Трима пострадаха на пешеходна пътека. Пак!

Автор:
За поредната серия от пострадали на пешеходна пътека съобщава днес полицията във Варна. Само във вторник трима варненци са били ранени, докато са пресичали на "зебра".
Около 17:15 часа, в района на "Горна Трака" 69-годишният водач на "Пежо" блъска жена, която пресича пътното платно на сигнализирана пешеходна пътека. Вследствие на инцидента тя е получила фрактура на крак, прегледана е и освободена, без опасност за живота.
Около 18:00 часа, на кръстовището на бул. "Сливница" и ул. "Иван Панайотов Церов" ситуацията е същата - този път причинена от 36-годишен варненец с "Тойота". Пострадалата жена - на 44 г., е получила фрактура на нос и контузия на крак.

По същото време на кръстовището на бул. "Христо Смирненски" и ул. "Тролейна", 60-годишната водачка на "Шевролет" също блъска пешеходец, който пресича пътното платно на сигнализирана "зебра". Вследствие на инцидента 68-годишният мъж е получил контузия на глава, прегледан е и освободен, без опасност за живота.

По-рано във вторник, около 10:40 часа, в "Аспарухово" 66-годишен водач с "Фолксваген" също блъска пешеходка. 71-годишната жена внезапно излязла на пътното платно на ул. "Народни будители". Тя е получила контузия на глава, прегледана е и освободена, без опасност за живота. 

Пострадала вчера е и пътничка в градския транспорт. Около 15:55 часа 72-годишна жена пада на пода при потегляне на автобус "Соларис" от автобусна спирка на бул. "Сливница".  Вследствие на инцидента тя е получила фрактура на ляв крак, прегледана е и настанена за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота.

-

ВИЖТЕ ОЩЕ

Два булеварда в центъра ще са затворени тази нощ

Във връзка със заснемане на международна филмова продукция тази нощ ще има промени в движението в центъра на Варна.  Затворен за движение на моторни превозни средства ще е бул. „Владислав Варненчик“ - от кръстовището с ул. „Отец Паисий" до кръстовището с бул. „Мария Луиза“, както и бул. „Съборни“ от кръстовището с бул. „Христо Ботев“ до кръстовището с..

публикувано на 17.09.19 в 16:35

Поскъпване на горивата се очаква и у нас

Поскъпване на горивата в България ще има заради шока на световния петролен пазар, прогнозира пред "Хоризонт" главният икономист в Института за пазарна икономика Лъчезар Богданов. По думите му обаче увеличението на цените няма да е толкова голямо, колкото е на различните видове черно злато на международния пазар. Много е рано да очакваме..

публикувано на 17.09.19 в 15:31

Полицаи влизат в учебните часове

Редица мерки предприема полицията във Варна по повод началото на учебната година за предпазването на децата в техния път за и от училище. Проведени са срещи с директорите на учебните заведения, ръководството на Регионалното управление на образованието. Набелязани са мерки, които да гарантират живота и здравето на децата. Полицаи са извършили проверки на..

публикувано на 17.09.19 в 15:18
Бисер Петков

През октомври става ясно с колко ще се увеличат пенсиите догодина

В началото на идния месец ще е ясен точният процент на увеличение на пенсиите от 1 юли 2020 година. Към момента очакванията са за повече от 6 на сто, каза министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, който бе на посещение в русенското село Баниска. „5,3 процента е заложено в тригодишната бюджетна прогноза. Текущо, на база на..

публикувано на 17.09.19 в 14:51

В Аксаково отвори врати нов корпус на ДГ “Детство мое”

От днес Детска градина “Детство мое” в град Аксаково работи в пълния си капацитет и приема още повече деца - в нови две групи, след като официално бе открит новият корпус на детското заведение. “Тази детска градина е сред най-красивите в цяла България”, коментира кметът на община Аксаково инж. Атанас Стоилов. “Родният ни град се развива и променя..

публикувано на 17.09.19 в 14:27

Белгиец падна зад борда на Морска гара-Варна

22-годишен белгиец е паднал от кораб за разходки на Морска гара - Варна. Сигналът е подаден от приятелите му в два часа след полунощ. Екипи от водолази издирват тялото на мъжа. Опeрацията продължава и в момента. Собственикът на кораба Лъчезар Братоев коментира инцидента за Радио Варна:

публикувано на 17.09.19 в 13:15
плаж Кабакум, Варна

210 хил. туристи са почивали край Варна през юли - най-много са от Румъния

В пиковия юли хотелите край Варна са били на 2/3 заети. Това става ясно от данните, разпространени днес от Националния статистически институт.   Общата заетост на леглата в местата за настаняване в областта през юли 2019 г. е 66.6%, като тя е най-висока в хотелите с 4 и 5 звезди - 76.8%, . В сравнение със същия месец на предходната година заетостта..

публикувано на 17.09.19 в 11:26