Най-бързата българка подкрепи лечението на Митко от село Оброчище

Ивет Ла­ло­ва да­ри своя фла­нел­ка с ав­тог­раф за тър­га, кой­то на­би­ра сред­ства за ле­че­ние­то на 32-го­диш­ния Ди­ми­тър Стоев от бал­чиш­ко­то се­ло Об­ро­чи­ще. Фла­нел­ка­та от еки­пи­ров­ка­та и за Олим­пий­ски­те иг­ри в Рио де Жа­ней­ро през 2016 г.

СнимкаОс­вен Ла­ло­ва още ня­кол­ко име­ни­ти на­ши спор­тис­ти, сред кои­то све­тов­на­та звез­да в те­ни­са Гри­гор Ди­мит­ров, звез­ди­те в ат­ле­ти­ка­та ни Ти­хо­мир Ива­нов и Ми­ре­ла Де­ми­ре­ва, грос­май­сто­ри­те Пе­тър Ве­ли­ков и Мом­чил Ни­ко­лов, фут­бол­ни­те клу­бо­ве "Ди­на­мо" Мос­ква и "Чер­но­мо­рец" Бал­чик и лов­но-стрел­ко­ви ком­плекс "Ад­ми­рал" (Бал­чик) да­ри­ха свои ар­ти­ку­ли за бла­гот­во­ри­тел­ния търг, ор­га­ни­зи­ран в под­кре­па на Ди­ми­тър.

Онлайн наддаването ще прик­лю­чи на 17 ноем­ври. Датата е неслучайна – тази година се навършва четвърт век от знаменитата победа на България срещу Франция като гост. Нека чудото от „Парк де Пренс" се пренесе и в тази благотворителна кауза, призовават организаторите.

Стартовите цени са 50 и 100 лева със стъпка за наддаване 10 процента. Фланелката от юбилейния мач за 100-годишнината на „Левски” на Валери Божинов засега държи най-високата цена – 530 лева.

Все­ки, кой­то же­лае да ста­не при­те­жа­тел на ня­кой от уни­кал­ни­те ар­ти­ку­ли, мо­же да над­да­ва за тях. Съ­би­тие­то е във фей­сбук под име­то "Бла­гот­во­ри­те­лен търг за ле­че­ние­то на Ди­ми­тър Стоев".

Вслед­ствие на зло­по­лу­ка пре­ди че­ти­ри го­ди­ни мла­дият мъж е парализиран. За ле­че­ние­то му в кипърска болница се събират 60 000 ев­ро.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Горско стопанство Царево: Отсечената борова гора край "Арапя" не е гора

Борова гора се изсича край къмпинг „Арапя“ за строителството на 6 двуетажни вили. Според становище на Държавното горско стопанство в Царево имотът, който е на първа линия до морето, не попада в горска територия. От Регионалната екоинспекция в Бургас и Община Царево заявиха, че строителството е законно.  Масово строителство започна по Южното Черноморие...

публикувано на 24.01.19 в 11:53

Месец на епиграмата в Балчик

Всеки може да се включи в Месеца на епиграмата, обявен от литературния клуб „Йордан Кръчмаров“ в Балчик. На 5 февруари майсторът на епиграмата, балчиклията Добри Георгиев, ще определи най-добрия сред участниците. Ще има и награди. Епиг­ра­ма­та е крат­ко са­ти­рич­но сти­хот­во­ре­ние, кое­то с ос­троу­мие и нео­чак­ва­ни об­ра­ти..

публикувано на 24.01.19 в 11:52

Аладжа манастир, Римски терми и парк-музеят вече са част от 100-те национални туристически обекта на България

Аладжа манастир, Римски терми и парк-музей „Владислав Варненчик“ вече са включени в списъка на 100-те национални туристически обекта на България . Това стана ясно на заседанието на ПК „Туризъм, търговия и рекламна дейност“.  Доскоро Варненска област беше представена от само два обекта – Регионалния исторически музей и Музея на мозайките в Девня,..

публикувано на 24.01.19 в 11:21

Очаква се увеличение на билетчето за Зоопарка

Искане за двойно увеличение на билетите е входирало в общината ръководството на варненския Зоопарк. Предложението ще бъде обсъждано и гласувано тези дни в ресорните комисии на Общинския съвет във Варна. То е за увеличение на детския билет от 50 ст. на 1 лев, за ученици и пенсионери от 1 лв. на 2 лв., а на билета за възрастни от 1,50 на 3 лв.,..

публикувано на 24.01.19 в 09:49

30 часа без вода остава "Владиславово"

Поради  продължаване  изграждане на връзки от фирма "Хидрострой" на  24 януари (четвъртък),  до около 14 часа без вода в кв. "Владиславово" ще бъдат: част от I-ви микрорайон - абонатите над Пощата, блокове от 18 до 36, от 50 до 57, от 401 до 409; местностите Жълъдови хълмове, Балъм дере, Лозята, Ментеше, Гъбена махала. Това е четвъртото..

обновено на 24.01.19 в 09:06

Адреси без ток

На 24.01.2019 от 09:00 ч. до 15:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна, ул. “Андрей Сахаров“ № 11Б вх. 1 и вх. 2, №13. На 24.01.2019 от 09:30 ч. до 11:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на..

публикувано на 24.01.19 в 06:26

Облачно време днес

На много места с прекъсвания ще превалява предимно слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, който следобед в Североизточна България ще се обърне от североизток, ще проникне по-студен въздух и на места, главно по поречието на Дунав е възможно да превали и сняг. Максимални температури между 7 и 12 градуса, по поречието на Дунав от 2..

публикувано на 24.01.19 в 06:23