Бул. "Цар Освободител" в района на ВиК ще бъде затворен от понеделник

| обновено на 10.02.19 в 06:46

Бул. "Цар Освободител" ще бъде затворен за движение при кръстовището с новостроящия се бул. "Васил Левски". Ограничението за превозните средства, а на места - и за пешеходците, ще влезе в сила в неделя през нощта и ще продължи до приключване на строителните дейности.

По направлението „център-квартали“ пълното затваряне на булеварда ще бъде обозначено още при кръстовището на бул. "Цар Освободител с улица "Пирин" и ул. „Битоля“. Целта е да бъдат избегнати максимално транспортни задръжки по ул. „Отец Паисий“, която ще бъде основен обходен маршрут.. Реално движението ще е ограничено след ул. "Отец Паисий", която ще бъде основен обходен маршрут.

При кръстовището на "Цар Освободител"  с ул. "Отец Паисий" ще се извършва отклоняване на движението за автомобилите и автобусите на градския транспорт. Ще бъдат пускани само живеещите в кооперациите на ул. "Чавдар войвода".

За движещите се в посока центъра отклоняването на движението ще става по новоизграденото северно обслужващо платно на бул. "Васил Левски" до достигането на кръговото кръстовище с бул. "Сливница".

Пешеходното пресичане на бул. "Васил Левски" е решено чрез временна пешеходна пасарелка и пешеходна пътека при ул. "Магнолия".

Променят се и маршрутите на автобуси с номера 7, 10, 12, 20, 209, 23, се казва още в заповедта на инж. Петър Гърбузов, директор „Инженерна инфраструктура и благоустройство“ в община Варна.

Спирка „Победа“ в посока кварталите ще остане необслужена за линии 20 и 209, а спирка „Струга“ в посока кварталите – за линии 7, 20, 209. Промените ще бъдат визуализирани на интернет страницата на градски транспорт www.varnatraffic.com в реално време.

Временната промяна в маршрутите на линиите на градски транспорт ще бъде:

Автобусна линия 7:

Посока от „Елпром“: към сп. „Явор“: след сп. „Струга“, завива надясно по северното локално платно на бул. „Левски“ посока бул. „Сливница“, при кръстовището на „Сливница“ с ул. „Патриарх Евтимий“ наляво посока бул. „Цар Освободител“, на кръстовището с ул. „Отец Паисий“ наляво посока бул. „Левски“ и се включва по маршрута си.

Посока от ЖП Гара: след спирка „Стадион Спартак“ автобусите по линия 7 се придвижват по ул. „Отец Паисий“ и с десен завой се включват по бул. „Сливница“.

Обслужват се спирките по маршрута!

Автобусна линия 10:

Посока сп. „Хаджи Димитър“: след спирка „Янко Михайлов“ продължава по „Отец Паисий“ посока бул. „Левски“, след спирка „Дубровник“ се включва по ул. „Мир“, наляво по ул. „Студентска“, ул. „Дубровник“, бул. „Христо Смирненски“, на кръстовището с ул. „Карамфил“ завива наляво и се включва по утвърдения си маршрут от сп. „Хаджи Димитър“.

Обслужва спирките по маршрута!!!

Автобусна линия 12:

Посока „Бриз“ от „Аспарухово“: след спирка „Проектантска“ завива надясно по „Отец Паисий“, след спирка „Дубровник“ се включват по ул. „Мир“, след спирка „Мир“ наляво по ул. Студентска“, надясно по ул. „Дубровник“, надясно по бул. „Христо Смирненски“ до сп. „Бриз“. Обслужва спирките по маршрута си!!!

Посока „Аспарухово“ от ‚Бриз“: след сп. „Подвис“ на бул. „Христо Смирненски“, завива наляво по ул. „Карамфил“, спира на спирка „Роза“,(по пътя на линия 10), спирка „Хаджи Димитър“, ул. „Подвис“, посока бул. „Левски“, надясно посока сп. „Спартак“ и се включва по маршрута си на бул. „Цар Освободител“.

Обслужва спирките по маршрута!

Автобусна линия 20:

Посока ЖП Гара: след спирка „Струга“ надясно по северното локално платно на бул. „Левски“ посока „Сливница“, при кръстовището на „Сливница“ с ул. „Патриарх Евтимий“ завива наляво по ул. „Патриарх Евтимий“ посока бул. „Цар Освободител“, при кръстовището с „Цар Освободител“, завива надясно по бул. „Цар Освободител“ и продължава по маршрута си.

Посока „Владиславово“: след сп. „Проектантска“ завива наляво по ул. „Отец Паисий“, завива надясно по бул. „Сливница“, след спирка „8-ми Септември“ на светофара завива надясно по бул. „Христо Смирненски“, на кръстовището с бул. „Цар Освободител“ завива наляво и продължава по маршрута си.

Обслужва спирките по маршрута!

Автобусна линия 209:

Посока Почивка: след сп. „Струга“ завива надясно по северното локално платно на бул. „Левски“ посока бул. „Сливница“, при кръстовището на „Сливница“ с ул. „Патриарх Евтимий“, завива наляво по ул. „Патриарх Евтимий“ посока бул. „Цар Освободител“, при кръстовището с „Цар Освободител“, завива надясно по булеварда, на кръстовището с ул. „Отец Паисий“ завива наляво посока бул. „Левски“ и се включва по маршрута си.

Посока „Владиславово“: след сп. „Спартак“ посока ул. „Отец Паисий“, надясно по „Сливница“, след спирка „8-ми Септември“ на светофара завива надясно по бул. „Христо Смирненски“, на кръстовището с бул. „Цар Освободител“ наляво по булеварда и продължава по маршрута си.

Автобусна линия 23:

От ЖП Гара: на кръстовището на „Отец Паисий“ и „Сливница“, завиват наляво по „Сливница“ обслужват по маршрута си спирките до кръстовището с „Хр. Смирненски“ посока „Вятърна мелница“ и се включва по маршрута си.

От Каменар: след спирка „Струга“ завива надясно по северното локално платно на бул. „Левски“ посока бул. „Сливница“ от бул. „Сливница“, завива надясно по ул. „Отец Паисий“ и по маршрута си.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отхвърленият референдум за Морската градина пак в съда днес

Административният съд във Варна ще заседава отново днес делото, образувано по жалбата на Инициатив ния комитет срещу решението, с което бе отхвърлено предложението за местен референдум за Морската градина и крайбрежната зона на град Варна. Припомняме, че на 22.01.2018 г. Общински съвет - Варна отхвърли предложението за провеждане на местен референдум..

публикувано на 21.03.19 в 10:11

Най-модерната мултифункционална спортна площадка ще е във "Владиславово"

Спортният комплекс трябва да бъде готов до края на тази календарна година. Това съобщи за Радио Варна кметът на район "Владислав Варненчик", Николай Костадинов. Проектът на стадиона предвижда да бъдат изградени мултифункционална закрита зала, стандартен терен за футбол, два помощни за минифутбол, три терена за тенис на корт, от които един с тревна..

публикувано на 21.03.19 в 09:00

Горивата във Варна са едни от най-скъпите в страната. Най-евтини са в Добрич

Варна е сред градовете с най-високи цени на горивата у нас, показва справка в сайта fuelo.net, в който ежедневно се публикуват актуалните цени в цялата страна. Литър бензин А95 във Варна струва 2,12 лева, а дизелът се продава на средна цена 2,32 лева. Такива са и максималните цени в национален мащаб. На някои бензиностанции във Варна обаче..

публикувано на 21.03.19 в 07:52
Изгорената тръстика в Шабленското езеро

МОСВ не откри нарушения при източването на Шабленското езеро

Спешна проверка на състоянието на „Шабленския езерен комплекс“ беше извършена от Министерството на околната среда и водите вчера следобед. Проверката беше назначена от министър-председателя Бойко Борисов след редица сигнали за мащабно пресушаване на езерото от природозащитни организации. Първи своя сигнал преди дни са подали от Дружеството за..

публикувано на 21.03.19 в 06:25

Променлива облачност на Първа пролет

През първия пролетен ден (снощи в 23 часа и 58 минути започна астрономическата пролет) ще има променлива облачност, на места временно намаляваща до предимно слънчево време. Ще продължи да духа слаб, по крайбрежието до умерен вятър от север-североизток и ще се захлади още малко - максималните температурите ще са между 10 и 15 градуса, за Варна..

публикувано на 21.03.19 в 06:23

В УМБАЛ "Св. Марина" ще диагностицират рак с галий 68

Уникално за България и на Балканите изследване с радиофармацевтика галий 68 започва да се прилага от началото на април във варненската университетска болница "Света Марина". Това съобщи проф. Анелия Клисарова - народен представител и ръководител на клиниката по нуклеарна медицина в здравното заведение. Изследването точно диагностицира рака на..

публикувано на 20.03.19 в 17:05

Не забравяйте да си пожелаете нещо съкровено тази вечер

Векове наред разказвана и предавана от хората приказка представя от днес Регионалният исторически музей в Добрич, благодарение на гостуващата изложба на Етнографския музей в Пловдив. Експозицията е на тема „Народна астрономия и метеорология“ и илюстрира народните представи за звездното небе, слънцето, луната, звездите и кометите, както и за..

публикувано на 20.03.19 в 16:50