"Есенно и носталгично" - поредна среща с писателката Неда Антонова

| обновено на 13.09.18 в 17:38

14 септември, петък, 16.00 часа, Арт салона на Радио Варна

"Литературата е особен инстинкт за размножаване: приживе да се видиш въплътен в най-различни човеци и да изживееш техните животи. И не славата и известността, а утоляването на тази жажда е единствената награда на автора. Свободата не означава правото да нарушаваш правилата, а възможността да се бориш за по-справедливи правила. Има големи и малки държави, но няма големи и малки родини. За родината всеки от нас има тайно сърце. И в него Тя е единствената любима. Където и да отидеш по света, както и да живееш, върху теб винаги ще пада и светлината, и сянката на народа, от който си произлязъл. Съвестта е онова вътрешно чувство, което кара човека да се отнася към другите като към себе си. Понякога е по-добре да живеем заради онова, което нещата символизират, отколкото заради самите неща. Бог винаги ни изпраща събития, хора и обстоятелства, достойни за нашата възраст. Дълбоката старост прилича на вътреутробния живот: жив си, можеш да мърдаш, чуваш и виждаш едва-едва, ако ти дадат – ще имаш, ако не ти дадат – ще се надяваш. Но и в двата случая нямаш търпение - да се родиш, или да умреш – т.е. да се усетиш свободен. Гробището - каменната градска книга за похвали и оплаквания. Искам да живея точно така, както после ще пише над камъка ми надгробен. Всеки от нас е пожизнен подарък за някого. Няма по-красива и по-беззащитна природа от българската. Всяка взаимност е вид робство, както и всяко робство съдържа момент на взаимност. Аз не знам, но чувството ми знае."

Заповядайте в Арт салона на Радио Варна на среща с великолепната Неда Антонова, където минутите ще се превърнат във вълшебство, защото тя ще е с нас и ще ни говори - за есента, за Любовта, за носталгията, за книги, животи и светове...

Входът е свободен и отворен за всички! Очакваме ви!

ВИЖТЕ ОЩЕ

Съдът пусна под "домашен арест" пенсионерката, помагала на ало-измамници

Пенсионерката, която имаше лошия късмет да участва в опит за измама на варненски прокурор, ще чака края на разследването под домашен арест, реши Районният съд. 79-годишната Веселинка Ралчева беше задържана на 20 февруари за участие като "муле" в поредното ало-ужилване. В посочения ден, измамници се обаждат на стационарен телефон, без да подозират, че..

публикувано на 22.02.19 в 16:52

Започва ремонтът на подлеза на "Дубровник" - има обходни маршрути

Във връзка с предстоящи строително-ремонтни работи по бул. „Васил Левски“, в участъка от ул. „Подвис“ до бул. „Осми приморски полк“, от 25-ти февруари, понеделник, се предвижда затваряне на участъка от бул. „Васил Левски“ - северното платно, в зоната на ул. „Дубровник“, съобщават от община Варна. Започва се работа по изпълнение на ремонтни..

публикувано на 22.02.19 в 16:16

Розов бус стана заложник на новите тротоари на ул. "Петър Райчев"

Розов бус от месеци е паркирал в тревната площ в кв. "Левски". И най-вероятно ще остане поне още толкова след като вече е заложник на новите бордюри и тротоари в локалните платна на бул. "Васил Левски". Палавото товарно возило е паркирано пред блока на ул. "Петър Райчев" 14. Той очевидно е собственост на фирма "Pink Panther" ООД. Или поне така е..

публикувано на 22.02.19 в 15:51

Морски курсанти ще изучават киберсигурност

Нова специалност за курсанти -"кибероперации", откриват във Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" във Варна, това съобщи пред ученици и граждани в Деня на отворените врати на училището доц.Юлиян Цонев - ръководител на катедра "Комуникационна и компютърна техника", която беше създадена миналата година. Той допълни, че у нас..

публикувано на 22.02.19 в 15:44

Детска градина "Теменужка" отново ще работи от понеделник

От понеделник – 25-и февруари, филиалът на детска градина „Теменужка“ на ул. „Шейново“ 18 отново ще работи с деца, съобщават от дирекция „Образование и младежки дейности“ в Община Варна. В продължение на седмица бе извършен ремонт на котела и в сградата вече е осигурено необходимото отопление. Забавачката беше затворена на 15 февруари заради..

публикувано на 22.02.19 в 15:07

Концесионерът на мина "Оброчище" търси заем, за да плати на работниците и НАП

Концесионерът на мангановия рудник „Оброчище“ край Балчик ще кандидатства за заем пред чуждестранна банка, за да заплати задълженията си към НАП и работниците. Резултатът се очаква в края на март след приключване на правния и финансов анализ на фирмата. Това съобщават от „Евроманган“ ЕАД – с. Църква в отговор на поредица публикации през..

публикувано на 22.02.19 в 14:57

"Хотели върху дюните може, а хавлия и чадър - не!“

Екологични организации се обявиха против промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, одобрени от правителството в сряда. В тях се предвижда  поставянето на чадър и шезлонг върху дюните да се санкционира с глоби от 500 до 1000 лева. Становище до Министерството на туризма са изпратили от Сдружението „Да запазим „Корал“ ...

публикувано на 22.02.19 в 14:52