Изложба живопис на Илияна Петкова

| обновено на 13.09.18 в 17:37

14 септември, петък, Арт салон на Радио Варна, 18.30 часа

"Преди и след" - самостоятелната изложба на младата авторка Илияна Петкова.

Илияна Петкова е на 23 години, от град Тервел. Завършила е изобразително изкуство към Софийския университет. Има три самостоятелни изложби, две с живописни картини и една с фотографии.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Иновативни мостове от спагети издържат до 12 килограма

Мостове от спагети, направени в състезанието за креативни умения на Варненския свободен университет, останаха здрави след натоварване дори от 12 килограма. Тестът е за 4 килограма и повечето го издържаха, но някои показаха  и много по-голяма устойчивост.  14 ученически отбора от 8 професионални гимназии по архитектура, строителство и геодезия..

публикувано на 18.11.18 в 10:10

В Добрич почитат жертвите на ПТП с панихида

Всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия. Ежегодно, в резултат от инциденти по пътищата, стотици губят живота си, хиляди получават тежки наранявания, значителен е броят и на пострадалите с увреждания за цял живот. Мащабът на проблема нараства всяка година,..

публикувано на 18.11.18 в 09:38

Улица "Прилеп" във Варна остава затворена за движение и днес

Ограничението остава в сила до 5.00 часа в понеделник. Причината е смяна на канализация. Това наложи промяна в движението на автобуси по няколко линии на обществения транспорт. От „Градски транспорт“ съобщават, че автобусите с номера 10, 12 и 23 от ЖП Гара, след спирки „Янко Михайлов“ и „Проектантска“, ще се движат по бул. „Цар Освободител“, а..

публикувано на 18.11.18 в 06:52

Късна есен във Варна

Облачно ще е времето днес. На отделни места ще има временни разкъсвания и намаления на облачността. Преди пладне ще завали дъжд над югоизточните райони, а привечер валежите ще обхванат голяма част от района с възможни по-значителни количества над Югоизточна България и по Южното Черноморие. За Варна очакваната максимална температура е около 8..

публикувано на 18.11.18 в 06:24
Йордан Йорданов

Йордан Йорданов: 80 процента от водопроводите в Добрич вече са подменени по Проекта за воден цикъл

Активно се работи по проекта за Водния цикъл в Добрич, като почти 80% от водопроводите в града вече са подменени. "С проекта ще бъдат решени проблемите с водоподаването, честите аварии и големите загуби на вода", подчерта в обзорното предаване „Позиция“ на Радио Варна кметът на Добрич Йордан Йорданов. Той се извини за повсеместните изкупни..

публикувано на 17.11.18 в 16:23
Един от предходните протести във Варна

Протестите във Варна продължиха и днес

Близо 50 протестиращи отново за кратко блокираха кръстовището пред Община Варна с искане за незабавна оставка на правителството Бойко Борисов, съобщава „Фокус“. Осми пореден ден варненци протестират срещу високите цени на горивата в подкрепа на майките на деца с увреждания и смяна на системата. Въпреки оставката на вицепремиера Валери Симеонов,..

публикувано на 17.11.18 в 15:45
Проф. Розалина Димова

Проф. Розалина Димова: Подготвяме документите за институционалната акредитация на ТУ

Документите за институционалната акредитация на Техническия университет във Варна трябва да бъдат готови до месец юни следващата година. "Усилията на цялото административно ръководство са насочени към достойното представяне на Техническия университет през Националната агенция за оценяване и акредитация", това заяви в обзорното предаване..

публикувано на 17.11.18 в 13:39