Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Госпожа Коледа спасява празника на едно дете

2
Снимка: Радио Варна

„Коледата на госпожа Коледа” е новият празничен спектакъл на Варненския драматичен театър в навечерието на Рождество Христово. Той е по пиесата на Магда Борисова, режисьор е Стоян Радев. Премиерата е на 10 декември от 18 часа, а от 11 до 21-ви ще бъдат изиграни 30 спектакъла за най-малките зрители в часовете 11, 13 и 15.

В нощта срещу Коледа десетгодишната Симона остава сама вкъщи, защото родителите й са на работа. Изненадващо се появява съпругата на Дядо Коледа - госпожа Коледа, която й носи забравения подарък. Двете посещават инкогнито три семейства и виждат как всяко от тях празнува. Темата за коледния празник е майсторски преплетена с темата за благотворителността и милосърдието по достъпен и увлекателен начин за младата аудитория. Главната героиня ще открие, че хората са различни и различно празнуват и че смисълът на Коледа не е нито в скъпите, лъскави подаръци, нито в храната, а в добрината и състраданието. Защото няма значение, колко си малък - ако имаш желание, винаги можеш да направиш нещо по-голямо от теб самия.Сценична редакция, режисура и музикална среда - Стоян Радев Ге. К, сценография - Василена Ялъмова, костюми - Василена Ялъмова и Даниела Николчова; оператор - Свилен Славов, Виктор Добрев.

Гергана Арнаудова е в ролята на госпожа Коледа. В останалите герои се преобразяват: Дядо Коледа - Димитър Костадинов, Станислав Кондов - Котарака Кот; Полина Недкова – Симона, Милена Кънева - Майката на Симона, Константин Соколов - Бащата на Симона, Николай Божков - Пиперков, Биляна Стоева - Пиперкова, Ненчо Костов - Пиперков джуниър, Пламен Димитров - Паричков, Веселина Михалкова – Паричкова, Теодора Михайлова - Паричкова старша, Весела Бабинова - Паричкова джуниър, Симеон Лютаков – Гълъбов, Даниела Викторова – Гълъбова, Цветина Петрова - Гълъбова джуниър.

Данаил Мишев, един от дългогодишните, любими на варненската публика актьори, сега ще ни зарадва със специалното си участие в ролята на Просяка.

Другото специално участие е на младата актриса от „Малък градски театър зад канала“ Весела Бабинова.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

До 10 април трябва да завърши ремонтът на последния участък от бул. "Христо Смирненски"

До 10 април трябва да бъде завършен ремонтът на последния участък от бул. "Христо Смирненски" във Варна. Едва след този срок обектът на ВиК ще бъде въведен в експлоатация, след което ще бъде асфалтиран и благоустроен. Това съобщи за Радио Варна заместник-кметът с ресор "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" Пламен Китипов.  Месец юли е крайният..

публикувано на 19.03.24 в 15:35

Габриел при президента в 16 часа, преговорите приключиха

Преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ приключиха, съобщиха официално от ГЕРБ - без да уточняват какви са резултатите, предаде БНР. Кандидатът на ГЕРБ за министър-председател Мария Габриел ще отиде при президента Румен Радев в 16.00 часа днес. Заедно с нея ще бъде и преговорният екип на партията. Пред държавния глава Габриел ще обяви резултата от..

публикувано на 19.03.24 в 14:11

Покривът на СУ "Димчо Дебелянов" крие опасности, започва укрепване

Не може да се каже, че сградата на СУ "Димчо Дебелянов" е безопасна, докато не бъде извършено укрепване на покривната конструкция. Това каза Пламен Китипов, зам.-кмет по инженерната инфраструктура. Трябва да започне ремонт на покрива и подмяна на керемидите, посочи той и припомни, че заключение на експерти сочи, че първоначалното изпълнение напълно се..

обновено на 19.03.24 в 13:58

Неофициално: България отива на избори

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не са постигнали съгласие по време на удължения срок на преговорите за съставяне на правителство, мандатът ще бъде върнат с празна папка, и България отива на избори. Това съобщиха неофициално високопоставени източници от двете партийни централи на коалициите, цитирани от БГНЕС. Днес в 12 часа изтече срокът, който бе поставила..

публикувано на 19.03.24 в 12:37

Над 700 хиляди лева са изплатени за социални услуги във Варна за януари и февруари

След приемането на Бюджет 2024, Община Варна е изплатила финансови средства в размер на над 700 хиляди лева за социалните услуги в града, съобщиха от пресцентъра на администрацията. " Тези плащания бяха за месеците януари и февруари, защото знаем колко е важно тези услуги да са гарантирани за хората през зимата", поясни  заместник-кметът с ресор..

публикувано на 19.03.24 в 12:30

Във Варна поставят над 2 хиляди нови точки за видеонаблюдение

Над 2 000 нови точки за видеонаблюдение ще бъдат поставени в града, а целта е да бъде осигурена по-голяма сигурност. Това съобщи заместник-кметът по сигурността Илия Коев по време на обръщението си към участниците и гостите на ежегодния Оперативен сбор на командира на Военноморските сили във Варна.  Като част от мерките за сигурността в града ще..

публикувано на 19.03.24 в 12:08