Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наградиха националките по художествена гимнастика

Автор:

С почетни плакети на ММС бяха наградени момичетата от националните ни отбори по художествена гимнастика, техните треньори, президента на федерацията Илиана Раева, ръководителите на централата и българските международни съдийки за постигнатите успехи през годината.

През 2018 г. ансамбълът ни в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова спечели от Световното първенство в София бронзов медал в многобоя, който им осигури квота за Олимпийските игри в Токио 2020 г., и титлата на пет обръча. От Европейското първенство грациите ни завоюваха злато на 3 топки и 2 въжета и бронзови отличия в многобоя и отборното класиране заедно с девойките индивидуално.

Гимнастичките ни индивидуално Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн пък завоюваха среброто в отборната надпревара на Световния шампионат в столицата, което е първо отличие за страната ни в отборното състезание на Световно първенство от 17 години.

"Благодарих им за всичко, което направиха през годината. Изпращаме една добра 2018 г., през която постигнаха успехи не само на Световното и Европейското първенства, но и на много Световни купи. Поздравления за страхотния екип, в който има хармония и разбирателство и който трябва да бъде пример за много федерации. Момичетата ми подариха златен медал от Световното първенство в София и топка с автографи", коментира спортинят министър.

"Благодаря Ви от името на целия отбор за всичко, което правите за художествената гимнастика и за цялата подкрепа, която получихме по време на Световното първенство в София, дори в моменти, когато самите ние не бяхме доволни от себе си“, отправи обръщение  капитанът на ансамбъла Симона Дянкова.

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева пък обяви, че утре към Международната централа ще бъдат изпратени документите за кандидатстване за домакинство на Световното първенство през 2022 г., което ще е и квалификация за Олимпийските игри в Париж през 2024 г. Тази кандидатура беше дискутирана с президента на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе по време на Световното първенство в София.

На срещата се обсъди подготовката на националните отбори, както и стартиралият ремонт на залата по художествена гимнастика на стадион „Раковски“, който е финансиран от Министерството на младежта и спорта с 200 хил. лв.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

+Спартак+ -Варна отново се завърна в елита

Спартак /Варна/ вече официално е новият член на елитната ни футболна лига. Варненци отново се завръщат при майсторите, като това стана три кръга преди края на първенството във Втора лига.

публикувано на 03.05.24 в 20:38

ВИДЕО: Добруджа - Септември 0-0, коментари

Добруджа - Септември, 0-0, краен резултат от дербито във Втора лига. Мачът се игра в КК Албена. Слабо първо и много динамично второ полувреме. Двата тима играха със страх и много грешки. През второто полувреме видяхме добър футбол.

публикувано на 03.05.24 в 20:08

Варненски бойци защитиха степени по иайдо

Варненските състезатели по иайдо участваха на ДП в Пловдив. Общо 27 участници от шест клуба се бореха за призовите места.Преди състезанито имаше технически семинар, воден от варненския инструктор Леонид Караваев (6дан),  Костадин Воденичаров (5дан, Пловдив) и Драгомир Апостолов (5дан, София). След първенството имаше изпит за кю степени...

публикувано на 03.05.24 в 08:05

Представиха Джанлоренцо Бленджини, като национален селекционер

Джанлоренцо Бленджини застана пред медиите в зала "Родина" на националния стадион. Италианският специалист е новият треньор на мъжкия национален отбор на България. "Искам да благодаря за големия интерес от медиите, както и за представянето на президента Любомир Ганев – започна Бленджини. - Наистина съм изключително доволен и щастлив да съм тук..

публикувано на 03.05.24 в 08:03

"Лудогорец" ще играе финал за купата

Лудогорец е вторият финалист в турнира за Купата на България. Те спечелиха с 5:0 като гост на Хебър (Пазарджик) и с общ резултат 9:0 в двата мача ще спорят за трофея с Ботев (Пловдив). ХЕБЪР - ЛУДОГОРЕЦ 0:5 0:1 Ивайло Чочев (5) 0:2 Кайо Видал (22) 0:3 Клод Гонсалвеш (45) 0:4 Матиас Тисера (75) 0:5 Сонко Сундберг (90)

публикувано на 03.05.24 в 08:02

Медали за атлетите на СК "Виктория"- Варна

Национален турнир по лека атлетика "Григор Христов" се проведе в София.Стефан Стефанов покри норматив за БП на скок дължина.Натали Костова се класира на първо място в скока на височина. Калин Йорданов е с пето място на скок дължина. Всички те са от СК "Виктория" - Варна.

публикувано на 03.05.24 в 08:01

"Черноморец" - Балчик шокира "Спартак"-Варна

Футболистите на Черноморец- Балчик зашеметиха лидера във Втора лига Спартак /Варна/, който е устремен към влизане в елитната футболна група. Балчишкият тим записа категорична победа срещу варненци с 4-1. Черноморец влезе в мача, като предпоследен в класирането и един от отборите, които се борят за оставане във Втора лига. Спартак пък са лидери в..

публикувано на 02.05.24 в 19:53