Най-бързата българка подкрепи лечението на Митко от село Оброчище

Ивет Ла­ло­ва да­ри своя фла­нел­ка с ав­тог­раф за тър­га, кой­то на­би­ра сред­ства за ле­че­ние­то на 32-го­диш­ния Ди­ми­тър Стоев от бал­чиш­ко­то се­ло Об­ро­чи­ще. Фла­нел­ка­та от еки­пи­ров­ка­та и за Олим­пий­ски­те иг­ри в Рио де Жа­ней­ро през 2016 г.

СнимкаОс­вен Ла­ло­ва още ня­кол­ко име­ни­ти на­ши спор­тис­ти, сред кои­то све­тов­на­та звез­да в те­ни­са Гри­гор Ди­мит­ров, звез­ди­те в ат­ле­ти­ка­та ни Ти­хо­мир Ива­нов и Ми­ре­ла Де­ми­ре­ва, грос­май­сто­ри­те Пе­тър Ве­ли­ков и Мом­чил Ни­ко­лов, фут­бол­ни­те клу­бо­ве "Ди­на­мо" Мос­ква и "Чер­но­мо­рец" Бал­чик и лов­но-стрел­ко­ви ком­плекс "Ад­ми­рал" (Бал­чик) да­ри­ха свои ар­ти­ку­ли за бла­гот­во­ри­тел­ния търг, ор­га­ни­зи­ран в под­кре­па на Ди­ми­тър.

Онлайн наддаването ще прик­лю­чи на 17 ноем­ври. Датата е неслучайна – тази година се навършва четвърт век от знаменитата победа на България срещу Франция като гост. Нека чудото от „Парк де Пренс" се пренесе и в тази благотворителна кауза, призовават организаторите.

Стартовите цени са 50 и 100 лева със стъпка за наддаване 10 процента. Фланелката от юбилейния мач за 100-годишнината на „Левски” на Валери Божинов засега държи най-високата цена – 530 лева.

Все­ки, кой­то же­лае да ста­не при­те­жа­тел на ня­кой от уни­кал­ни­те ар­ти­ку­ли, мо­же да над­да­ва за тях. Съ­би­тие­то е във фей­сбук под име­то "Бла­гот­во­ри­те­лен търг за ле­че­ние­то на Ди­ми­тър Стоев".

Вслед­ствие на зло­по­лу­ка пре­ди че­ти­ри го­ди­ни мла­дият мъж е парализиран. За ле­че­ние­то му в кипърска болница се събират 60 000 ев­ро.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Дарете кръв на Цветница във Варна

По традиция на Цветница Центърът по трансфузионна хематология във Варна организира кръводарителска кампания, за да осигури кръв и кръвни продукти за предстоящите почивни дни. Инициативата се подкрепя от варненското сдружение “Благотворителност и спорт”. От сдружението напомнят, че болниците във Варна приемат пациенти не само от областта,..

публикувано на 20.04.19 в 16:41

Зоопаркът обяви конкурс за рисунка

Конкурс за рисунка на тема "Аз обичам животните" обяви Зоопаркът във Варна . Поводът е Международния ден на Земята на 22 април. Малките художници трябва да предадат творбите си до 1 май вкл. на касата на зоокъта. В самия ден на Земята ще бъде изнесена и полезна информация за защитените видове животни, които обитават зоологическата градина...

публикувано на 20.04.19 в 15:43

300 милиона евро за предприемачи предоставя Фонда на Фондовете до 2023 г.

Нови финансови възможности за предприемачите от всички сектори се предоставят през новия програмен период от европейските структурни инвестиционни фондове - това съобщи във Варна Ангелина Тодорова - ръководител на звено „Координация” във Фонда на фондовете, която изнесе лекция по време на регионален форум на „Предприемачи - Герб” на тема..

публикувано на 20.04.19 в 14:43
Емил Радев

Емил Радев: "България е последната държава в ЕС с "вечни длъжници" и това трябва да се промени"

Новата европейска директива, свързана с несъстоятелността, приета преди седмица по предложение на евродепутата Емил Радев, дава възможност за втори шанс на коректни работодатели и за запазване на работни места - това стана ясно по време на регионалния форум "Бизнес и инвестиции", организиран от "Предприемачи-Герб", който се провежда във Варна...

публикувано на 20.04.19 в 14:32

Започна асфалтирането на бул. "Левски"

След месеци ремонтни дейности, затруднен трафик, промени в маршрути и разписания и затруднения в придвижването на варненци, започва полагането на асфалт по част от новоизградения бул. “ Васил Левски”. Това налага и затварянето на булеварда в понеделник за движение в участъка от ул. “Подвис” до кръговото кръстовище на бул. “Цар Освободител”...

публикувано на 20.04.19 в 14:16

Облачно и в неделя

През нощта облачността временно ще намалее, на много места до изясняване. Ще е почти тихо,само по Черноморието вечерта все още ще духа слаб до умерен северозападен вятър, но и тук постепенно ще отслабне. Преобладаващи минимални температури между 0 и 5 градуса, за Варна около 4. На много места ще се образуват слани! Утре облачността отново ще се..

публикувано на 20.04.19 в 14:09

Детско изложение за образованието във Варна

Около 40 детски образователни организации представят дейността си в изложението "Оранжево морето" , което цели да събере и покаже на едно място всички извънкласни дейности за деца от 3 до 17 г. във Варна. Зад идеята стоят Лора Драгнева и Силвия Дечева, които преди близо година създадоха и единственият за момента информационен канал за детски..

обновено на 20.04.19 в 13:32