Най-бързата българка подкрепи лечението на Митко от село Оброчище

Ивет Ла­ло­ва да­ри своя фла­нел­ка с ав­тог­раф за тър­га, кой­то на­би­ра сред­ства за ле­че­ние­то на 32-го­диш­ния Ди­ми­тър Стоев от бал­чиш­ко­то се­ло Об­ро­чи­ще. Фла­нел­ка­та от еки­пи­ров­ка­та и за Олим­пий­ски­те иг­ри в Рио де Жа­ней­ро през 2016 г.

СнимкаОс­вен Ла­ло­ва още ня­кол­ко име­ни­ти на­ши спор­тис­ти, сред кои­то све­тов­на­та звез­да в те­ни­са Гри­гор Ди­мит­ров, звез­ди­те в ат­ле­ти­ка­та ни Ти­хо­мир Ива­нов и Ми­ре­ла Де­ми­ре­ва, грос­май­сто­ри­те Пе­тър Ве­ли­ков и Мом­чил Ни­ко­лов, фут­бол­ни­те клу­бо­ве "Ди­на­мо" Мос­ква и "Чер­но­мо­рец" Бал­чик и лов­но-стрел­ко­ви ком­плекс "Ад­ми­рал" (Бал­чик) да­ри­ха свои ар­ти­ку­ли за бла­гот­во­ри­тел­ния търг, ор­га­ни­зи­ран в под­кре­па на Ди­ми­тър.

Онлайн наддаването ще прик­лю­чи на 17 ноем­ври. Датата е неслучайна – тази година се навършва четвърт век от знаменитата победа на България срещу Франция като гост. Нека чудото от „Парк де Пренс" се пренесе и в тази благотворителна кауза, призовават организаторите.

Стартовите цени са 50 и 100 лева със стъпка за наддаване 10 процента. Фланелката от юбилейния мач за 100-годишнината на „Левски” на Валери Божинов засега държи най-високата цена – 530 лева.

Все­ки, кой­то же­лае да ста­не при­те­жа­тел на ня­кой от уни­кал­ни­те ар­ти­ку­ли, мо­же да над­да­ва за тях. Съ­би­тие­то е във фей­сбук под име­то "Бла­гот­во­ри­те­лен търг за ле­че­ние­то на Ди­ми­тър Стоев".

Вслед­ствие на зло­по­лу­ка пре­ди че­ти­ри го­ди­ни мла­дият мъж е парализиран. За ле­че­ние­то му в кипърска болница се събират 60 000 ев­ро.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Кукери на протеста: Гонят злите сили!

От Катедралата започва днес протестът във Варна. Над  500 човека са се събрали на централния площад, за да възразят срещу високите цени на горивата и в подкрепа на майките на деца с увреждания. Поне така беше формулиран протестът при началото му миналата седмица. Сега най-честите скандирания са "Оставка" и недоволните твърдят, че са срещу..

публикувано на 13.11.18 в 18:15

Увеличиха глобата на управителя на „Евроманган“ на 5000 лева

Добричкият окръжен съд уважи протеста на прокуратурата и увеличи размера на наложената глоба на управителя на „Евроманган“ на 5000 лева. Уважен е протестът на Районната прокуратура в Добрич срещу решението на Добричкия районен съд. С него управителят и представляващ „Евроманган“ ЕАД британски гражданин Уелинг Е. е бил признат за виновен, че в..

публикувано на 13.11.18 в 17:39

Ученик от Провадия спечели състезание по медиация

Победител в първото в България  състезание по медиация за ученици, което се проведе във Варна с участието на девет отбора от Варненска област, стана Недялко Недялков от професионалната гимназия "Цар Симеон Велики" в Провадия. Наградата му беше връчена от председателя на Варненския окръжен съд Марин Маринов. Даниела Стойнова попита Недялков..

публикувано на 13.11.18 в 17:02

Седем фирми в търга за новите военни кораби

Седем фирми - две от Германия и по една от Испания,  Холандия, Италия,Франция и България са потвърдили желанието си да участват в търга за изграждането на два многофункционални модулни патрулни кораби за ВМС. Това съобщи във Варна контраадмирал Митко Петев - командир на Военноморските сили. Реализацията на проекта беше отложена..

публикувано на 13.11.18 в 16:58

Ще нахлуе студен въздух

През денонощието ще е предимно облачно, но без съществени валежи. Вятърът през нощта ще е слаб от изток, по брега на морето до умерен от североизток. Утре той ще се ориентира във вътрешността от северозапад, а по крайбрежието от север и с него ще продължи нахлуването на студен въздух. Минимални температури 2-7, по носовете до 8-9 градуса,..

публикувано на 13.11.18 в 15:37

Такситата: Ние фалирахме "Градски транспорт"

"Ние доведохме до фалит "Градски транспорт". Това заявиха таксиметровите шофьори във Варна по време на поредния протест за по-високи тарифи. Според тях таксиметровите централи умишлено - заради конкуренцията, държат тарифата на минималния праг, фиксиран от Общинския съвет. Така таксиметровата услуга в града е достъпна за всеки и хората ползват таксита..

публикувано на 13.11.18 в 15:10

Мъж загина на жп релсите

58-годишен мъж е загинал днес около 11:30 часа. Инцидентът е станал на жп релсите в района на Стара гара, по време на работа. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР - Варна. В момента се изясняват причините и обстоятелствата около инцидента.

публикувано на 13.11.18 в 15:04