Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жалба до областния: Вълноломът е опасен

"Това съоръжение е опасно", категоричен е  варненцът Милен Велинов, който още преди месец подал сигнал до областния управител на Варна за състоянието на варненския вълнолом. Документът е входиран в администрацията на 13 юли 2018 година, установи проверка на Радио Варна.

"В най-горното стъпало на съоръжението, където гражданите се разхождат, са зейнали дупки в бетона, а на места стърчат ръждасяли железа от арматурата, които могат да причинят контузии, наранявания и дори инфекции на разхождащите се там хора... Вследствие на бурите преди няколко месеца осветлението на места не работи, тъй като доста от лампите по стълбовете са изпочупени и не светят. Тъмнината не помага безпрепятствено да се избегнат неравностите по повърхността на вълнолома... Също така западната част на вълнолома в близост до фара е пропаднала и е наводнена...", е написал Милен Велинов в жалбата си.

Днес пред Радио Варна той уточни, че на вълнолома понякога работят по 1-2 строители, но работата е прекалено много за толкова малко хора. Въпреки това стърчащите железа вече ги няма, но осветлението продължава да е повредено и опасното съоръжение да тъне в тъма.




"Безумие е да се твърди, че поставената от рибарите стълба е причина децата да се удавят, тъй като били слезли по нея. Още преди да има стълба рибари на по над 60 години намираха начини да слизат, за да ловят риба, така че няма никакъв проблем за тинейджъри да слязат на най-долното стъпало на вълнолома със и без стълба.

Нещо повече смятам, че трябва да се изградят стълби от водата до първото стъпало на вълнолома, защото човек падне ли веднъж във водата не може повече да се качи на вълнолома, защото най-ниското му стъпало е на около 1м височина. Така, че човек, за да излезе от водата там, трябва или да плува до пясъка да Южния плаж или да заобиколи фара на вълнолома и да излезе от западната част на съоръжението", допълни Милен Велинов.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

С над 11,5 млн. лв. във Варна ще изградят и ремонтират две училища, три детски градини и общежитие

Над 11,5 млн. лева ще осигури Община Варна за проекти в областта на образователната инфраструктура. С пълно единодушие Общинският съвет даде съгласието си за обезпечаване на част от средствата, необходими за изграждане и основен ремонт на две училища, три детски градини и едно общежитие в града. Варна има одобрени проекти по програмата на..

публикувано на 25.04.24 в 12:37

Нова детска градина отваря врати тази есен във Варна

Изцяло нова детска градина ще отвори врати тази есен във Варна. С пълно единодушие Общинският съвет даде съгласието си за откриване на детското заведение на ул. „Хъшове“ №2. Строителството на градината, което започна преди няколко години, трябва да приключи през август и от новата 2024/2025 г. детското заведение ще започне дейността си, стана ясно на..

публикувано на 25.04.24 в 12:31

Птиците в две ферми в Добрич са засегнати от инфлуенца

26 случая на високо патогенна инфлуенца по птиците са регистрирани у нас от 2023 година до сега. 12 са случаите от тази година. 2 ферми в Добрич с птици са засегнати от болестта. В едноседмичен срок е необходимо да се проведат срещите по общини, стан а ясно на среща в Областна управа-Варна. В момента областта не е..

публикувано на 25.04.24 в 11:38

Парламентът освободи предсрочно председателя на НС Росен Желязков

Парламентът освободи предсрочно председателя Росен Желязков, предаде БНР. Решението беше взето с 129 гласа "за" и 103 "против".  "Понякога трябва да замълчиш, за да бъдеш чут", заяви Желязков в словото си преди гласуването на оставката и се обърна към залата с думите: "Благодаря за доверието и недоверието, те са огледала на самооценката". "Всички..

публикувано на 25.04.24 в 11:27
Община Балчик

Потвърдиха избора на ликвидатор на общинското дружество "Търговски център - Кранево"

Общински съвет потвърди избора си на ликвидатор за общинското търговско дружество "Търговски център - Кранево". Решението беше върнато от областния управител за ново обсъждане с мотива, че предложеното лице не е в списъка на ликвидаторите, обявен от Агенцията по вписванията. На заседанието на местния парламент този..

публикувано на 25.04.24 в 11:24

Подготвят проекти за реконструкция на Летния театър и ремонт на градинката на ул. „Цар Симеон“,

Подготвят проекти за реконструкция на Летния театър и ремонт на градинката на  ул. „Цар Симеон“, където бе открита късноантичната стена на стария Одесос. За реализирането им ще бъдат използвани европейски средства по програма  „Развитие на регионите“ 2021-2027. Финансиране ще получат общо 12 проекта, а общата стойност на помощта е 43,8 млн. лева...

публикувано на 25.04.24 в 11:22
Росен Желязков

Депутатите обсъждат оставката на Росен Желязков

Пленарният ден започна с липса на кворум и 30 минутна почивка, след което продължи с дебатите по исканата оставка на председателя на НС, предаде  БГНЕС. "Днес трябваше да се гласува оставката на председателя на НС Росен Желязков, което искане бе инициирано от БСП, "Възраждане" и ПП-ДБ. Обратно на това искане част от групите на ПП-ДБ и БСП също не се..

публикувано на 25.04.24 в 10:12