Фенове на книгите за "Хари Потър" се събират днес

| обновено на 07.02.19 в 09:02

Поредно издание на "Нощ на книгите за Хари Потър" ще има във Варна, съобщи за Радио Варна Дора Солакова от препрочитателския клуб Daily Potter във Варна.

На практика, нощта на книгите за малкия магьосник, с който порасна вече цяло поколение деца, е световна инициатива и обичайно се организира в началото на февруари всяка година. Тя се организира за пети пореден път.

Датата, на която всички на възраст над 10 г., които поне веднъж са чели книгите на Джоан Роулинг, ще се съберат във Варна в детския и средношколски отдел на библиотеката на бул. "Осми Приморски полк" 110, е днес - 7 февруари. Началото е 18 ч., а темата е свързана с любимото на всички училище по магии и вълшебства "Хогуортс".

Не забравяйте магическите си пръчки, костюмите и доброто си настроение!


ВИЖТЕ ОЩЕ

„Монтажът на моя филм“ във варненския театър

Режисьорката Десислава Шпатова е поканена от Театрално-музикален продуцентски център Варна да постави на сцената на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ „Монтажът на моя филм“ от Матю Куик. Премиерата е на 23, 24 април, 19.00 ч., Сцена Филиал, в програмата на IX Великденски театрални седмици – Варна 2019...

публикувано на 23.04.19 в 08:15

Бранимир Събев – за развитието на фентъзи и хорър литературата в България

Днес е Международният ден на книгата и авторското право. Денят насърчава удоволствието от четенето и припомня гениалността на авторите от миналото и настоящето. Бранимир Събев е писател, който вече 18 години пише фентъзи и ужаси. Той е председател на писателския хорър клуб „Лазарус“, създаден преди три години в памет на родения във Варна..

обновено на 23.04.19 в 06:08

Изложбите в Белия град

На чаша вино с картините на Флора Начева се открива днес от 18,00 часа в културен център „Мелницата“ в Балчик. Това е третата самостоятелна изложба - маслена живопис, на балчишката авторка, която ще бъде подредена в залата на третия етаж до 13 май. И още представяния в Белия град тази седмица: Изложба „...а да са..

публикувано на 22.04.19 в 17:14

Най-новият мюзикъл на Андрю Лойд Уебър на варненска сцена

Театрално-музикален продуцентски център Варна, Държавна опера Варна откупи правата за поставянето на най-новия мюзикъл на Сър Андрю Лойд Уебър „Любовта никога не умира“ , продължение на „Фантомът на операта“ със същите герои, но в друг контекст. Проектът е колаборация с Международния музикален фестивал "Варненско лято"...

публикувано на 22.04.19 в 15:35

Роби Лакатош на варненска сцена тази вечер

Една от най-колоритните звезди на световната музика Роби Лакатош ще се срещне за пръв път с българската публика. Това ще се случи във Варна в дните на Европейския музикален фестивал. Виртуозът ще бъде заедно със своя ансамбъл. Унгарецът е наследник на прочутата циганска фамилия Бихари. Роби е внук отпреди 7 поколения на Янош Бихари. Янош..

публикувано на 22.04.19 в 07:14

Православна музика ще прозвучи на орган в Добрич

Български духовни песни ще прозвучат на орган в концерт от Великденския цикъл "Класика" в Добрич, съобщават от общината. Органистът Стефан Далчев и виолончелистката Магдалена Далчева са подготвили празнична програма за Възкресение Христово. Инструменталистите ще изпълнят в органовата зала "Добрич" на 22 април "Господи помилуй" - старинен напев с..

обновено на 22.04.19 в 07:02

Радио Варна награди със студиен запис отличените в конкурса „Музикални бисери”

На 20 април  в Су за ХНИ  „Константин Преславски”, гр. Варна се проведе седмото издание на конкурса за млади изпълнители на класическа и популярна музика „Музикални бисери”. Радио Варна бе медиен партньор на музикалното събитие.  Участниците  бяха оценявани от жури в състав: Кремена Георгиева- Музикален редактор в БНР- Радио Варна, Боян Дойчев-..

публикувано на 21.04.19 в 11:31