Дъждовно време в четвъртък

Снимка: БГНЕС

Сутринта облачно с краткотрайни превалявания ще бъде над крайните северни част на района /области Русе, Силистра и Добрич/,  постепенно облачността ще намалее и за кратко ще преобладава слънчево време. Следобед ще се развива купеста и купесто дъждовна облачност и на много места се очакват краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици и временни усилвания на вятъра. Вятърът ще е умерен, променлив по посока, по-късно следобед в Дунавската равнина ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще прониква по-хладен въздух. Максимални температури за целия район между 23 и 28 градуса.

Вълнение на морето 2 бала. Температура на морската вода 16-19 градуса.

Деж. синоптик: В. Рафайлова


ВИЖТЕ ОЩЕ
Част от проекта за Шишковата градинка и ул.

Как ще изглежда Шишковата градинка след ремонта?

От днес затворена за движение е ул. „Михаил Колони“ -  между кръговото кръстовище на площад „Екзарх Йосиф“ и бул. „Княз Борис I“ - пространството пред СУ „Св. Климент Охридски“. Причината - тук започва мащабен ремонт по проект "Благоустрояване на междублокови пространства в подзона район „Одесос” 2", включващ естетизация и модернизация на ул...

публикувано на 21.01.19 в 11:45

Проф.Стоян Маринов: Очаква ни труден сезон'2019

В прогнозата на Асоциацията на британските туристически агенти за увеличаване с почти една трета на броя на резервациите за ваканция в България за лятото, страната ни е в челото на печелещите от Брекзит, но по азбучен ред. По-конкурентни от нас, обаче са Турция, Тунис и Египет, за които записванията вървят с много високи темпове. Това коментира в..

публикувано на 21.01.19 в 10:44

Бабинден във Варненско

 Денят на родилната помощ е известен още като Бабинден - (по стар стил празникът е на 21 януари, по нов - на 8 януари). Бабинден е един от големите народни женски празници, посветен на "бабите" - жените, които помагали при раждане на младите булки и невести, които са раждали. Обредността през този ден е подчинена главно на желанието да се..

публикувано на 21.01.19 в 07:35

Бабинден във Варна

Лечебните заведения във Варна, които имат акушеро-генекологични отделения, по традиция ще отбележат празника на родилната помощ Бабин ден. От 10:00 часа екипът на  АГ- болницата в града ще отбележи с тържество професионалния си празник. Екипът на родилното отделение в УМБАЛ „Света Анна – Варна“  ще отбележи Бабинден в изцяло обновения и..

публикувано на 21.01.19 в 06:32

Ремонт затваря улици във Варна

Няколко улици в район "Одесос" ще бъдат затворени за ремонт от днес, 21 януари. Движението ще се осъществява по обходни маршрути, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“. Затворена за движение ул. „Цар Симеон I“ - в участъка между ул. „София“ и ул. „Габрово“ и между ул. „Цариброд“ и ул. „Дебър“.  Затворена за движение ще бъде..

публикувано на 21.01.19 в 06:23

Адреси без ток

В периода 02.01.2019 - 31.01.2019 от 09:00 ч. до 16:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Дъбравино - абонатите, електрозахранени от ТП 2, ТП 4, с. Царевци - абонатите, електрозахранени ТП 4. Прекъсването ще бъде само в..

публикувано на 21.01.19 в 06:16

Променлива облачност в пондеделник

Днес ще има променлива облачност, по-често висока, сутринта на места все още ще има намалена видимост. Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад, следобед ще се ориентира от североизток и с него ще нахлува по-студен въздух. Максимални температури между 2 и 7 градуса. За Варна максимална температура около 4 градуса.Вълнение на морето 1-2 бала,..

публикувано на 21.01.19 в 06:13