Японците са го измислили - спиш повече, печелиш повече!

Докато в Европа се чудим кое е по-доброто часово време - зимното или лятното, японците са го измислили...

Частна японска компания започна да стимулира материално своите служители, които отделят достатъчно време за сън, съобщава местната телевизия Ен Ейч Кей.

Собственикът и мениджърът на фирмата за организация на сватби, фестивали, конференции и други масови прояви "Крейзи" са установили, че производителността на труда и инициативността на персонала значителни ще се увеличат ако служителите отделят достатъчно време за сън.

За целта те са създали специално приложение за смартфон, което да отчита продължителността на съня на всеки служител и да изпраща информацията към компютърната мрежа на компанията.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Първият подземен транспортен тунел под Лос Анджелис е готов

Подземният тунел под Лос Анджелис, щата Калифорния, замислен от американския бизнесмен Илон Мъск като алтернатива на наземния транспорт и метро, е почти готов и ще влезе в експлоатация на 10 декември. За това, съобщи самият Илон Мъск на своята страница в „Туитър“. „Първият тунел е практически готов...

публикувано на 22.10.18 в 11:04

Новият бюджет на НЗОК: Още 180 млн. лева за болниците

Проектобюджетът на Националната здравноосигурителна каса за следващата година ще бъде обсъден на заседание на Надзорния съвет на институцията. Предвиждат се повече пари по почти всички направления, съобщи БНТ. Догодина бюджетът за здраве ще се увеличи с около 490 млн. лв. Така ще надхвърли 4 млрд...

публикувано на 22.10.18 в 10:56

"Ню Йорк таймс": Администрацията на Тръмп връща старата дефиниция за пол

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп обмисля да стесни дефиницията за пол, определяйки го като непроменливо биологично качество, определяно от гениталиите при раждането, пише в. "Ню Йорк таймс", определяйки тази стъпка като "най-драстичната досега мярка в усилията на правителството да върне назад признаването и защитата на правата..

публикувано на 22.10.18 в 10:29

Лодка с мигранти потъна край Бодрум, има загинали и ранени

Лодка с мигранти потъна днес в морето недалеч от турския курорт Бодрум. При инцидента има загинали и много ранени, предадоха Ройтерс и турската телевизия НТВ. По данни на НТВ в лодката е имало близо 30 мигранти, сред които деца и жени. Те са искали да стигнат до гръцкия о-в Кос. Седемнадесет души бяха спасени от бреговата охрана и местни..

публикувано на 22.10.18 в 10:16

Насекомите в Карибския регион са намалели застрашително

Учени от САЩ и Мексико установиха, че е налице значително намаляване на численността на насекомите в тропическите гори в националния резерват Ел Юнке в Пуерто Рико, съобщи Сайънс алърт. Освен това там са изчезнали много насекомоядни животни. По думите на експертите, това е своеобразно потвърждение на тенденция, свързана със заплаха за..

публикувано на 22.10.18 в 10:13
Стивън Хокинг

Инвалидната количка и докторската дисертация на Стивън Хокинг на търг в "Кристис"

Аукционната къща "Кристис" ще предложи на търг лични вещи на британския теоретичен физик Стивън Хокинг, сред които екземпляр от докторската дисертация и инвалидна количка на учения. 22 предмета ще бъдат обявени на търга, включително книги, научни статии и награди на Хокинг. Сред тях е и екземпляр от петте съществуващи копия на написаната през 1965 г...

публикувано на 22.10.18 в 06:36

Йордания иска да сложи край на преотстъпването на територии на Израел

Кралят на Йордания Абдула Втори обяви днес, че неговата страна е информирала Израел за желанието си да си върне зоните, преотстъпени му за период от 25 години. Преотстъпването на териториите е по силата на мирното споразумение от 1994 г., предадоха световните агенции. Според договора Израел получава частна поземлена собственост и специални права..

публикувано на 21.10.18 в 17:20