"Есенно и носталгично" - поредна среща с писателката Неда Антонова

| обновено на 13.09.18 в 17:38

14 септември, петък, 16.00 часа, Арт салона на Радио Варна

"Литературата е особен инстинкт за размножаване: приживе да се видиш въплътен в най-различни човеци и да изживееш техните животи. И не славата и известността, а утоляването на тази жажда е единствената награда на автора. Свободата не означава правото да нарушаваш правилата, а възможността да се бориш за по-справедливи правила. Има големи и малки държави, но няма големи и малки родини. За родината всеки от нас има тайно сърце. И в него Тя е единствената любима. Където и да отидеш по света, както и да живееш, върху теб винаги ще пада и светлината, и сянката на народа, от който си произлязъл. Съвестта е онова вътрешно чувство, което кара човека да се отнася към другите като към себе си. Понякога е по-добре да живеем заради онова, което нещата символизират, отколкото заради самите неща. Бог винаги ни изпраща събития, хора и обстоятелства, достойни за нашата възраст. Дълбоката старост прилича на вътреутробния живот: жив си, можеш да мърдаш, чуваш и виждаш едва-едва, ако ти дадат – ще имаш, ако не ти дадат – ще се надяваш. Но и в двата случая нямаш търпение - да се родиш, или да умреш – т.е. да се усетиш свободен. Гробището - каменната градска книга за похвали и оплаквания. Искам да живея точно така, както после ще пише над камъка ми надгробен. Всеки от нас е пожизнен подарък за някого. Няма по-красива и по-беззащитна природа от българската. Всяка взаимност е вид робство, както и всяко робство съдържа момент на взаимност. Аз не знам, но чувството ми знае."

Заповядайте в Арт салона на Радио Варна на среща с великолепната Неда Антонова, където минутите ще се превърнат във вълшебство, защото тя ще е с нас и ще ни говори - за есента, за Любовта, за носталгията, за книги, животи и светове...

Входът е свободен и отворен за всички! Очакваме ви!

ВИЖТЕ ОЩЕ

Нова организация на транспорта в Белослав

Реорганизацията на комуникационно – транспортната мрежа на територията на Белослав е заради новата учебна година и предстоящия зимен сезон, съобщава на сайта си местната администрация. Промяната предвижда забраняване  паркирането на автомобили  по улица „ Трети март” в участъка от кръстовището на ул. „Св.Св.Кирил и Методий” и ул. „Трети март” до..

публикувано на 23.09.18 в 12:06

Пътища в ремонт в Източна България

Продължават ремонтите дейности по пътищата от републиканската мрежа в Източна България, съобщава на сайта си Агенция "Пътна инфраструктура". До 23 декември движението па автомагистрала „Черно море“  област Варна от км 0+000 до км 8+600 ще се осъществява  двупосочно в платното за Бургас, поради ремонтни дейности на асфалтовата настилка...

публикувано на 23.09.18 в 12:00

Събират опасни отпадъци от домакинствата

Мобилен пункт ще приема опасни отпадъци от домакинствата във Варна между 26 и  29 септември, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна.  Гражданите могат да предават  лекарства с изтекъл срок на годност; живачни термометри и живак; почистващи препарати, дезинфектанти,..

публикувано на 23.09.18 в 11:02

Вход свободен в седмицата на спорта

От днес до следващата неделя – 30 септември, Варна е част от инициативите, които са свързани с европейската седмица на спорта. Мотото ѝ е „Бъди активен“. Открити тренировки по тенис на маса, любителски и благотворителни бягания, кондиционна тренировка на открито, планинско колоездене и дори домакинство на открития национален турнир по..

публикувано на 23.09.18 в 09:09

Чистят плажа под хижа "Ветеран"

Доброволци организират почистване на плажа „Ветеран“ днес . Началото на почистването е от 10.30 ч., а за краен момент е посочен 14.30 ч.  Инициативата е в подкрепа на каузата „Черно море, свободно от пластмаса“. Зад нея застават и хората, които се впуснаха в първото в страната морско предизвикателство Wind2win - сърфистите Илияна..

публикувано на 23.09.18 в 08:22

Вятър и летни температури в първия есенен ден

Астрономическата есен настъпи малко преди разсъмване тази сутрин - в 4.54 тази сутрин. Днес е денят на есенното равноденствие, при който денят като продължителност е равен на нощта. От утре - 24 септември, денят започва да намалява, а нощта да расте до денят на зимното слънцестоене. Тази година той се пада на 21 декември в 22.23 ч. българско..

публикувано на 23.09.18 в 06:13

Ден без автомобили - снимки

С различни  идеи и много игри и този път във Варна отбелязват Денят без автомобили. До 19 часа остава затворен  булевард "Княз Борис |"  от Севастопол до Икономическия университет . Играта на шах с големи фигури традиционно присъства в пешеходната зона. И тъй като е ден за разходка, някой от малчуганите се придвижват между царицата и пешката с..

обновено на 22.09.18 в 15:50