Общински двудневен 100-километров поход започва в петък

Общинският пешеходен поход ще се проведе за 27-ми път на 15 и 16 юни във Варна. Походът е традиционен за туристите и всички хора, които обичат природата. Организира се от ТД “Владислав Варненчик“ с активната подкрепа на Община Варна.

Туристическият поход има за цел да запознае участниците с природните дадености на Варненския регион. Задачата му е развиване  морално- волевите качества на участниците, проверка на физическата и психическата им подготовка, за преодоляване на екстремно натоварване чрез пешеходен туризъм.

Походът ще се проведе по маршрут: жк.Виница – с.Кичево – с.Новаково – манастир Св.Марина – с.Кап.Радево–с.Зорница – с.Любен Каравелово – м.Фазанарията – Парк–музей "Вл. Варненчик". Тръгването е в петък /15 юни/ в 18.00 часа от последната спирка на автобус № 31 в жк. Виница. Финиширането е в събота /16 юни/ в 18.00 часа в Парк –музей "Вл.Варненчик“.

В похода имат право да участват всички желаещи, които са мотивирани и са в добро здравословно състояние.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мъгла и облаци в неделя

След полунощ на отделни места ще има условия за ниска слоеста облачност или мъгла. През деня облачността ще е променлива – около обяд на места до слънчево, а привечер ще се увеличи до значителна. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Преобладаващи минимални температури от 9 до 14 градуса, максимални между 15 и 20, в местата с по-трайна..

публикувано на 16.11.19 в 19:37
cat

Два дни изложба на котки във Варна

В Дворец на културата и спорта - Варна се провежда двудневна Международна изложба на котки. Тя е организирана от съюза на фелинолозите в България . От 17 часа започва ринг шоу за котки със солидни цветове; за порода Мейн куун; за британски котки   и за породата сфинк. Програмата днес е до 19.30 Изложбата утре започва отново в..

публикувано на 16.11.19 в 17:14

Ученици съдаваха във Варна конструкции със спагети

13 отбора от ученици от шест професионални гимназии по строителство и архитектура в страната и шест  студентски отбора от същата специалност във Варненския свободен университет и в университета в Харков, участват в седмото издание на Международното състезание за креативни умения "Варна спагети инженеринг". Учениците създават от спагети и..

публикувано на 16.11.19 в 16:06

Тръмп и Столтенберг искат 2% военни разходи и сигурни доставчици за 5G мрежите

Американският президент Доналд Тръмп и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг се съгласиха, че всички членове на алианса трябва да повишат своите военни разходи до 2% от брутния си вътрешен продукт (БВП). Това се казва в съобщение на Белия дом след разговорите между двамата...

публикувано на 16.11.19 в 10:32

Дискусия „Деца, СМАРТфони & СМАРТродители“ във Варна и Бургас

Безплатно обучение по дигитална безопасност за родители под наслов „Деца, СМАРТфони & СМАРТродители“ ще се проведе днес в Бургас, а в неделя във Варна. Заедно с експерти от Центъра за безопасен интернет и представители на първият телеком в България, който въведе филтър за блокиране на материали в интернет, които съдържат сексуална..

публикувано на 16.11.19 в 08:44

Брошури и донорски карти раздават днес в Бургас

Бургас се включва в Националната кампания в подкрепа на донорството "Да! За Живот!" Доброволци на Младежкия червен кръст ще раздават брошури и донорски карти днес и утре по централните улици на града.   Младежите на БЧК – Бургас ще раздават брошури и донорски карти по улиците „Александровска“ и „Алеко Богориди“ и в Морската градина...

публикувано на 16.11.19 в 08:38

Брюно Тертре: Поведението на Анкара повдига въпроса за природата на нейните съюзи

Към момента не е ясно каква цел преследва турският президент Реджеп Ердоган - дали иска да балансира между Съединените щати и Русия, или просто прави залози. Това каза в интервю за програма  "Хоризонт" Брюно Тертре - заместник-директор на Фондация за стратегически изследвания в коментар на..

публикувано на 16.11.19 в 08:14