Разследват родителска небрежност по случая с починалото дете

Снимка: Иванка Петрова

От Районната прокуратура във Варна съобщиха, че по случая с инцидента с двегодишното момченце, което почина след падане от третия етаж в родилното отделение на болницата "Света Анна", е образувано досъдебно производство по член 182, алинея 1-ва от Наказателния кодекс. Става дума за това, че родителят е оставил малолетното си дете без надзор и с опасност за физическото му развитие.

Детето е било на свиждане с двама възрастни, единият от които е майка му, но въпреки това се е провряло през парапета и е паднало от голяма височина.

Реакцията на лекарите е била светкавична. Извършена е била спешна операция, но въпреки това детето почина тази сутрин. Изследват се всички възможни версии за установяване причините за инцидента. Разследването продължава.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Няма щети по Желязната църква в Истанбул след пороите

Вследствие на проливен дъжд вода е проникнала през камбанарията на Желязната църква „Св. Стефан“ в Истанбул, съобщиха от българското министерство на външните работи. По информация на Генералното ни консулство в Истанбул водата е стигнала до преддверието на църквата, но не е нанесла щети. Вътрешността на църквата и олтарът не са засегнати. Взети..

публикувано на 18.08.19 в 15:50

Варненци разглеждат макети в Археологическия музей

До първи септември варненци и гостите на града ще могат да разгледат деветата клубна изложба на Модел клуб-Варна. В Археологическият музей са изложени изключително детайлни модели-макети на самолети, танкове, автомобили, кораби, къщи, сгради, фигури и животни, изработени от различни материали – пластмаса, дърво, картон, хартия.  Поканени са..

публикувано на 18.08.19 в 15:18

65 години от възстановяването на подводното плаване у нас

С тържествен ритуал и поднасяне на венци и цветя пред паметника на подводничаря във Военноморската база във Варна беше отбелязана 65-годишнината от възстановяването на подводното плаване и създаването на Осми дивизион подводни лодки у нас. Началникът на щаба на ВМС капитан първи ранг Камен Кукуров , последен командир на подводницата "Слава" ,..

публикувано на 18.08.19 в 13:53

Комисията за защита на потребителите разпространи съвети, как да действат ако по време на почивка банкомат глътне картата ви

Първо трябва да установите дали трансакцията е отчетена или е била отхвърлена като неуспешна и опитът за теглене не се е отразил върху баланса по сметката Ви, да   се о бадите в кол центъра на банката, която е издала картата Ви. Може и да се подаде възражение до банката, а по закон тя е длъжна да отговори на възражението Ви до 14 дни от..

публикувано на 18.08.19 в 13:48

Празник на чудотворна икона отбелязват във варненския храм "Св. Атанасий"

Празник на чудотворната икона "Св. Богородица Всецарица" ще се отбележи в храм "Св. Атанасий" във Варна. По този повод в неделя в храм "Св. Атанасий" от 9.00 ч. ще се отслужи света Литургия. След нея ще се извърши водосвет и ще се отправи молитва към Света Богородица пред чудотворния ѝ образ. През 2014 г., с благословението на Варненския и..

публикувано на 18.08.19 в 08:39

Повече слънце в неделя

Днес ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е слаб, от северна четвърт, следобед ще се обърне от югоизток, по крайбрежието до умерен. Преобладаващи максимални температури между 25 и 30 градуса, за Варна около 28. Вълнение на морето 1-2 бала. Температура на морската вода 25-27 градуса..

публикувано на 18.08.19 в 06:35

Близо половината българи харесват музикалния жанр поп- фолк

Народната музика се слуша от 26% от българите, на второ място е попфолк/чалга - 21%, следвана от поп-музика с 19% и рок - 14%. Това показва проучване на "Тренд" за музикалните предпочитания на българите. То отчита, че младите, на възраст 18-29 г., в най-голям дял слушат попфолк/чалга. С увеличаването на възрастта намаляват вкусовите..

публикувано на 17.08.19 в 16:10