Общински двудневен 100-километров поход започва в петък

Общинският пешеходен поход ще се проведе за 27-ми път на 15 и 16 юни във Варна. Походът е традиционен за туристите и всички хора, които обичат природата. Организира се от ТД “Владислав Варненчик“ с активната подкрепа на Община Варна.

Туристическият поход има за цел да запознае участниците с природните дадености на Варненския регион. Задачата му е развиване  морално- волевите качества на участниците, проверка на физическата и психическата им подготовка, за преодоляване на екстремно натоварване чрез пешеходен туризъм.

Походът ще се проведе по маршрут: жк.Виница – с.Кичево – с.Новаково – манастир Св.Марина – с.Кап.Радево–с.Зорница – с.Любен Каравелово – м.Фазанарията – Парк–музей "Вл. Варненчик". Тръгването е в петък /15 юни/ в 18.00 часа от последната спирка на автобус № 31 в жк. Виница. Финиширането е в събота /16 юни/ в 18.00 часа в Парк –музей "Вл.Варненчик“.

В похода имат право да участват всички желаещи, които са мотивирани и са в добро здравословно състояние.
ВИЖТЕ ОЩЕ

От Варна до Сърбия на колело... повече от 600 км.

Педалите вече въртят седем души от туристическото дружество „Черноморски простори“.  Групата е от колоездачи-любители, но с опит. Всеки ден ще изминават  по 80 - 120 км.  Маршрутът: Варна, Попово, Никопол, Козлодуй, Видин, Брегово - границата със Сърбия, Железни врата и обратно. Днес велосипедистите бяха изпратени от близки и роднини, пред Община..

публикувано на 21.08.18 в 14:45

Добрич тържествено отбелязва 130 години от рождението на Дора Габе

130-та годишнина от рождението на поетесата Дора Габе в Добрич ще бъде отбелязана на 24 август с тържество в Детска градина №18, която носи името на голямата българска поетеса. Рожденият ден на знаменитата добруджанка ще бъде ознаменуван и с преместването на скулптурата на Дора Габе от двора на закритото едноименно училище в двора на детската..

публикувано на 21.08.18 в 14:12

200 социално слаби жители на община Каварна ще получават топъл обяд през зимните месеци

200 жители на община Каварна, които имат ниски доходи, ще получават топъл обяд в продължение на шест месеца през зимния период - от 1 ноември 2018 г. до 30 април 2019 г. Заявления-декларации на кандидатите ще се приемат в деловодството на общината от 3 септември до 11 октомври, съобщиха от общинската управа. Право на този вид подпомагане имат лица..

публикувано на 21.08.18 в 14:02

Концерт и много изненади на рождения ден на „Албена“

„Албена“ ще празнува 49-тата си годишнина на 24-ти август, съобщи пресцентърът на ваканционното селище. Домакините са подготвили множество изненади за гостите. Сутринта в 9:00 часа на игрището на хотел „Ралица“ служителите на ваканционното селище ще се впуснат в спортна надпревара. Те ще мерят сили в три дисциплини: дърпане на въже, плажен..

публикувано на 21.08.18 в 13:50

Петима варненски зрелостници - с национална диплома

З релостниците, завършили средното си образование с пълно отличие, получиха днес почетното отличие на Министерството на образованието и науката  на специална церемония в Арт салона на Радио Варна. Това са Андриана Ушева от Математическата гимназия, както и Иван Иванов,   Елица Ганева, Радина Славова,  Жасмина Стоянова от Първа езикова гимназия. През..

публикувано на 21.08.18 в 12:29

Втора поредна година лятно училище за бъдещи първокласници от Крушари

За втора поредна година кандидат-първолачетата от община Крушари са организирани в лятно училище. През този месец 15 малчугани ежедневно посещават занимания в рамките на проект „Подкрепено детско развитие”, съобщиха от добруджанската община. Чрез интерактивни игри, разходки, спортни занимания и ателиета за детско творчество  децата, на които..

публикувано на 21.08.18 в 10:31

Студенти по изкуствата от пет държави си дават среща в ХІ-то издание на фестивала „Виа Понтика“ в Балчик

С бляскавия комедиен офис - трилър "Методът Грьонхолм" на 10 септември в Балчик ще бъде сложено началото на ХІ-то на Международния фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика”. На сцената на читалище „Паисий Хилендарски” ще излязат Светлана Бонин, Асен Блатечки, Николай Урумов, Христо Бонин. Международният форум ще бъде открит от Красимир..

публикувано на 21.08.18 в 10:14