФП.Пожарът, който се е разпрострял до планинския район Крус де Теджеда, популярен сред туристите заради спиращите дъха гледки, е..

публикувано на 19.08.19 в 07:05

Слънце и в понеделник

Днес ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е слаб, по крайбрежието следобед до умерен от изток-североизток. Максимални температури между 29 и 34 градуса, по крайбрежието 26-29, за Варна около 29 градуса. Вълнение на морето 1-2, следобед по южното крайбрежие 2-3 бала. Температура на морската вода 25-27 градуса. Атмосферно налягане - 1..

публикувано на 19.08.19 в 06:41

Къде няма да има ток на 19 август

Профилактика на съоръженията оставя без ток днес селата Цонево, Гроздьово, Казашка река, Аврен, Садово, Блъсково и Венелин между 9 и 16 ч. От 8 до 5 следобед без ток остава и местността "Боровец Юг". В "Боровец" токът ще спре между 9 и 16.30 .ч. Между 8.30 и 17 ч. "на тъмно" ще са и в района на Константиново и вила зона Константиново –..

публикувано на 19.08.19 в 06:37

Няма щети по Желязната църква в Истанбул след пороите

Вследствие на проливен дъжд вода е проникнала през камбанарията на Желязната църква „Св. Стефан“ в Истанбул, съобщиха от българското министерство на външните работи. По информация на Генералното ни консулство в Истанбул водата е стигнала до преддверието на църквата, но не е нанесла щети. Вътрешността на църквата и олтарът не са засегнати. Взети..

публикувано на 18.08.19 в 15:50

Варненци разглеждат макети в Археологическия музей

До първи септември варненци и гостите на града ще могат да разгледат деветата клубна изложба на Модел клуб-Варна. В Археологическият музей са изложени изключително детайлни модели-макети на самолети, танкове, автомобили, кораби, къщи, сгради, фигури и животни, изработени от различни материали – пластмаса, дърво, картон, хартия.  Поканени са..

публикувано на 18.08.19 в 15:18

65 години от възстановяването на подводното плаване у нас

С тържествен ритуал и поднасяне на венци и цветя пред паметника на подводничаря във Военноморската база във Варна беше отбелязана 65-годишнината от възстановяването на подводното плаване и създаването на Осми дивизион подводни лодки у нас. Началникът на щаба на ВМС капитан първи ранг Камен Кукуров , последен командир на подводницата "Слава" ,..

публикувано на 18.08.19 в 13:53

Комисията за защита на потребителите разпространи съвети, как да действат ако по време на почивка банкомат глътне картата ви

Първо трябва да установите дали трансакцията е отчетена или е била отхвърлена като неуспешна и опитът за теглене не се е отразил върху баланса по сметката Ви, да   се о бадите в кол центъра на банката, която е издала картата Ви. Може и да се подаде възражение до банката, а по закон тя е длъжна да отговори на възражението Ви до 14 дни от..

публикувано на 18.08.19 в 13:48