Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Илиев премина в "Лудогорец"

Вратарят на националния отбор на България Пламен Илиев вече е футболист на Лудогорец. Ръководството на седемкратния шампион и Астра (Гюргево) постигнаха договорка за трансфера, съобщават разградчани. Илиев ще се присъедини към Лудогорец в неделя (13 януари) на лагера в турския курорт Белек. Вратарят ще дебютира за новия си тим в първите контроли на шампиона в Турция, които започват на 15 януари с мач срещу румънския Ботошани. Илиев е вторият нов футболист в Лудогорец тази зима. През декември 2018 г. "орлите" привлякоха от Рединг румънския национал Адриан Попа. Лудогорец има договор и с халфа на Ботев (Пд) Серкан Юсеин.
Пламен Илиев е поден на 30 ноември 1991 г. в Ботевград. Започва кариерата си във Видима-Раковски, след което играе в Левски и румънските Ботошани и Астра (Гюргево). Илиев е основен вратар на представителния тим на България, като има мачове за младежкия отбор и юношеските формации. Румънските медии твърдят, че Лудогорец ще плати 150 000 евро на Астра, но информацията не е потвърдена от двата клуба.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

+Спартак+ -Варна отново се завърна в елита

Спартак /Варна/ вече официално е новият член на елитната ни футболна лига. Варненци отново се завръщат при майсторите, като това стана три кръга преди края на първенството във Втора лига.

публикувано на 03.05.24 в 20:38

ВИДЕО: Добруджа - Септември 0-0, коментари

Добруджа - Септември, 0-0, краен резултат от дербито във Втора лига. Мачът се игра в КК Албена. Слабо първо и много динамично второ полувреме. Двата тима играха със страх и много грешки. През второто полувреме видяхме добър футбол.

публикувано на 03.05.24 в 20:08

Варненски бойци защитиха степени по иайдо

Варненските състезатели по иайдо участваха на ДП в Пловдив. Общо 27 участници от шест клуба се бореха за призовите места.Преди състезанито имаше технически семинар, воден от варненския инструктор Леонид Караваев (6дан),  Костадин Воденичаров (5дан, Пловдив) и Драгомир Апостолов (5дан, София). След първенството имаше изпит за кю степени...

публикувано на 03.05.24 в 08:05

Представиха Джанлоренцо Бленджини, като национален селекционер

Джанлоренцо Бленджини застана пред медиите в зала "Родина" на националния стадион. Италианският специалист е новият треньор на мъжкия национален отбор на България. "Искам да благодаря за големия интерес от медиите, както и за представянето на президента Любомир Ганев – започна Бленджини. - Наистина съм изключително доволен и щастлив да съм тук..

публикувано на 03.05.24 в 08:03

"Лудогорец" ще играе финал за купата

Лудогорец е вторият финалист в турнира за Купата на България. Те спечелиха с 5:0 като гост на Хебър (Пазарджик) и с общ резултат 9:0 в двата мача ще спорят за трофея с Ботев (Пловдив). ХЕБЪР - ЛУДОГОРЕЦ 0:5 0:1 Ивайло Чочев (5) 0:2 Кайо Видал (22) 0:3 Клод Гонсалвеш (45) 0:4 Матиас Тисера (75) 0:5 Сонко Сундберг (90)

публикувано на 03.05.24 в 08:02

Медали за атлетите на СК "Виктория"- Варна

Национален турнир по лека атлетика "Григор Христов" се проведе в София.Стефан Стефанов покри норматив за БП на скок дължина.Натали Костова се класира на първо място в скока на височина. Калин Йорданов е с пето място на скок дължина. Всички те са от СК "Виктория" - Варна.

публикувано на 03.05.24 в 08:01

"Черноморец" - Балчик шокира "Спартак"-Варна

Футболистите на Черноморец- Балчик зашеметиха лидера във Втора лига Спартак /Варна/, който е устремен към влизане в елитната футболна група. Балчишкият тим записа категорична победа срещу варненци с 4-1. Черноморец влезе в мача, като предпоследен в класирането и един от отборите, които се борят за оставане във Втора лига. Спартак пък са лидери в..

публикувано на 02.05.24 в 19:53