Глобалното оцеляване и развитие на човечеството в книгата "Преди и след апокалипсиса"

| обновено на 13.06.18 в 09:53

27 юни, сряда, 18 часа, Арт салон на Радио Варна

Премиера на последния роман на Панчо Недев „ПРЕДИ И СЛЕД АПОКАЛИПСИСА”.

Като тематика това е фантастика, която в последните години специалистите наричат „социална прогностика”. Книгата ще представи проф. Артур Кордон, един от нашите учени със световна известност по проблемите на изкуствения интелект, който живее и работи в САЩ. Проф. Кордон е и научен консултант на книгата, художника на корицата е Туко Рамирез.


За романа: По замисъл, романът е сатирична дисекция на нашето политическо, социално и нравствено общество, както и на глобалните причини, които формират военното напрежение и опасността от тотално унищожение на живота на планетата… Крехкият оптимизъм, който все пак носи посланието, е в документално обоснованата надежда, че и след възможния „частичен” Апокалипсис, вследствие употребата на конвенционално и тактическо ядрено оръжие, животът НИ няма да погине. И това е основната идея на ІІІ-та част: че от преживелите глобалната катастрофа мъченици, след Апокалипсиса, с активната помощ на светлите космически сили, на Земята може да се положи началото на коренно различно ново човечество, с нов организационен и социален ред. Прогнозата, идейният модел, мисловната представа на автора за това ново общество се разглежда по-специално в ІІІ-та част. Всъщност романът завършва с отворен финал: дискусия с различни гледни точки като разсъждения по фундаменталния въпрос: „Как, с какви средства, на каква основа да бъде организирано това Ново социално общество?” Въпросът на днешното оцеляване и бъдещото развитие на човечеството, който вълнува с активен интерес, както учения-нобелист, така също и последния бедняк… Най-общо казано, в новия си роман авторът се е насочил към най-съществените, глобалните, земни и космически проблеми, които се случват и биха могли да се случат в недалечното бъдеще.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Представяне на новата книга с разкази на Анелия Райчева

Издателство „Данграфик“ представя новата книга с разкази на Анелия Райчева – „Месечен цикъл“ . Авторката привлече вниманието на любителите на хубавия разказ с първата си книга „Едно 111 “, чието представяне беше в Арт салона на Радио Варна преди две години. Анелия Райчева живее в София, завършила е френска езикова гимназия и френска..

публикувано на 21.06.18 в 17:16

"Между Бога и хората" - Камбаните и ролята им в живота на българите

Институт по математика и информатика към БАН представя изложба "Между Бога и хората". Експозицията е част от фонда на Проекта BELL, който обхваща забележителни камбани на църкви, манастири, музеи, часовникови кули и др. Уникалните камбани са заснели и паспортизирани, и свидетелстват за историческото и културно наследство на България...

обновено на 19.06.18 в 13:31

Курс за самопомощ: ТЕХНИКИ ЗА ЕМОЦИОНАЛНА СВОБОДА И Пренареждане на Матрицата

21 юли, събота, Арт салон на Радио Варна, Практически курс за самопомощ. Основите на Техники за Емоционална Свобода (ТЕС) и Пренареждане на Матрицата ТЕХНИКИТЕ ЗА ЕМОЦИОНАЛНА СВОБОДА (EFT®), са най-известният метод от иновативно направление в психологията, наречено енергийна психология. Те свързват и комбинират достиженията на когнитивните..

публикувано на 12.06.18 в 15:27

Радио Варна подкрепя за поредна година младите таланти

Каним Ви и през 2018-та година да пренесете и реализирате своите идеи в пространството на Радио Варна. Като обществена медия предлагаме отново безрезервно нашата организационна, техническа и медийна подкрепа за детски, юношески и младежки прояви - индивидуални и колективни, на творчески състави, профилирани паралелки, училища по изкуства,..

публикувано на 02.02.18 в 14:03

Вечер в латино ритъм в Радио Варна

Няма по-добър начин да се разтовариш от проблемите от това да се пренесеш в света на танца, макар и за малко. Чрез него можеш да изразиш всичките си емоции при това красиво. Когато човек танцува, не мисли за друго, а просто се отдава на ритъма на музиката. Всеки танц носи уникално усещане, но има танци като латиното, които докосват..

обновено на 16.01.18 в 08:25