"Есенно и носталгично" - поредна среща с писателката Неда Антонова

| обновено на 13.09.18 в 17:38

14 септември, петък, 16.00 часа, Арт салона на Радио Варна

"Литературата е особен инстинкт за размножаване: приживе да се видиш въплътен в най-различни човеци и да изживееш техните животи. И не славата и известността, а утоляването на тази жажда е единствената награда на автора. Свободата не означава правото да нарушаваш правилата, а възможността да се бориш за по-справедливи правила. Има големи и малки държави, но няма големи и малки родини. За родината всеки от нас има тайно сърце. И в него Тя е единствената любима. Където и да отидеш по света, както и да живееш, върху теб винаги ще пада и светлината, и сянката на народа, от който си произлязъл. Съвестта е онова вътрешно чувство, което кара човека да се отнася към другите като към себе си. Понякога е по-добре да живеем заради онова, което нещата символизират, отколкото заради самите неща. Бог винаги ни изпраща събития, хора и обстоятелства, достойни за нашата възраст. Дълбоката старост прилича на вътреутробния живот: жив си, можеш да мърдаш, чуваш и виждаш едва-едва, ако ти дадат – ще имаш, ако не ти дадат – ще се надяваш. Но и в двата случая нямаш търпение - да се родиш, или да умреш – т.е. да се усетиш свободен. Гробището - каменната градска книга за похвали и оплаквания. Искам да живея точно така, както после ще пише над камъка ми надгробен. Всеки от нас е пожизнен подарък за някого. Няма по-красива и по-беззащитна природа от българската. Всяка взаимност е вид робство, както и всяко робство съдържа момент на взаимност. Аз не знам, но чувството ми знае."

Заповядайте в Арт салона на Радио Варна на среща с великолепната Неда Антонова, където минутите ще се превърнат във вълшебство, защото тя ще е с нас и ще ни говори - за есента, за Любовта, за носталгията, за книги, животи и светове...

Входът е свободен и отворен за всички! Очакваме ви!

ВИЖТЕ ОЩЕ

Във Варна протестите продължават

Близо 200 души се събраха пред Катедралата във Варна и преди минути потеглиха  по булевард "Владислав Варненчик" към магистрала "Хемус". Блокират за минути всяко кръстовище, през което преминават. Хрониката на днешния протест: Протестът започна в 14 часа, както предварително беше обявено. 30-тина автомобила със знамена се събраха  на..

обновено на 18.11.18 в 15:16
спасителен кораб

Морски НПО-та настояват за ремонт на спасителен кораб "Перун"

Морски организации настояват държавата да спре обществената поръчка за нови спасителни кораби и с парите да ремонтира единствения специализиран за тези цели плавателен съд – „Перун“. Вече десет години кораба е на кея и оставен без екипаж, с мотива, че поддръжката му излиза скъпо. Експертите от Морските организации са изпратили предложението си и..

публикувано на 18.11.18 в 14:22

Протестиращи от Добрич се отправиха към румънската граница. Шуменци блокираха АМ "Хемус"

Около 400 автомобила от Шумен напълно блокираха АМ "Хемус" при пътен възел "Белокопитово". Протестите в Добричко се разрастват. Към недоволството се присъединяват и жителите на Генерал Тошево . Автоколона потегли към границата с Румъния при Кардам. Исканията включват и повече работни места в малките общини. Във Варна 40 коли се включиха в..

публикувано на 18.11.18 в 14:19

Иновативни мостове от спагети издържат до 12 килограма

Мостове от спагети, направени в състезанието за креативни умения на Варненския свободен университет, останаха здрави след натоварване дори от 12 килограма. Тестът е за 4 килограма и повечето го издържаха, но някои показаха  и много по-голяма устойчивост.  14 ученически отбора от 8 професионални гимназии по архитектура, строителство и..

публикувано на 18.11.18 в 10:10

В Добрич почитат жертвите на ПТП с панихида

Всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия. Ежегодно, в резултат от инциденти по пътищата, стотици губят живота си, хиляди получават тежки наранявания, значителен е броят и на пострадалите с увреждания за цял живот. Мащабът на проблема нараства всяка година,..

публикувано на 18.11.18 в 09:38

Улица "Прилеп" във Варна остава затворена за движение и днес

Ограничението остава в сила до 5.00 часа в понеделник. Причината е смяна на канализация. Това наложи промяна в движението на автобуси по няколко линии на обществения транспорт. От „Градски транспорт“ съобщават, че автобусите с номера 10, 12 и 23 от ЖП Гара, след спирки „Янко Михайлов“ и „Проектантска“, ще се движат по бул. „Цар Освободител“, а..

публикувано на 18.11.18 в 06:52

Късна есен във Варна

Облачно ще е времето днес. На отделни места ще има временни разкъсвания и намаления на облачността. Преди пладне ще завали дъжд над югоизточните райони, а привечер валежите ще обхванат голяма част от района с възможни по-значителни количества над Югоизточна България и по Южното Черноморие. За Варна очакваната максимална температура е около 8..

публикувано на 18.11.18 в 06:24