Общински двудневен 100-километров поход започва в петък

Общинският пешеходен поход ще се проведе за 27-ми път на 15 и 16 юни във Варна. Походът е традиционен за туристите и всички хора, които обичат природата. Организира се от ТД “Владислав Варненчик“ с активната подкрепа на Община Варна.

Туристическият поход има за цел да запознае участниците с природните дадености на Варненския регион. Задачата му е развиване  морално- волевите качества на участниците, проверка на физическата и психическата им подготовка, за преодоляване на екстремно натоварване чрез пешеходен туризъм.

Походът ще се проведе по маршрут: жк.Виница – с.Кичево – с.Новаково – манастир Св.Марина – с.Кап.Радево–с.Зорница – с.Любен Каравелово – м.Фазанарията – Парк–музей "Вл. Варненчик". Тръгването е в петък /15 юни/ в 18.00 часа от последната спирка на автобус № 31 в жк. Виница. Финиширането е в събота /16 юни/ в 18.00 часа в Парк –музей "Вл.Варненчик“.

В похода имат право да участват всички желаещи, които са мотивирани и са в добро здравословно състояние.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Варненци негодуват срещу премахната пешеходна пътека

Две пешеходни пътеки бяха заличени преди близо месец във Варна – на булевардите Владислав Варненчик” и „Цар Освободител” (до Икономическия университет). След вчерашния репортаж от премахнатата „зебра” до бившия ресторант „Рощок”, в редакцията на Радио Варна се обадиха няколко слушатели. Те обобщиха и аргументираха своята гражданска позиция..

публикувано на 23.07.19 в 11:14
тунела Витиня

Тунел "Витиня" е затворен заради пожар, движението Варна-София е по стария път

Един човек е леко пострадал, след като автомобилът му пламна в движение тази сутрин в тунел "Витиня" на Автомагистрала "Хемус". Най-вероятната причина е техническа неизправност. Горящата кола е била загасена от пристигналия екип на пожарната около 9.20 ч. Пострадалият е с леки наранявания по ръцете. Няма други засегнати хора. Заради..

публикувано на 23.07.19 в 10:51

Прокуратурата: Има обосновано предположение, че Кристиян Бойков е извършил хакерската атака срещу НАП

Според номинирания за главен прокурор Иван Гешев целта на хакерската атака срещу Националната агенция за приходите е политическа. В интервю за БНТ заместникът на Сотир Цацаров нарече единствения обвиняем - Кристиян Бойков „маша“ и обяви, че фирмата, в която работи момчето се занимава с „киберрекет“. Междувременно от прокуратурата..

публикувано на 23.07.19 в 10:22

Жена и дете с контузии след инцидент с тролей

Лек автомобил е отнел предимството на тролей, при завой на кръстовището на бул.Сливница с бул.Република. За да предотврати сблъсък водачът на тролея е набил рязко спирачки и двама от пътниците са пострадали. Жена и 6-годишното й дете са с леки контузии, без опасност за живота. От КАТ-Варна съобщиха за Радио Варна и за инцидент със самокатастрофирал..

публикувано на 23.07.19 в 09:25

„Сивото убива!“, предупреждават от КНСБ

От 13.30 ч. в залата на Радио Варна , ще се проведе пресконференция на тема "Заплашва ли човешки животи сивата икономика в България?". На пресконференцията ще бъдат представени данни за нивото на сивата икономика в България, както и предложенията на КНСБ за справяне с това явление. Ще бъде представено и новото приложение на КНСБ VOX, с което..

публикувано на 23.07.19 в 08:50

Навършват се 142 години от Каварненското въстание

Днес се отбелязват 142 години от Каварненското въстание. Пред паметника на Андрей Василев Амира – водач на въстанието , ще бъдат поднесени цветя и венци от признателното население на града.През лятото на 1877 г. Андрей Василев повежда самозащитата на Каварна от нередовната турска войска и башибозушки орди, който разрушават и опожаряват..

публикувано на 23.07.19 в 08:13

Над 100 деца участват в Седмицата на морските професии във Варна

Над 100 ученици от 1-ви до 5-ти клас се включват в Седмицата на морските професии, която организира Центърът за кариерно ориентиране към Община Варна, каза за Радио Варна неговият директор Дияна Янева. Всеки ден децата се срещат с представители на различни морски професии. Заниманието е безплатно за тях и все още има няколко свободни места за..

публикувано на 23.07.19 в 07:42